Vad du ska göra om din Fitbit Charge 3 inte laddas ordentligt

Laddningsproblem uppstår ofta för elektroniska enheter och din Fitbit Charge 3 är inget undantag. Det finns tillfällen då något intervenerar med den normala driften av din enhet och ibland kan hinder också göra att den upphör att ladda. Att ta reda på orsaken till att din enhet inte längre laddas är nyckeln till att lösa problemet. Så fortsätt att läsa eftersom jag kommer att vägleda dig i felsökning av din tracker.

Men innan vi faktiskt går vidare till vår felsökning, om du har andra problem med din telefon, kan du besöka felsökningssidan för Fitbit Charge 3 eftersom vi redan har åtgärdat några av de vanligaste problemen med den här enheten. Om du behöver mer hjälp med ditt problem, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Här är de saker du behöver göra om din Fitbit Charge 3 inte längre laddas ordentligt ...

  1. Starta om din Fitbit Charge 3 först.
  2. Anslut Fitbit-laddaren till en annan strömkälla.
  3. Se till att din Fitbit Versa är ren liksom kabeln.
  4. Kontrollera om Fitbit-laddaren värms upp.

Först och främst bör du starta om din Fitbit Charge 3, speciellt om det är första gången problemet startade eftersom det bara kan vara ett resultat av ett mindre fel i systemet. Laddningsprocessen utförs av både hårdvaran och firmware så att minnet uppdateras hjälper till att lösa problemet.

En annan sak du måste göra är att ansluta din laddning 3 till en annan strömkälla bortsett från laddaren. Du kan ansluta den till din dator, andra strömadaptrar eller till en elbank och se om den laddas eftersom om den gör det är det uppenbart att problemet är dess egen adapter. Men om det inte laddas oavsett var det är anslutet, finns det möjligheten att problemet är med kabeln eller spåraren själv.

Därför är nästa sak du bör göra fysiskt kontrollera kabeln för att se om den är trasig eller om en av stiften inte är på plats. Använd om möjligt en annan kabel för att ansluta din enhet till en strömkälla och se om den laddas. Du måste också kontrollera laddningsporten i din tracker för några främmande material som också kan hindra laddningsprocessen. Och till sist, se till att enheten inte värms upp medan den är ansluten till laddaren eftersom det är ett hårdvaruproblem om det gör det. Om allt annat misslyckas, ta med din Fitbit Charge 3 till servicecentret eller lagra så att en tekniker kan kontrollera det för dig.

RELEVANTA POSTER:

  • Fitbit Charge 3 tar inte emot aviseringar från telefonen
  • Hur man fixar Fitbit Charge 3 som inte synkroniseras

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.