Vad du ska göra med Samsung Galaxy S8 som inte kan upptäcka det nya SD-kortet [Felsökningsguide]

Vi har några läsare som kontaktade oss eftersom deras nya telefon inte kan upptäcka eller läsa SD-kortet de satt in. Vanligtvis är detta problem väldigt enkelt att fixa och så länge din telefon inte har skadats fysiskt eller har ändrat firmware kan du vara säker på att problemet är med SD-kortet och inte med telefonen.

I det här inlägget kommer vi att försöka undersöka det här problemet med Samsung Galaxy S8 som är föremål för vår felsökning. Det allra första vi måste göra är att leta efter tecken på både vätska och fysiska skador och när vi kan verifiera att detta problem inte orsakas av dem fortsätter vi med vår praktiska felsökning. Så om du är en av ägarna till den här telefonen och för tillfället har ett liknande problem kan du fortsätta läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Om du har andra problem med din telefon kan du gärna besöka vår felsökningssida för Galaxy S8 för vi har redan tagit upp många problem tidigare och oddsen är att det redan kan vara problem som liknar din. Om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsökning av SD-kort som inte kan upptäckas av Galaxy S8

Den här felsökningsguiden kommer att koncentreras på att se till att det inte är något problem med telefonen men vi kommer också att ge dig några tips om hur du kontrollerar SD-kortet noggrant. Vi föreslår inte saker som kan skada din telefon eller tillbehör så att du kan vara säker på att den här felsökningshandboken är säker men ändå effektiv.

Kontrollera att problemet inte beror på fysisk eller vätskeskada

Det är enkelt att fastställa fysiska skador eftersom det bör finnas synliga bucklor eller repor om telefonen tappades eller drabbades av något hårt. Om du försökte ta bort skydden och sedan detta problem började borde det också vara ett tecken på fysisk skada. Beroende på din expertis kan du försöka lösa problemet genom att ångra det du gjorde med din telefon om möjligt.

När det gäller möjligheten att detta beror på vätskeskada är det bästa du kan göra att kontrollera USB-porten och själva indikatorn för vätskeskada. Titta in i laddningsporten för att se om det finns spår av fukt eller om det är vått. Om det är det, använd en bomullspinne för att rengöra runt området eller infoga en liten bit vävnad för att absorbera fukten.

För att kontrollera vätskeskadet, ta bort SIM-kortfacket och titta in i facket. Leta efter det lilla klistermärket som säger om vätska har kommit in i din telefon. Om klistermärket fortfarande är vitt, är enheten fri från vätskeskador men det är en annan historia om det blev rött, rosa eller lila.

Om det finns tecken på fysisk eller vätskeskada är det bästa du kan göra att ta telefonen till butiken och låta tekniken hantera problemet åt dig.

Testa SD-kortet med andra enheter

Det är enkelt. Om SD-kortet fungerar med andra enheter är problemet med din telefon men det betyder inte att det är allvarligt. Men om SD-kortet inte fungerar också med andra enheter, är det uppenbart att problemet är med det och det finns en hel massa andra möjligheter som vi måste överväga.

Men förutsatt att det fungerar med andra enheter, så här föreslår jag att du gör med din telefon:

 • Kör det i säkert läge men se till att SD-kortet är korrekt monterat. Öppna dina filer från kortet för att se om du kan, om du inte kan, gå vidare till nästa procedur.
 • Se till att den är praktiskt monterad på din telefon . För att SD-kortet ska fungera bör det vara fysiskt och praktiskt taget monterat i din telefon. Gå till Inställningar> Lagring och se om det är monterat.
 • Se till att SD-kortet är kompatibelt med din enhet . Det finns en liten andel SD-kort som inte är kompatibla med vissa modeller av telefoner. Se användarhandboken eller förpackningsetiketten för att veta mer om SD-kortet eller kontakta butiken där du köpte det.
 • Återställ din telefon och se om den fungerar . Förutsatt att kortet är kompatibelt med din telefon men det fortfarande inte läser det, låt oss utesluta möjligheten att telefonens inställningar har ruttats upp. Säkerhetskopiera dina viktiga filer och data och återställ sedan telefonen för att se om den kan läsa kortet efter det.

Saker du bör göra om SD-kortet inte kan upptäckas av andra enheter

Du kommer bara att göra dessa saker om SD-kortet inte fungerar bra med din S8 och andra enheter. Gå igenom listan och se om en av dem fungerar ...

 • Låt din bärbara dator läsa den. Om möjligt, få en SD-kortadapter och låt sedan datorn eller din bärbara dator läsa den. Datorer kan enkelt läsa externa lagringsenheter även om de har problem.
 • Formatera SD-kortet med en dator . Oavsett om din bärbara dator kan läsa SD-kortet eller inte, försök att omformatera det. Detta är den bästa lösningen om kortet blev skadat av någon anledning. Naturligtvis, om din dator kan läsa den, ta den möjligheten att göra en säkerhetskopia av dina viktiga filer.
 • Sätt tillbaka SD-kortet på telefonen . När du har formaterat kortet är det dags att prova det på din telefon för att se om formatprocessen hjälpte.
 • Köp en ny . Efter att ha gjort alla dessa saker och SD-kortet fortfarande är oläsligt av dina enheter, är det dags att få ett nytt. Om du just har köpt den, ska du ta den tillbaka till butiken och få den ersatt.

SD-kort utsätts ofta för korruption, särskilt om din enhet slumpmässigt startar om. Första gången du får ett fel när du försöker komma åt filer från lagringsenheten, gör ditt bästa för att göra en säkerhetskopia av dina viktiga filer och data så att du inte tappar dem om saker går söderut.

Jag hoppas att den här felsökningshandboken kan hjälpa dig att lösa ett problem eller två med din telefon. Om du behöver ytterligare hjälp är vi alltid villiga att hjälpa dig. Kontakta oss gärna när som helst.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Samsung Galaxy S8 microSD-kortbilder har frågan om utropstecken och andra relaterade problem
 • Samsung Galaxy S8 visar felet “Varning: Kameran misslyckades” när kameran öppnas eller tar bilder [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy S8 fortsätter att visa "Tyvärr har kameran slutat" -fel [Felsökningsguide]
 • Galaxy S8-kamera vibrerar när kameraprogram används, musikspelaren hoppar över spår, andra problem
 • Galaxy S8-fuktdetekterat fel, kommer inte att ladda på grund av fuktapptäckt fel, andra problem
 • Samsung Galaxy S8 började visa upp "fuktdetekterad" varning när den är ansluten till laddaren [Felsökningsguide]