Vad du ska göra med din HTC U11 som inte laddar [Felsökningsguide]

Problem med laddning spöker ofta smartphoneägare. Vi har faktiskt redan fått en hel del klagomål från våra läsare om sådana problem. En av de nya enheterna som fick vår uppmärksamhet är HTC U11 eftersom vi har några läsare som frågade om vår hjälp eftersom deras enheter enligt uppgift inte laddar längre. Så vi måste undersöka denna fråga lite närmare för att veta om detta är ett utbrett problem eller ett isolerat problem.

I det här inlägget kommer jag att ta itu med avgiftsfrågan som rapporterats av några av våra läsare som äger HTC U11-enheter. Vi kommer att försöka undersöka alla möjligheter och utesluta dem en efter en tills vi enkelt kan identifiera var problemet ligger. På detta sätt kan vi enkelt formulera en lösning eller råd våra läsare vad de ska göra för att antingen fixa problemet eller få hjälp. Om du är en av ägarna till den här telefonen och för tillfället har ett liknande problem kan du fortsätta läsa det här inlägget eftersom det kan hjälpa dig.

Innan vi börjar med vår felsökning, om du hittade det här inlägget medan du letar efter en lösning på ett annat problem, försök sedan besöka vår HTC U11 felsökningssida eftersom vi redan har svarat på några av frågorna och löst några av de skickade problemen av våra läsare. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Hur du felsöker HTC U11 som inte laddas

Vår felsökning kommer naturligtvis att koncentreras på hur du får din U11 att svara på laddaren och faktiskt fylla på batteriet som det borde. De flesta laddningsrelaterade problem kanske är ett resultat av ett problem med hårdvaran eller batteriet, men det finns fall där den här typen av problem beror på ett firmwareproblem. Vi måste försöka utesluta det senare så att vi skulle veta vad vi ska göra härnäst eller till och med fixa problemet. Som sagt, här är de saker du behöver göra för den här frågan ...

Steg 1: Gör den påtvingade omstarten och ladda sedan

Till att börja med antar jag att din telefon fortfarande är igång och fortfarande har några batteriprocentigheter kvar men om det inte är fallet föreslår jag att du läser mitt tidigare inlägg som handlar om en enhet som inte kommer att slås på.

Det första du behöver göra för det här problemet är att göra Forced Reboot som kommer att uppdatera telefonens minne.

  • Tryck och håll ned strömbrytaren och Volym ned-knapparna i 12 till 15 sekunder. Telefonen kan vibrera och starta om när du gör det och det är tecknet på att din enhet lyckades starta om.

Detta startar om telefonen och försök att ladda telefonen igen när den har varit aktiv och om problemet kvarstår, gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Stäng av telefonen och ladda den

Förutsatt att enheten inte laddades efter att du har gjort den tvingade omstarten, slå sedan av den, anslut laddaren till vägguttaget som du vet fungerar och anslut sedan telefonen till den med den ursprungliga kabeln.

Förresten skulle jag också anta att du använder alla originaltillbehör som laddaren och kabeln så att vi enkelt kan isolera problemet.

Efter att ha stängt av telefonen och kopplat in den och den fortfarande inte laddas, måste vi titta på problemet i en annan vinkel.

Steg 3: Kontrollera laddaren, kabeln och telefonens laddningsport

Titta in i laddarens port för att se om det finns någon form av skräp, smuts eller ludd som förhindrar korrekt kontakt eftersom om det finns problemet är det inte med din telefon utan med elektrisk ledning. Du kan enkelt rengöra porten med en Q-tip som antingen är torr eller doppad i alkohol. Om du har en burk med tryckluft kan du ge hamnen en spräng för att bli av med allt skräp eller smuts där inne.

Förutsatt att laddaren är bra och att du inte har hittat något i porten, bör du försöka inspektera båda ändarna av USB-kabeln du använder eftersom den också kan ha något som förhindrar korrekt ledning. Det större slutet är lättare att rengöra men slutet som du ansluter till din telefon kräver tålamod. Naturligtvis skulle en sprängning av komprimerad luft bli av med smuts om du kan hitta något som sitter fast mellan de små stiften. Men om du är säker på att det inte finns något som förhindrar korrekt kontakt, kontrollera sedan telefonens laddningsport.

