Vad du ska göra om din Galaxy S8-skärm är knäckt, visar linjer, har missfärgning och inte fungerar

Många Android-ägare som lyckades skada skärmen på sin telefon är ofta förlorade för de rätta stegen för att göra så dagens korta # GalaxyS8-guide kommer att hjälpa. Tyvärr, precis som i det fall som nämns nedan, kommer skärmskador, 99, 9% av tiden, att leda till permanent hårdvaruskada. Det är där frågan vanligtvis ligger och det som många människor vägrar att acceptera. I en idealvärld bör du bara ta telefonen till en butik eller ringa tillverkaren och ställa in en reparation. I verkligheten skulle många människor undvika att få reparera sin telefon så mycket som möjligt eftersom de i första hand litar på den dag in och ut. Det finns andra överväganden som andra användare kommer att behöva hantera när de möter utan deras enheter. Så, vad måste exakt göras när du hittar telefonens skärm skadad efter ett oavsiktligt fall eller efter att du blöt våt? Förvånansvärt är vårt svar att reparera men det finns också några få fall där vissa åtgärder kan fungera på kort sikt. I det här inlägget rekommenderar vi att du testar dessa tillfälliga lösningar, men till slut måste du fortfarande skicka telefonen till Samsung för reparation eller utbyte.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Dagens problem: Vad du ska göra om din Galaxy S8-skärm är knäckt, visar linjer, har missfärgning och inte fungerar

Hej. Jag föll nyligen med min Android s8 i fickan l. Jag har en spricka i den övre vänstra kanten på den böjda kanten. Jag har också döda pixlar nära sprickans mitt. Men det jag är orolig för är att det finns två tunna linjer som går från mitten av sprickan direkt till höger. En linje är svart och en linje är silver. Allt lägre än dessa linjer är något ljusare än skärmen ovanför linjen och skärmen under linjerna skakar upp och ner med till synes slumpmässiga intensiteter (ibland skakar det knappast alls, ibland skakar mycket). - Lachie

Lösning: Hej Lachie. Det är tydligt att du har en skadad bildskärmsenhet. Det finns verkligen inget sätt att sockerlacka detta och om du vill fixa skärmen permanent måste du få den bytas ut.

När det gäller lösningar kan det finnas några grundläggande saker som du kan prova, men de kommer inte att reparera sprickan eller ta bort missfärgningen och linjerna, så du måste ändå skicka telefonen i slutändan. Dessa åtgärder kanske kanske inte fungerar i ditt fall men om du vill prova dem, här är vad du kan göra.

Kontrollera om digitaliseraren fortfarande fungerar

Det finns fall där digitaliseraren förblir intakt även om det finns en dålig spricka på skärmen. Det finns tre huvudkomponenter på din Galaxy-skärm - digitizer, LCD / monitor och digitizer flex-kabel. Digitaliseraren är ett tunt lager av transparent sensor som fångar dina beröringar så att de kan tolkas av operativsystemet som kommandon. Ibland, även om bildskärmen (komponenten som visar bilderna) är fysiskt skadad, kan digitaliseraren fortfarande fungera korrekt så att du kan fortsätta interagera med din telefon. Så länge digitaliseraren är bra och telefonen fortfarande laddar operativsystemet ordentligt, kan du fortfarande säkerhetskopiera dina filer och fortsätta använda din telefon trots vissa begränsningar. För att veta om digitaliseraren fortfarande fungerar är allt du behöver göra att kontrollera om de flesta eller alla skärmytorna känner igen din beröring. Om du kan göra det, se till att säkerhetskopiera dina filer direkt för att undvika att förlora dem om din telefon beslutar att sluta fungera helt plötsligt.

Om digitaliseraren inte längre fungerar eller bara en del av skärmen verkar upptäcka dina beröringar kan du prova att göra resten av våra förslag nedan.

