Vad du ska göra om din Garmin Fenix ​​5 Plus inte uppdateras

Firmware-uppdateringar är mycket viktiga eftersom de ofta innehåller korrigeringar och säkerhetsuppdateringar och detsamma gäller för din Garmin Fenix ​​5 Plus. Garmin lanserar uppdateringar då och då för att hantera användarrapporterade problem. Men det var användare som rapporterade att de inte kunde uppdatera sin enhet och det är verkligen en bugger.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Garmin Fenix ​​5 Plus som inte uppdaterar dess firmware. Jag kommer att dela med dig de vanligaste och effektivaste lösningarna på detta problem. Så om du är en av ägarna till den här enheten kan du fortsätta läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig.

Innan vi flyttar, om du har letat efter en lösning på ett annat problem, besök sedan vår Fenix ​​5 Plus felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Hitta problem som liknar dig och känn dig fri att använda våra lösningar. Om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Här är de saker du behöver göra om din Fenix ​​5 Plus inte uppdateras ...

  1. Starta om både din smartphone och smartwatch.
  2. Se till att båda enheterna är ordentligt anslutna.
  3. Prova att uppdatera programvaran med hjälp av Garmin Connect Mobile.
  4. Uppdatera programvaran med Garmin Express.

Det första du måste göra om din Fenix ​​5 Plus inte uppdaterar programvaran är genom att starta om både din telefon och klockan. Detta kommer att uppdatera minnen från båda enheterna och det kan vara det enda du behöver göra. Du måste göra detta efter att ha verifierat att det finns en firmwareuppdatering tillgänglig för nedladdning.

Efter omstart, se till att anslutningen mellan enheterna är stabil. Din smartwatch ska kunna ta emot aviseringar och andra tjänster bör fungera korrekt, särskilt de som bara fungerar med smarttelefonen. Du kan försöka stänga av Bluetooth i telefonen och aktivera den igen för att uppdatera anslutningen.

Så länge du har ett Garmin-konto kommer Garmin Connect Mobile-appen automatiskt att uppdatera din klocka om ny uppdatering är tillgänglig. Om detta dock inte fungerar kan du försöka uppdatera din Fenix ​​5 Plus med Garmin Express på din dator. Innan du kan uppdatera enhetsprogramvaran måste du ladda ner och installera Garmin Express-applikationen och lägga till din enhet.

  1. Anslut enheten till din dator med USB-kabeln.
  2. När ny programvara är tillgänglig skickar Garmin Express-applikationen den till din enhet.
  3. När Garmin Express-applikationen är klar med att skicka uppdateringen kopplar du bort enheten från datorn.
  4. Din enhet installerar uppdateringen.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

RELEVANTA POSTER:

  • Vad du ska göra med Garmin Fenix ​​5 Plus som inte kan ta emot aviseringar från telefonen
  • Hur du fixar Garmin Fenix ​​5 Plus som inte synkroniseras