Du måste bara kontrollera efter samma saker som du gjorde med laddaren och kabeln och antagligen ett tecken på böjda stift. När det gäller skräp eller smuts är det lätt att bli av med dem, men om det finns någon form av vattendroppar eller om hamnen är våt, kan problemet kanske inte begränsas till hamnen men det kan vara ett tecken på vattenskador. Nästa steg kan hjälpa dig att förstå mer om detta fall.

Steg 4: Kontrollera vätskeskadningsindikatorn (LDI)

Det här är den delen där vi måste kontrollera om din telefon drabbats av vätskeskada, särskilt om du har hittat lite spår av vätska i laddningsporten. LDI finns i SIM-kortplatsen, naturligtvis måste du ta bort SIM-kortfacket för att kunna titta in i facket.

Om klistermärket är vitt, är din telefon säker från vätskeskador, men om den blev röd, lila eller till och med rosa, är det tecknet att problemet inte är någon vanlig fråga. Och för att säga er, tekniker kommer också att leta efter den LDI innan de utvärderar problemet och när de tycker att klistermärket inte längre är vitt, är det när du inser hur stort problemet är.

Jag vet att HTC U11 har IP67-klassificeringen som gör den vattentät och dammbeständig, men det är inte riktigt ett vattentätt betyg. Betydelse, vatten eller någon form av vätska kan fortfarande hitta vägen in i din telefon och det kan ha varit fallet här.

Å andra sidan, om laddningsporten på din telefon inte har några spår av vatten och LDI förblev vit, gå vidare till nästa steg.

Steg 5: Låt oss försöka tvinga din HTC U11 att starta om och ladda

I det första steget visade vi dig hur du gör tvångsstart men denna gång, efter att ha kontrollerat tillbehören och se till att telefonen inte har vätskeskada, kommer vi att försöka tvinga den att starta om och ladda. Om telefonen fortfarande är påslagen, stäng av den. Om det redan är avstängt och inte slås på på grund av eventuellt tömt batteri, anslut det sedan till laddaren som är ansluten till vägguttaget. Tryck sedan på och håll ner knapparna Volume Up, Volume Down och Power tillsammans i upp till 2 minuter. Telefonen kommer att starta om och fortsätta ladda men efter det och telefonen vägrar fortfarande att ladda, ta den sedan tillbaka till butiken och låt tekniken hantera problemet åt dig.

Innan det, om din telefon fortfarande har tillräckligt med batteri för att säkerhetskopiera dina data och göra återställning, gör det så att du tar bort all personlig information från din telefon. Så återställer du din telefon med hårdvaruknapparna ...

  1. Din HTC U11 bör vara avstängd innan du kan fortsätta.
  2. Sätt din telefon i nedladdningsläget genom att hålla ned volymknapparna och strömbrytarna. Om du kan se röd, blå och gul text på svart bakgrund efter att ha gjort detta, betyder det att du har gått in i nedladdningsläget.
  3. Med hjälp av Volym ned-knappen markerar du alternativet "starta om till bootloader" och tryck sedan på strömknappen för att välja det.
  4. Markera alternativet "starta om till återhämtning" genom att använda Volym ned-knappen igen och tryck på strömbrytaren för att välja det.
  5. När du uppmanas med triangeln och utropstecknet, tryck och håll ned strömbrytaren och tryck på Volym upp-knappen tills du ser en annan skärm med gula, blå och vita texter.
  6. Använd knappen Volym ned för att markera alternativet ”torka data / fabriksinställning” och för att välja det, tryck på strömbrytaren.
  7. Det kan ta några sekunder för HTC U11 att ta bort alla systemcacher och när det är klart kommer du att få ytterligare alternativ. Den här gången, markera "Starta om systemet nu" och tryck på strömbrytaren för att bekräfta.

Jag hoppas det här hjälper.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.