Vad du ska göra när din Samsung Galaxy A3 visar "fuktdetekterat" -fel [Felsökningsguide]

Elektricitet och vatten blandas inte bra och därför fick din Samsung Galaxy A3 IP68-betyg för att se till att den är vattentät. Betyget betyder dock inte att telefonen redan är vattentät. Naturligtvis kan vatten fortfarande hitta vägen in i telefonen på ett eller annat sätt och en av portalerna är USB-laddningsporten.

När din telefon kommer i kontakt med någon form av vätska och USB-porten i den nedre delen av telefonen inte är förseglad kommer enheten att meddela dig att den har upptäckt fukt. Detta fel utlöses när vatten överbryggar två eller flera stift i porten. Felet betyder dock inte att telefonen redan är skadad, den försöker helt enkelt föreslå att du måste göra något åt ​​fukten där inne.

Så i det här inlägget kommer jag att föreslå några steg som du kan använda för att bli av med fukt i hamnen eftersom du blir av med detta felmeddelande. Men det huvudsakliga syftet med detta inlägg är att förhindra ytterligare skador som kan orsakas av vatten. Fortsätt läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Nu, innan vi hoppar till vår felsökningsguide, om även du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på olika problem, så föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Galaxy A3 för vi har redan tagit upp några av de mest rapporterade problemen med den här enheten. Försök hitta ett problem som liknar ditt och använd lösningarna eller lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och vi kommer att inkludera din oro i våra nästa inlägg.

Hur du felsöker Galaxy A3 med fuktapptäckt fel

Följande steg är baserade på praktiska felsökningsförfaranden som vi tekniker ofta gör för telefoner med denna typ av problem. Oroa dig inte, inget av stegen nedan är så komplicerad eller för riskabel för dig att följa.

Steg 1: Stäng av telefonen

Tydligen har vi att göra med en eventuell vätskeskada så det är bättre att du stänger av telefonen först. Detta kommer att förhindra ytterligare komplikationer.

När du har stängt av telefonen håller du den upprätt och skakar inte bort den eftersom vattnet kan komma längre in. Samma sak kan hända om du håller den uppochned, så avstå från att göra dessa saker.

Steg 2: Blås in i porten

Håll telefonen upprätt över munnen och blåsa sedan in i porten från sidan. Detta trycker på fukten på en sida men inte längre in.

Ännu bättre, om du har en burk med tryckluft kan du ge hamnen en sprängning eller två och fukten försvinner säkert. Det kan till och med bli av med andra möjliga frätande element som smuts eller något slags skräp.

Steg 3: Sätt i en liten bit vävnad

Du behöver bara en mycket liten bit vävnad som kan passa in i porten. Vissa tekniker kan föreslå att du använder en vattpinne, men spetsen är faktiskt större än porten och det är svårt att sätta in det för att inte nämna att det finns en risk att du kan krossa några av stiften.

Att använda en vävnad är dock mycket lättare och det kan absorbera fukt bättre än bomullspinnen. Så allt du verkligen behöver göra är att sätta in den vävnaden i porten och lämna den där en minut eller två så att den kan absorbera den fuktiga.

Efter att du har tagit bort vävnaden, kontrollera hur våt det är eftersom du kan behöva få en annan bit och sätt in den i porten igen bara för att torka av den. Men om vävnaden verkar torr kan den redan ha absorberat all fukt som finns där. Den här gången kan du försöka slå på telefonen.

Steg 4: Kontrollera vätskeskadningsindikatorn

Efter att ha gjort de tre första stegen och telefonen fortfarande visar det fuktapptäckta felet, är det dags att se om vatten har nått några av komponenterna inuti. Du behöver inte öppna din telefon för att kunna veta det. Allt du behöver göra är att ta bort SIM-facket och titta in i SIM-kortplatsen. Hitta vätskeskadet (det är ett litet klistermärke) för att se om det fortfarande är vitt eller har blivit rosa, lila eller rött. Om det är vitt, finns det ingen vätskeskada men eftersom din telefon fortfarande visar felet, ge den ytterligare en timme eller två för att torka av fukten. Men om LDI blev röd eller rosa är felet bara toppen av isberget. Vid denna tidpunkt måste du ta din telefon tillbaka till butiken och låta tekniken hantera problemet åt dig.

Steg 5: Prova att ladda din telefon

Efter alla stegen ovan och felet inte visas längre, försök sedan ladda din telefon för att se om den laddas bra. Om felet skulle dyka upp under laddningsprocessen ska du upprepa procedurerna och sedan torka av USB-kabeln.

Om telefonen värms upp medan den laddas, även om det inte finns några tecken på vätskeskada, koppla ur laddaren omedelbart och ta sedan telefonen till butiken för att få den kontrollerad. Om du fortfarande har tillräckligt med batteri kvar ska du säkerhetskopiera dina data och filer och återställ sedan telefonen så att du tar bort all personlig information som sparats i telefonen. Se till att inaktivera Factory Reset Protection före återställningen så att du inte låses ut.

Hur du avaktiverar Galaxy A3 Factory Reset Protection

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Cloud och konton.
 4. Tryck på Konton.
 5. Tryck på Google.
 6. Klicka på din e-postadress för Google ID. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 7. Tryck på Meny.
 8. Klicka på Ta bort konto.
 9. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Hur du återställer din Galaxy A3 effektivt

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden kan hjälpa dig.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.