Vad du ska göra om din Garmin Vivosmart 4 inte uppdaterar sin firmware

Firmware-uppdateringar för Garmin Vivosmart 4 rullas ut då och då för att fixa kända problem och lägga till nya funktioner. Många saker har förbättrats sedan Garmin trackers först nådde marknaden och som en av ägarna till denna tracker bör du kunna uppdatera den utan problem.

Problem uppstår emellertid då och då eftersom dessa enheter inte är perfekta men det betyder inte att det är ett allvarligt problem. Det finns alltid något du kan göra om din Vivosmart 4 inte kommer att uppdateras och jag kommer att vägleda dig i det här inlägget om hur du felsöker din tracker för att göra den uppdaterad.

För dig som letar efter en lösning på ett annat problem, gå in på vår Galaxy Watch-felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, kontakta oss när som helst via vårt frågeformulär.

Om din Garmin Vivosmart inte uppdateras ordentligt, här är vad du bör göra ...

 1. Starta om din smartphone och Vivosmart 4.
 2. Uppdatera tracker genom Garmin Connect Mobile.
 3. Uppdatera tracker med Garmin Express.
 4. Fabriksåterställ Vivosmart 4 och uppdatera den.

Först och främst bör du se till att anslutningen mellan din telefon och din Vivosmart 4 är stabil. För att göra det, starta om telefonen först och anslut din tracker till en dator så att den startas om.

När båda enheterna har startats om igen, försök att uppdatera din Vivosmart 4 med hjälp av appen Garmin Connect Mobile på din smartphone. Uppdateringar måste rullas ut först innan din tracker kan uppdatera sin firmware. Du kommer att meddelas om det finns uppdateringar och om din tracker inte har uppdaterats framgångsrikt. Om uppdatering via appen inte fungerar, kan nästa procedur hjälpa.

Ladda ner och installera Garmin Express på din dator. Det är ungefär 86 MB i storlek så att nedladdningen kan ta några sekunder beroende på din anslutning. När installationen är klar, starta Garmin Express och anslut din Vivosmart 4 till din dator. Lägg till enheten så blir allt automatiskt här ute. Men se till att du också har ett Garmin Connect-konto för att det ska fungera.

När du har gjort detta och trackaren fortfarande inte uppdateras, återställ den från fabriken och uppdatera den efter det. Det borde fungera den här gången. Så här återställer du din Garmin Vivosmart 4:

 1. Ta bort Garmin Connect-appen från din telefon.
 2. "Glöm" enheten i telefonens Bluetooth-inställningar och inaktivera Bluetooth på telefonen och starta sedan om telefonen.
 3. Kläm fast VivoSmart i laddaren och anslut den till din dator.
 4. Radera alla filer och kataloger på VivoSmart när den kommer upp som en USB-enhet på din dator.
 5. Mata ut VivoSmart USB-enhet från din dator.
 6. Koppla loss VivoSmart från laddaren
 7. Installera Garmin Connect igen på din telefon.
 8. Aktivera Bluetooth igen på din telefon.
 9. Sätt din Vivosmart i "parningsläge" - dokumenterat i din manual - och koppla ihop din VivoSmart enligt nedan:
  1. Öppna Garmin Connect Mobile på din telefon.
  2. Tryck på Hem-menyknappen
  3. Tryck på enheter
  4. Tryck på “+” i det övre högra hörnet
  5. Tryck på hälsa och fitness
  6. Tryck på vivosmart
  7. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra parningsprocessen

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

RELEVANTA POSTER:

 • Hur du fixar Garmin Vivosmart 4 som inte får något meddelande från telefonen
 • Hur du fixar Garmin Vivosmart 4 som inte synkroniseras ordentligt
 • Vad du ska göra med din Garmin Vivosmart 4 som inte kommer att slås på