Vad du ska göra med din Samsung Galaxy Watch som inte laddas

Felsökning av en Samsung Galaxy Watch som inte laddas är väldigt enkelt, men det kan vara svårt att ladda den igen, beroende på hur allvarligt problemet är. Antagande att det inte finns några tecken på fysisk skada, du behöver inte vara så orolig för det eftersom du kanske kan fixa det på egen hand. Vätskeskador är egentligen inte ett problem eftersom klockan är vattentät och hittills har det inte varit så många rapporter om vätskeskador på klockor som användes under vatten.

Innan vi går vidare, om du letar efter en lösning på ett annat problem, släpp sedan in på vår felsökningssida för Galaxy Watch eftersom vi redan har åtgärdat några av de vanligaste problemen med den här enheten. Vi har kanske redan publicerat artiklar som kan hjälpa dig att lösa problemet. Du kan också fylla i vårt frågeformulär och trycka på skicka för att kontakta oss om du behöver mer hjälp med din enhet.

Nu, tillbaka till vår felsökning, här är de saker du behöver göra om din Galaxy Watch inte längre laddar ...

  1. Försök starta om klockan först om den fortfarande har ett batteri.
  2. Se till att den trådlösa laddaren är påslagen.
  3. Försök ansluta laddaren till en annan strömkälla eller dator.
  4. Inspektera Galaxy Watch Wireless Charging Dock.

Om din Watch har fungerat ordentligt tills problemet uppstod, finns det en möjlighet att det bara är ett mindre problem med programvaran. Det första du måste göra om det fortfarande är på och att det fortfarande finns tillräckligt med batteri kvar är att starta om det för att uppdatera minnet. Så här görs:

  1. Tryck på Hem-knappen från klockskärmen tills alternativmenyn visas och släpp sedan.
  2. På alternativskärmen trycker du på Stäng av.
  3. När enheten är avstängd, håll intryckt på strömbrytaren tills Samsung Galaxy Watch-logotypen visas och släpp sedan.

Efter det kan du försöka ladda den igen och se om den laddas den här gången, men om inte, gå vidare till nästa procedur.

Samsung Galaxy Watch levereras med en trådlös laddare så det skulle inte finnas någon kabel som ansluter din telefon till laddaren, dock bör själva laddaren vara ansluten till nätadaptern som också är ansluten till vägguttaget. Om det strömmar genom sina kretsar bör LED-indikatorn tändas. Om den är av måste du försöka ansluta den till en annan strömkälla som en elbank eller dator. Om indikatorn inte tänds oavsett vad du gör, är det tydligt att problemet är med laddaren och inte din Watch.

Kontrollera fysiskt laddningsdockan för tecken på fysisk skada och laddningskontakter på enheten. Om laddningskontakterna på klockan är smutsiga, kan de rengöras med en mjuk torr trasa eller en bomullspinne med gnugga alkohol. Om det finns hinder mellan klockan och den trådlösa laddningsdockan kan det hända att klockan inte laddas ordentligt.

Efter att ha gjort alla dessa saker och din klocka fortfarande inte laddas, kan vi säga att problemet är med hårdvaran. Det är dags att du tar den tillbaka till butiken och får teknikern titta på den.

RELATERADE INLÄGG:

  • Samsung Galaxy Watch får inte aviseringar längre från telefonen
  • Hur man fixar Samsung Galaxy Watch som inte kommer att slås på
  • Samsung Galaxy Watch synkroniserar inte ordentligt med telefonen

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.