Vad du ska göra om din Galaxy S9-skärm inte låses upp och PIN-koden inte fungerar

Dagens # GalaxyS9-felsökningsartikel vill hantera ett av de vanliga problemen i Android-enheter - användaren låses ut på grund av felaktig eller icke-fungerande PIN-kod. Vi hoppas att det här inlägget är till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Vad du ska göra om din Galaxy S9-skärm inte låses upp och PIN-koden inte fungerar

Jag har angett rätt PIN-kod men det fungerar fortfarande inte. Jag har följt de andra procedurerna för att lösa problemet, till exempel att rensa cachen, starta om systemet men fungerade fortfarande inte. Snälla hjälp mig att lösa det här problemet utan att göra en hård återställning på min telefon. Finns det också något sätt att säkerhetskopiera telefondata utan att gå in i Inställningar eftersom telefonen som sagt inte accepterar min PIN-kod (och jag är 100% säker på att det är rätt!) Därför kommer inte att låta mig passera låsskärmen. Tack så mycket.

Lösning: PIN-koden är som telefonens nyckel för att låsa upp huvuddörren. Om du har tappat den nyckeln eller om den inte fungerar av någon anledning, går du de andra vägarna genom att säga gå igenom bakdörren (alternativ för upplåsning av säkerhetskopiering), eller så kan du tvingas bryta upp huvuddörren. Om du är säker på att PIN-koden du försöker ange är korrekt måste det vara något fel med din enhet just nu. Det kan ha en defekt digitaliserare, eller så känner inte operativsystemet till beröring som du gör på skärmen. Det här är några av de möjliga lösningarna som du kan prova:

Alternativ 1: Lås upp din Galaxy S9 med Android Device Manager

Detta bör vara det första steget som du måste försöka, särskilt om du är inloggad på ditt Google-konto i telefonen. Den här metoden fungerar bara om du redan har registrerat din enhet med Android Device Manager. Om det är registrerat kan du använda ADM: s låsfunktion för att återställa Google-lösenordet med hjälp av en dator. Nedan följer kraven för att du ska kunna använda ADM för att låsa upp din S9:

 • telefonen måste vara på
 • telefonen måste vara inloggad på ditt Google-konto
 • telefonen måste vara ansluten till wifi eller mobildata
 • telefonen måste vara synlig i Google Play
 • telefonens GPS eller plats måste vara på
 • telefonens Find My Device-funktion måste vara aktiverad
 • telefonens Tillåt fjärrlås och radering måste vara aktiverad

Om något av dessa krav inte uppfylls finns det en chans att du inte kan använda ADM för att låsa upp din S9.

Men om allt är inställt kan du fortsätta att låsa upp enheten genom att göra följande:

 1. Gå till Android Device Manager från en dator.
 2. Hitta din Galaxy S9 på skärmen.
 3. Aktivera funktionen "Lås & radera".
 4. Följ de angivna stegen på sidan för att låsa din telefon.
 5. Ställ in ett tillfälligt lösenord.
 6. Ange det tillfälliga lösenordet på din S9.
 7. Skapa ett nytt lösenord.

Alternativ 2: Lås upp din S9 med Samsung Find My Mobile

Samsungs Find My Mobile är en fjärrtjänst som liknar Googles ADM. För att den ska fungera måste du ha registrerat din enhet på Find My Mobile-webbplats eller -tjänst. Och som ADM kräver det också vissa saker. Nedan följer de nödvändiga saker som måste uppfyllas för att du ska kunna använda det:

 • telefonens fjärrkontrollfunktion måste vara på
 • Googles positionstjänst måste vara på
 • telefonen måste vara ansluten till wifi eller mobildata

Om du redan har registrerat din enhet till Samsungs Find My Mobile-tjänst innan och resten av kraven uppfylls, kan du göra följande för att låsa upp din telefon:

 1. Gå till Samsung Find My Mobile-webbplats på din dator och logga in.
 2. Om du har flera enheter registrerade, se till att välja rätt enhet längst upp till vänster på skärmen.
 3. Klicka på pilikonen för att börja söka efter din enhet.
 4. När tjänsten har hittat enheten bläddrar du ner till höger tills du ser alternativet Lås upp min enhet.
 5. Klicka på Lås upp min enhet.
 6. Ange ditt Samsung-lösenord.
 7. Klicka på Lås upp.

