Vad du ska göra med din Garmin Vivosmart 4 som inte kommer att slås på

Dränerat batteri är en av anledningarna till att en elektronisk enhet som är beroende av batteriet inte slås på. Vissa ägare till hälsospåraren Garmin Vivosmart 4 tog sig online för att be om hjälp från användare som kan ha kunnat stöta på problem där enheten inte kan slås på eller svara även om den är ansluten till laddaren.

Även om de har visat sig vara användbara kör hälso-trackare med sitt eget operativsystem för firmware, även om de flesta inte har sofistikerade system som smartphones. Ändå måste hårdvaran och firmware arbeta tillsammans för att få dessa enheter att fungera perfekt och om de inte gör det, kan det vara anledningen till att din Vivosmart 4 inte längre svarar.

I det här inlägget kommer jag att guida dig om hur du gör din Garmin Vivosmart 4 som inte kommer att svara igen. Så om du är en av ägarna till denna hälsospårare, fortsätt att läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig.

För dig som letar efter en lösning på ett annat problem, gå in på vår felsökningssida för Garmin Vivosmart 4 för vi har redan behandlat några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, kontakta oss när som helst via vårt frågeformulär.

Nu, tillbaka till vår felsökning, här är vad du bör göra om din Garmin Vivosmart 4 inte kommer att slås på ...

Ladda Vivosmart 4 i minst en timme

Baserat på rapporter för andra ägare är det vanligaste skälet till att Vivosmart 4 inte slås på beror på att batteriet har tömts helt eller om du tog av det under en längre tid. Som ett resultat kommer trackaren inte att slås på när du bär den. Lyckligtvis är Vivosmart 4: s system inte så komplicerat att förstå. Det är ganska enkelt att få det att svara igen. