Vad du ska göra om din HP Chromebook 14 inte slås på [Felsökningshandbok]

När det gäller elektroniska apparater är ström mycket viktigt eftersom det är värdelöst utan den, oavsett hur dyr eller snabb din enhet är. Det verkar som att det finns vissa HP Chromebook 14-ägare som upplever strömrelaterade problem och det vanligaste är att problemet inte startar, vilket kan utlöses av ett defekt batteri eller krossade kretsar. Men vad som än är fallet, det finns bara så mycket vi kan göra för en bärbar dator som inte kommer att slås på.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din HP Chromebook 14 som inte längre startar. Vi kommer att undersöka alla möjligheter och utesluta dem en efter en tills vi kan avgöra problemet och förhoppningsvis återföra din telefon till liv. Så om du är en av ägarna till den här bärbara datorn och för närvarande bugges av en liknande problem, fortsätt att läsa nedan eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Innan vi fortsätter med vår felsökning, om du hittade det här inlägget medan du försöker hitta en lösning på ett annat problem, se till att du kommer in på vår HP Chromebook 14-felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här bärbara datorn. Försök hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss. Oroa dig inte, det är gratis.

Hur du felsöker HP Chromebook 14 som inte slås på

Kursen med vår felsökning är att försöka slå på din Chromebook. Bara en flimmer på skärmen kan vara ett tecken på att dess komponenter är fina så vi måste göra allt vi kan för att fixa det.

Steg 1: Utför en visuell inspektion

Om detta problem inträffade utan uppenbar anledning, bör du utföra en fysisk inspektion för att se om det har lidit fysisk och / eller vätskeskada. Kom ihåg att din chromebook inte är en vattentät enhet så vätska lätt kan hitta vägen in i den. Några droppar vatten på tangentbordet kan leda till att den bärbara datorn går i höjdled och samma sak kan hända om du blev upprörd och krossade tangentbordet. Det är en väldigt kompakt bärbar dator och även om den inte har rörliga delar inuti är komponenterna ganska små och till och med låg effekt kan orsaka en hel del problem.

En påverkan som kan göra att enheten inte slås på bör dock lämna något på utsidan. Det kan vara några repor eller bucklor. Så, om du kan hitta några, finns det en större sannolikhet för att orsaken till problemet är fysisk skada. Du bör också kontrollera om det finns några vattenrester eller fukt, och om det finns är det en vätskeskada som orsakar problemet. Antingen är det fysiska eller vätskeskador, du kan inte göra något åt ​​det utan att annullera garantin så det är bättre så ta med chromebooken tillbaka till butiken och låt teknikern hantera problemet och göra några tester.

Om den bärbara datorn inte slår ut ur lådan, bry dig inte själv om att felsöka den, istället, skicka tillbaka den och få den ersatt eller be om återbetalning.

Förutsatt att det inte finns några tecken på vätska eller fysisk skada, gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Öppna locket för att se om din Chromebook slås på

Chromebook-enheter startas automatiskt när locket öppnas förutsatt att det har 5% eller mer batteri kvar. Det är viktigt att detta steg kommer på andra plats så att du kan se till att det inte finns någon form av vätskeskada. Kom ihåg att slå på din bärbara dator när det finns ett tydligt tecken på vätskeskada kan orsaka fler problem.

Om den bärbara datorn inte slås på när du öppnar locket, är det möjligt att batteriet är under 5%, åtminstone, det är vad vi måste anta vid denna tidpunkt.

Steg 3: Försök att trycka och hålla in strömbrytaren

Antar att det inte finns några tecken på vätskeskada och datorn laddades inte upp när du öppnade locket, försök sedan trycka på och hålla in strömbrytaren. Din Chromebook startar inte genom att öppna locket om batteriet är mindre än 5%. Men om det åtminstone har 1% batteri kvar, bör det slås på när du trycker på strömbrytaren.

Men om den fortfarande vägrar att slå på efter detta, gå vidare till nästa steg.

Steg 4: Prova att ladda din HP Chromebook 14

Återigen måste du bara göra detta om det inte finns några tecken på vätskeskador eftersom vatten och elektricitet inte blandas väl. Det finns en chans att batteriet är helt tömt, det är därför den bärbara datorn inte svarar när locket öppnas eller strömbrytaren trycks in. Så i detta steg försöker vi fylla på batteriet för att se hur din Chromebook svarar. Följ stegen nedan ...

  1. Anslut den ursprungliga nätadaptern på din bärbara dator till ett fungerande vägguttag. Det är viktigt att du direkt ansluter den till uttaget och inte till en strömremsa eller någon sekundär strömkälla bara för att vara säker.
  2. Anslut nu den andra änden av nätadaptern till din HP Chromebook 14.
  3. Kontrollera batterilampan; om den är grön, vänta tills den lyser gult och tryck sedan på strömbrytaren för att se om den bärbara datorn slås på. Om det inte gör det, se till att det inte värms upp, om inte, fortsätt inte att ladda det istället för tillbaka det till butiken.

Om batteriindikatorn tänds när laddaren är ansluten till den bärbara datorn och förutsätter att den inte värms upp, låt den ladda i 10 minuter och försök sedan att slå på den igen. Om den fortfarande inte kommer att slås på efter det, gå vidare till nästa steg.

Steg 5: Utför återställningen av Embedded Controller (EC) på din HP Chromebook 14

Du måste göra detta om din bärbara dator laddas men inte slås på när du stänger och öppnar locket eller trycker på strömbrytaren. Det är möjligt vid denna tidpunkt att din dator bara är fryst, det är därför den inte svarar. EC-återställning är en mycket effektiv metod för att frysa upp alla Chromebook och det kan vara det enda som kan åtgärda problemet.

För att göra detta, tryck och håll in uppdaterings- och strömknapparna i 3 sekunder. Om telefonen startar upp, problemet är löst, annars är det dags att ta den till en butik och låta tekniken hantera problemet åt dig.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.