Vad du ska göra när din Samsung Galaxy S8 visar Black Screen of Death [Felsökningsguide]

Black Screen of Death (BSoD) är ett av de mest fruktade problemen som plågade många smartphoneägare och du kan stöta på den med din nya Samsung Galaxy S8. Vi anser att det är nödvändigt att publicera detta inlägg som i princip behandlar problemet med svart skärm för att åtminstone ge dig en bättre uppfattning om vad du ska göra när problemet inträffar.

Bara för att skärmen är svart och inte svarar betyder inte att telefonen redan är död. Det kanske just kraschade av någon okänd anledning och väntar på att du skulle göra något för att komma tillbaka till livet. Problemet med svart skärm kan uppstå när som helst oavsett telefonens tillstånd. Vanligtvis svarar inte enheten oavsett hur många gånger du trycker på strömbrytaren. Det kanske inte ens svarar när det debiteras.

BSoD skiljer sig från frågan där telefonen vägrar att slå på för första gången eftersom den senare kan vara ett tecken på en tillverkningsfel. Den förstnämnda kan dock vara ett tecken på ett maskinvarufel orsakat av andra faktorer efter att du har använt din telefon i några dagar. Bland de vanligaste faktorerna är flytande och fysiska skador.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din nya Samsung Galaxy S8 som är plågad med den svarta dödsproblemet. Så fortsätt att läsa nedan för att veta om den här frågan.

Men innan något annat, om du för närvarande upplever olika problem med din telefon, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Samsung Galaxy S8 för vi har redan börjat ge support till våra läsare som äger den här enheten. Vi förstår att din telefon fortfarande är helt ny och den borde fungera perfekt utan problem men inte ens Samsung kan garantera att det inte kommer att finnas några problem. Det vi gör här är att ge våra läsare det bästa vi kan, så om vi inte har publicerat inlägg om din oro, kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Felsökning Galaxy S8 med Black Screen of Death (BSoD)

Jag förstår att din telefon fortfarande är ny och den bör fungera ordentligt utan några problem men här försöker vi ta reda på vad som är orsaken till detta problem. I grund och botten är syftet med denna felsökning att vi ska veta om problemet är litet och lätt kan åtgärdas eller om du verkligen måste gå tillbaka till butiken och byta ut enheten.

Medan BSoD är ett allvarligt problem, har vi redan stött på många problem innan det som uppstod som den här typen av problem, men i det vi kunde återföra enheterna till liv. Det är vad vi måste prova här och sa, här är vad du bör göra:

Steg 1: Tvinga om din Galaxy S8 om du vill utesluta möjligheten till systemkrasch

Det första vi måste anta är att telefonens firmware kraschade av någon okänd anledning. Den här saken händer hela tiden och vi har sett hundratals saker som detta tidigare för att få reda på att många av dem var ett resultat av ett fel. Tidigare tar vi bort batteriet och trycker på strömbrytaren i en minut så att telefonens minne skulle bytas ut, men eftersom din Galaxy S8 har ett icke-löstagbart batteri, kan vi inte göra det längre. Det finns emellertid en kombination som gör att det simulerade batteriet kopplas bort och det skulle räcka för att fixa det här problemet förutsatt att det är lika enkelt som en systemkrasch eller ett fel.

Tryck och håll ner Volym ned-knappen och strömbrytaren tillsammans i 7 sekunder så kan telefonen starta om normalt. Om det gör det är problemet fixat, annars måste du gå vidare till nästa steg för att söka vidare.

Steg 2: Försök att ladda telefonen för att se om den svarar

Vi vill säkert veta om din telefon fortfarande skulle svara om den upptäcker elektrisk ström genom sina kretsar. Om den visar den vanliga laddningsikonen liksom lyser upp LED-indikatorn längst upp på skärmen, kan vi åtminstone säga att hårdvaran kan vara bra för om inte, så borde den inte ladda vid. Om telefonen inte visar dessa tecken, gör du dock tvångsstartproceduren medan enheten är ansluten. dess batteri kanske just har tömts helt för att det inte finns tillräckligt med batteri för att driva hårdvaran och ladda operativsystemet. Om det fortfarande inte kommer att klara det, är det dags att söka hjälp från en tekniker.

Å andra sidan, om telefonen laddas bra eller visar dessa tecken, låt den vara ansluten i tio minuter. Det borde räcka för att nå cirka 5% av batteriet eller ännu mer. Försök sedan slå på telefonen för att se om den svarar. Om inte, gör sedan tvångsstartproceduren igen och om den fortfarande inte svarar, gå vidare till nästa steg.

Steg 3: Prova att starta upp telefonen i säkert läge för att utesluta möjligheten att tredjepartsappar orsakar problemet

Tredjepartsappar kan också orsaka att systemet eller firmware kraschar, särskilt de som använder för mycket resurser som tunga spel. Problemet är att vi inte vet med säkerhet vilken app som orsakar problemet. Därför måste vi göra något för att isolera tredje part från inbyggda appar och att starta i säkert läge är det bästa du kan göra:

  1. Stäng av enheten.
  2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
  3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
  4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
  5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
  6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
  7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Genom att följa stegen ovan stänger du tillfälligt av alla nedladdade appar och tjänster från tredje part. Därför, om en eller några av dem orsakar problemet, bör telefonen starta upp i säkert läge. Om det dock misslyckas, gå vidare till nästa steg.

Steg 4: Försök att starta upp din telefon i återställningsläget

Telefonen har en svart skärm och svarar inte på vad du än gör. Du har precis försökt starta upp det i säkert läge och det misslyckades, så nu är det dags att försöka starta upp det i ett annat läge, Android-systemåterställningen. Vi måste bara veta om det fortfarande kan starta i det läget för att ta reda på om hårdvaran är bra eller inte. Följ dessa steg för att försöka starta det i återställningsläge:

  1. Stäng av enheten.
  2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
  3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).

Om vi ​​lyckas är vi redan halvvägs där; åtminstone kan telefonen slå på sina hårdvarukomponenter och ladda upp sin firmware. Du kan sedan gå vidare med att torka av cache-partitionen så att systemcachem kommer att ersättas eller så kan du välja att göra master-återställningen. Men om telefonen fortfarande misslyckades med att starta upp i återställningsläget, har du inget annat alternativ än att föra tillbaka telefonen till butiken och få den ersatt eftersom det är klart nog att det är något fel med det.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.