Vad du ska göra om din Apple iPad inte ansluter till WiFi

WiFi-problem i iOS-enheter är oundvikliga. Ibland finns den bakomliggande orsaken till problemet i nätverket så det finns inte mycket som kan göras i slutändan. Det vanligaste symptomet är att din iPad inte kommer att ansluta till det WiFi-nätverk den använde för att ansluta. Andra symtom å andra sidan orsakas av slumpmässiga systemfel inklusive dåliga uppdateringar för appar och iOS. I värsta fall är maskinvaruskador på nätverksutrustningen (trådlös router / modem) om inte själva enheten är grundorsaken till problemet.

Tack vare det här inlägget är en relevant fråga på iPad som inte kommer att ansluta till WiFi. Om du läser det här inlägget möter du förmodligen samma dilemma och behöver några input som resolutioner. I så fall kan du läsa hela detta inlägg hjälpa dig att hitta den lösning som krävs. Fortsätt läsa för att lära dig vad du ska göra om din iPad inte ansluter till WiFi.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPad-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Power modemet / routern.

Huvudkällan för din internetanslutning är den trådlösa routern eller modemet (beroende på din nätverksinställning). Således, om något är fel med modemet, förväntas det att alla anslutna enheter ska uppleva ogynnsamma symtom inklusive långsam Internet, intermittent anslutning eller ingen Internetanslutning alls. Ofta uppstår dessa problem på grund av slumpmässiga firmware-kraschar på den trådlösa routern eller modemet som används. För att säkerställa att detta inte är anledningen till att din iPad inte kommer att ansluta till WiFi följer du dessa steg för att slå på modemet / routern för att fixa mindre firmwarekrascher på nätverksutrustningen.

 1. Hitta brytaren / strömbrytaren och tryck sedan på eller vänd den för att stänga av modemet / routern.
 2. När modemet / routern är avstängd, kopplar du bort nätadaptern från strömkällan. Håll den frånkopplad i cirka 30 sekunder till 1 minut.
 3. Efter den förflutna tiden, anslut den igen och slå på den igen.
 4. Vänta tills modemet / routerns signal stabiliserats.

Din iPad bör automatiskt ansluta igen om du har ställt in den för att automatiskt ansluta till ditt WiFi-nätverk. Om det fortfarande inte kommer att ansluta, måste du göra det manuellt.

LÄS Också: Vad du ska göra om din Apple iPad Air 3 inte laddar ner appar via App Store

Den andra lösningen: Starta om din iPad.

Mindre programvarufel och glitches hör också till de bakomliggande orsakerna. För att utesluta detta rekommenderas att utföra en mjuk återställning eller starta om på iPad. Det finns olika sätt att mjukställa eller starta om en iPad beroende på modell. Om du använder en iPad med fysisk hemknapp utförs omstart på detta sätt:

 1. Tryck och håll ner Top / Power-knappen tills Power Off-skjutreglaget visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av iPad-enheten helt.
 3. Tryck och håll ner Top / Power-knappen igen efter några sekunder tills Apple-logotypen visas.

Om din iPad inte har en Hem-knapp kan du starta om den med följande steg:

 1. Tryck samtidigtTop / Power-knappen och endera Volymknappen tills Power Off- reglaget visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPad helt.
 3. Tryck och håll ner Top / Power-knappen efter några sekunder tills Apple-logotypen visas.

Alternativt kan du starta om din iPad genom inställningar.

 • För att göra detta, gå bara till Inställningar-> Allmän- menyn och tryck sedan på alternativet för att stänga av. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten.

Slå sedan på den igen efter några sekunder. Så snart det har startats om igen, gå tillbaka till WiFi-inställningarna och försök sedan ansluta till ditt WiFi-nätverk för att se om det redan fungerar. Om det fortfarande inte kommer att ansluta till WiFi är problemet fixat. Annars måste du utesluta andra faktorer.

Tredje lösningen: Växla och stänga av flygläge.

Detta är en gammal men ändå mycket effektiv lösning på slumpmässiga problem som påverkar trådlösa funktioner på en iPhone eller iPad. Det fungerar genom att starta om trådlösa funktioner samtidigt och därmed eliminera eventuella tillhörande nätverksfel. Så här fungerar det:

 1. Gå till Inställningar .
 2. Tryck på flygplansläge .
 3. Växla Airplane Mode- omkopplaren för att slå på den. Trådlösa radioapparater inklusive Bluetooth-, mobil- och WiFi-funktioner inaktiveras sedan.
 4. Starta om din iPad när Airplane Mode är på.
 5. När det startats om, gå tillbaka till Inställningar och välj sedan Flygplansläge.
 6. Växla omkopplaren för att stänga av flygläge igen.
 7. Gå sedan tillbaka till Inställningar-> WiFi- menyn, slå på WiFi-omkopplaren och försök igen ansluta till ditt WiFi-nätverk.

Om det fortfarande inte lyckades lösa problemet, fortsätt till nästa lösning.

LÄS Också: Hur man fixar en Apple iPad som inte laddas

Fjärde lösningen: Glöm WiFi-nätverket och lägg sedan tillbaka det.

WiFi-nätverket som du försöker ansluta till kan ha skadats och fungerar inte längre. I det här fallet måste du ta bort nätverket och sedan konfigurera det igen. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar på startsidan .
 2. Välj WiFi . Växla WiFi-omkopplaren för att aktivera funktionen vid behov.
 3. Rulla ner till listan över tillgängliga WiFi-nätverk.
 4. Klicka för att välja ditt WiFi-nätverk.
 5. Klicka sedan på informationsikonen (i) bredvid namnet på WiFi-nätverket (SSID).
 6. Välj alternativet att glömma det här nätverket.
 7. Tryck sedan på Glöm nätverk för att bekräfta att du vill glömma det valda WiFi-nätverket.

Det valda nätverket raderas eller tas bort från listan. Om du ser några andra sparade WiFi-nätverk, glöm dem alla så att ingen av dem skulle orsaka konflikt eller störa det valda WiFi-nätverket. Följ bara samma procedur för att glömma / ta bort alla andra WiFi-nätverk i den här listan.

När du har glömt alla sparade WiFi-nätverk, starta om din iPad för att rensa skräp och tillfälliga nätverksdata från dess minne. När det har startats, gå tillbaka till Inställningar-> WiFi- menyn, aktivera WiFi-omkopplaren och välj sedan ditt WiFi-nätverk att gå med eller ansluta till. Var noga med att mata in rätt WiFi-lösenord så att anslutningen lyckas.

Femte lösningen: Återställ nätverksinställningar.

Att använda systemåterställningar kan betraktas som nästa alternativ om problemet fortsätter. Detta eliminerar nätverkskonfigurationsfel som kan ha orsakat iPads nätverkssystem att fungera och sluta fungera. Innan du börjar bör du notera ditt WiFi-lösenord eftersom du måste ange det igen efter återställningen. Följ sedan stegen för att återställa nätverksinställningar på din iPad:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta att du vill återställa nätverksinställningarna på din iPad.

Efter återställningen bör din iPad starta om automatiskt och laddar sedan upp standardnätverkskonfigurationerna. För att kunna ansluta till WiFi igen måste du aktivera WiFi först. Som sagt, gå tillbaka till Inställningar-> WiFi- menyn och slå sedan på WiFi-omkopplaren för att slå på den igen. Välj ditt WiFi-nätverk och försök sedan igen för att ansluta.

LÄS Också: Vad du ska göra om din Apple iPad Air 3 inte har något ljud, ljudet fungerar inte

Sista utväg: Radera din iPad och ställa in den som ny.

Om att utföra alla ovannämnda procedurer inte löser problemet och att din iPad fortfarande inte kommer att ansluta till WiFi kan en återställning eller fabriksåterställning betraktas som den sista utväg. Detta gör att du automatiskt kan ställa in din iPads WiFi-funktioner under start. Glöm inte att säkerhetskopiera alla dina viktiga filer i förväg eftersom de också kommer att raderas under återställningen. Eftersom din iPad inte har tillgång till internet, är det inte möjligt att säkerhetskopiera till iCloud. I så fall måste du använda iTunes så att du kan säkerhetskopiera filer till datorns enhet via iTunes.

För att komma igång, gör en dator redo. Du kan använda antingen en Mac- eller Windows-dator så länge den har den senaste versionen av iTunes-appen installerad. När du har utrustningen redo fortsätter du med dessa steg för att radera din iPad och återställa fabriksinställningarna via iTunes:

 1. Starta iTunes-appen på din dator.
 2. När iTunes kör, anslut din iPad till datorn med den Apple-medföljande kabeln eller Lightning-kabeln som medföljde.
 3. Om du uppmanas att ange ditt enhets lösenord eller lita på den här datorn, följ bara anvisningarna på skärmen för att fortsätta.
 4. Välj din iPad när den dyker upp i iTunes.
 5. Navigera till avsnittet Sammanfattning .
 6. För att säkerhetskopiera filer innan du återställer klickar du bara på knappen Säkerhetskopiera iPad .
 7. Klicka sedan på knappen för att återställa [iPad].
 8. Slutligen, om du uppmanas med ett varningsmeddelande, klicka på Återställ- knappen för att bekräfta.

Låt din enhet avsluta återställningen och återställs sedan till fabriksinställningarna. Du kan välja att återställa från en tidigare iOS-säkerhetskopia eller ställa in din iPad som ny. Följ bara installationsguiden för att använda automatiska konfigurationer och inställningar. När du kommer till inställningsskärmen för WiFi, se till att du anger korrekt information så att din iPad ansluts till det önskade WiFi-nätverket.

Om din iPad fortfarande inte kommer att ansluta till WiFi efter att ha tagit slut på alla möjliga lösningar, kontakta din Internetleverantör / operatör för att eskalera problemet och be ytterligare hjälp med att fixa din iPad och kunna ansluta till WiFi som det borde. Alternativt kan du ta din enhet till ett Apple-auktoriserat servicecenter så att en iPad-tekniker kan undersöka. Det kan finnas några avancerade inställningar som måste ändras för att din enhet ska kunna ansluta till WiFi. Om maskinvaruskador visar sig vara den underliggande orsaken till problemet, då när din iPad behöver service.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.