Alternativ 3: Lås upp enheten genom att utföra en fabriksinställning

Du vill bara göra det här alternativet om de två första inte fungerar. Kom dock ihåg att fabriksinställningsskyddet kommer att finnas på plats så att torka av telefonen fungerar bara om du kan ange Googles användarnamn och lösenord registrerat på enheten.

Så här fabriksinställer du din S9:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

OBS ! Om du inte kan låsa upp din S9 med det första och det andra alternativet, betyder det att alla dina sparade data är bra som borta. Det finns inget sätt att skapa en kopia av dina filer eller telefonens bild när skärmen inte låser upp alls.

Problem nr 2: Galaxy S9 kameror fram och bak fungerar inte på grund av fysiska skador

Hej, jag har haft problem med min S9 bakåtvända kamera i månader nu. En dag märkte jag att glaset som omger det var trasigt. Under några timmar kunde jag fortfarande använda den bakre kameran och den framåtvända kameran fungerade fortfarande ordentligt. Men de båda slutade misslyckas. Nu när jag öppnar min standardkameraprogram visar den en svart skärm och låses fast. Detta inträffar också på andra appar som snapchat. Min ficklampa-app säger att en annan app använder kameran när jag öppnar den, men så långt jag kan veta använder ingen app den. Jag beställde ersättningsglas och bytte ut det, men detta åtgärdade inte problemet. Ingenting förändras i safemode eller när jag rensar cacheminnet för varje app. Skulle en hård återställning lösa problemet? Skulle det vara värt besväret att överföra alla mina uppgifter? Tack.

Lösning: Vi tror inte att en fabriksinställning kommer att hjälpa i det här fallet. Att glaset på baksidan av din telefon var trasigt betyder att du antagligen tappade enheten innan du orsakade permanent skada på moderkortet inuti. Fysiskt avbrott i kretsen kan leda till alla möjliga problem, så om du inte tar upp detta först, troligen genom att göra ett dyrt moderkort, måste du acceptera det faktum att du har en permanent skadad enhet. Om du inte vill tappa oföränderliga filer måste du säkerhetskopiera dem medan du fortfarande kan.

Problem nr 3: Galaxy S9-funktioner slutade fungera en efter en

Funktioner är en efter en som börjar inte fungera. LED-indikatorn för att ha textmeddelanden tänds inte, det finns ingen ringsignal för meddelanden, jag kan öppna e-postmeddelanden men inte visa innehållet. Jag var på telefonen med US Cellular teknisk support i en timme på lördagen och ingen annan hjälp än att utföra en hård återställning. Min förståelse är att jag kommer att förlora all data när jag gör det, och jag skulle föredra att inte göra det. Jag har inte tid att spendera timmar i en USC-butik, om det finns några alternativ för att återställa dessa funktioner, skulle jag uppskatta din hjälp. Tack.

Lösning: Liksom representanten som du har pratat med tidigare, har vi ingen aning om varför din S9 agerar som den är just nu så vi kommer också att göra en fabriksåterställning senare. Innan du gör det, överväg först att torka av cache-partitionen och se vad som händer. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. Släpp alla tre nycklar när Android-logotypen visas.
 4. Ett "Installera systemuppdatering" -meddelande visas i 30 - 60 sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas.
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera torka cache-partitionen.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera ja, dem och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om inget ändras efter att ha torkat cache-partitionen, försök att se hur din S9 fungerar när den är i säkert läge. Det är möjligt att problemet kan orsakas av dålig tredjepartsapp. I säkert läge får ingen app från tredje part köras så det bör hjälpa dig att kontrollera om vår uppfattning är rätt.

Så här startar du upp din S9 Plus i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Öppna Facebook-appen och se hur det fungerar. Använd Facebook-appen i några timmar för att veta om det finns någon skillnad.

För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S9 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.