Ta bort kringutrustning

Kringutrustning inkluderar i detta fall SIM-kort, minneskort och andra anslutna enheter. Om du har någon eller alla av dem, överväg att koppla bort dem och se vad som händer. Vissa skadade skärmar kunde fungera bra igen efter att ha tagit bort icke väsentliga delar innan, så se till att göra detta enkla felsökningssteg. Om du inte har något SIM-kort, SD-kort eller något bifogat, hoppar du bara över detta förslag.

Starta till säkert läge

Vissa appar kan förhindra att skärmen fungerar normalt. För att räkna ut det, försök att köra din S8 till säkert läge och se vad som händer. Kom ihåg att säkert läge bara blockerar appar från tredje part. Om din skärm normalt fungerar endast i säkert läge, måste en av dina appar ha skylden.

För att starta upp din S8 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Låt din S8 köras i detta läge i flera timmar och kolla om problemet.

Så här vet du vilken app som orsakar ett problem:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S8 fortfarande vägrar slå på igen, upprepa steg 1-4.

Kontakta en professionell

Skicka telefonen för reparation. Detta kan tyckas enkelt men många telefonanvändare tror inte på denna visdom. Oftast brukarna vägrar att acceptera det faktum att det finns ett behov av att skicka telefonen till Samsung eller till ett oberoende servicecenter. I många fall är den finansiella situationen den viktigaste faktorn för att undvika reparationer. Saken är att ingen av dessa omständigheter faktiskt kommer att hjälpa till att fixa skärmskador problemet för gott. Ju längre du förnekar reparationsbehovet, desto längre kan du inte använda din telefon.

En annan bra poäng att fundera över är att det mest effektiva sättet att lösa problemet är att låta någon som gör en skärm- eller telefonreparation göra det åt dig. Fysiskt skadade skärmar kan inte fixas genom att göra programvaruprocedurer. Det finns inget magiskt trick som du kan ångra sprickan på skärmen. Raderna som du ser är troligtvis tecken på fysisk skada på monitorn. Eventuella interna skador på någon eller alla huvudkomponenter på skärmenheten kan bara fixas genom att byta ut delarna. Om du inte kan göra ersättningen själv, rekommenderar vi starkt att du söker professionell hjälp.

Alla telefonskador upphör automatiskt från Samsung-garantin så att du inte kan förvänta dig att din telefon ska fixas gratis. Vi rekommenderar dock fortfarande att du låter en Samsung-tekniker ersätta skärmen för att minimera risken för att ha fler problem efteråt. Det är inte ovanligt att tredje parts telefonreparationer ibland kan leda till allvarligare hårdvaruproblem efteråt. Tyvärr kommer Samsung inte längre att hålla någon reparationsbegäran om en tekniker som inte är Samsung gjorde en reparation på din telefon först. Kom ihåg att det inte finns någon garanti för att skadorna på din telefon bara isoleras på skärmen. Att släppa eller påverka en elektronisk enhet är aldrig en bra idé och kan eventuellt leda till andra hårdvarufel. Samsung kontrollerar hela systemet under reparation för att kontrollera om det finns skador utanför skärmen för att undvika upprepade reparationer. Om en tekniker från tredje part inte gör det har du troligtvis en problematisk enhet efter den första reparationen.

Byt ut skärmen själv

Ja, det är mycket möjligt att byta ut den skadade skärmen själv. Många telefonanvändare som liknar dina fall tycker vanligtvis också. Även om skärmbyte är relativt enkelt är det inte för alla. Många gånger skadar amatörer hårdvaran mer än att fixa de initiala problemen. Genom att besluta att byta ut skärmen själv kasta du också chansen att låta Samsung fixa enheten om du inte kan lösa den. Gör-det-själv-reparation (DIY) betyder inte heller gratis reparation eftersom du måste köpa verktyg och material för att göra skärmreparationer framgångsrika. Utöver alla dessa finns det verkligen ingen garanti för att din telefon fungerar normalt efteråt. Men om du tror att du själv kan byta ut skärmen kan du försöka leta efter bra guider online om hur du gör det. YouTube har massor av videor som visar dig hur. Gör bara reparationen på egen risk.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.