Vad du ska göra när din Samsung Galaxy J5 (2017) visar "Ett fel har uppstått vid uppdatering av enhetsprogramvaran" [Felsökningsguide]

Det finns ett fel som bara visas när du försöker uppdatera firmware för din telefon och det står: "Ett fel har uppstått vid uppdatering av enhetsprogramvaran. Använd nödåterställningsfunktionen i programvaran Smart Switch PC. ”Det här felet kan dyka upp i det ögonblick du uppdaterar telefonen eller så kan den uppstå halvvägs. Poängen är att det är svårt att avgöra orsaken till att din telefon inte kan fortsätta uppdatera sin firmware men problemet kan enkelt åtgärdas.

I det här inlägget kommer vi att ta itu med detta problem med att Samsung Galaxy J5 är föremål för vår felsökning. Vi kommer att försöka undersöka alla möjligheter och utesluta dem en efter en tills vi kan lösa problemet. Det här är inte första gången vi stöter på det här problemet så vi vet redan en sak eller två som skulle fungera och låta din telefon fortsätta uppdateringen. Så om du äger en telefon som den här och för tillfället har samma problem, fortsätt läsa nedan eftersom den här artikeln kan hjälpa dig.

Innan något annat, om du har andra problem med din enhet, besök sedan vår Galaxy J5-felsökningssida för vi har redan tagit upp flera vanliga problem med den här telefonen. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på dina problem så ta bara tid att hitta frågor som liknar dina. Om du inte hittar en eller om du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss gärna genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Ge oss så mycket information som möjligt så att det också skulle bli lättare för oss att felsöka problemet. Oroa dig inte eftersom vi erbjuder denna tjänst gratis, så allt du behöver göra är att ge oss tillräcklig information om problemet.

Hur du felsöker Galaxy J5 som visar ett fel vid uppdatering av firmware

Problem : Hej killar. Jag hoppas att du kan hjälpa mig med mitt problem. Jag har en Galaxy J5-telefon och nyligen fanns det ett meddelande om att det finns en uppdatering tillgänglig. Så jag laddade ner den, följde instruktionerna på skärmen noggrant men halvvägs genom uppdateringsprocessen, ett fel visade sig att ett fel inträffade när jag försökte uppdatera programvaran. Nu sitter den fast på skärmen och startar inte ordentligt. Kan det fortfarande åtgärdas? Tack.

Felsökning : Det finns tre potentiella lösningar på det här problemet och det är de saker jag vill visa dig i det här inlägget. När problemet uppstår är det tydligt att din telefon upplever någon form av firmware-relaterade problem eftersom den bara dyker upp när du försöker uppdatera din telefon och den inte visas hela tiden. Här är saker du kan göra åt det ...

Lösning 1: Använd Smart Switch för att återställa telefonens firmware

För den här metoden behöver du en dator för att köra Smart Switch. Vad den gör är att faktiskt återställa telefonens firmware om det inte finns någon tillgänglig uppdatering men om det finns det kommer programmet automatiskt att uppdatera telefonen. Här är steg-för-steg-guiden som hjälper dig att återställa telefonens firmware med Smart Switch:

 1. Om du inte har installerat Smart Switch ännu, skaffa den härifrån.
 2. När du har laddat ner filen installerar du den på din dator.
 3. Öppna programmet efter installationen.
 4. Anslut nu telefonen till din dator med den ursprungliga USB-kabeln.
 5. Klicka på MER på den övre högra delen av Smart Switch-gränssnittet och välj "Återställning och initialisering av nödprogramvara".
 6. Klicka på fliken Enhetsinitiering på nästa skärm.
 7. Nu måste du ange telefonens modellnummer och sedan trycka på Sök.
 8. Nu uppmanas du att ange serienumret som också finns i rutan.
 9. När du har angett serienumret trycker du på OK.
 10. Du kommer att uppmanas igen om initieringsprocessen, så tryck OK för att bekräfta.
 11. Låt Smart Switch göra sitt jobb och allt du måste göra är att vänta tills initialiseringen är klar och koppla inte loss kabeln från telefonen.
 12. Du kommer att uppmanas när initieringen är klar. Din telefon startas om av Smart Switch och du kan faktiskt se framstegsfältet flytta på telefonens skärm.
 13. Koppla ur kabeln i det ögonblick då skärmen blir svart eller när logotypen visas och låt telefonen starta upp framgångsrikt tills den når installationsskärmen och det är det ganska mycket.

Din telefon bör nu köra den nya firmware men nackdelen är att alla dina filer och data som är lagrade i telefonens interna lagring borde ha tagits bort och det finns inget sätt att lösa det här. Men om felet visade sig före eller strax efter nedladdningen startade, kan nästa metod hjälpa dig att lösa problemet utan att kompromissa med dina filer.

Lösning 2: Radera systemcacherna

Du kanske fortfarande kan starta upp din telefon i återställningsläget även om det här felet dyker upp kort efter att du startade uppdateringsprocessen. I vilket fall kan problemet bero på några korrupta cacheminne och om du kan bli av med dessa filer kan din telefon starta normalt och du kan försöka uppdatera firmware igen.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om problemet beror på några korrupta cacheminne bör din telefon kunna starta upp normalt nu när du redan har torkat cache-partitionen. Om det finns ett tillgängligt uppdaterat måste du bara försöka ladda ner det igen för att se om det går igenom den här tiden.

Lösning 3: Master återställ din telefon via återställningsläge

Du bör göra detta om den andra lösningen inte fungerade eller om du inte har en dator du kan använda för att uppdatera din telefon. Jag förstår att du redan har försökt uppdatera din telefon men fastnade på felet och du kan inte längre använda telefonen för att säkerhetskopiera dina data och filer. Så just nu har du verkligen inget annat val än att återställa din telefon.

För misslyckade uppdateringar raderas filer som laddades ner tillsammans med dina personliga filer och data. Efter återställningen kan du sedan försöka ladda ner uppdateringen igen och det finns alltid en större sannolikhet för att uppdateringen blir framgångsrik efter återställningen. Så följ dessa steg för att återställa din telefon:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Efter återställningen installerar du inte någonting på telefonen än, försök istället att uppdatera den till den nya versionen av Android så att du inte behöver säkerhetskopiera dina data och filer.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.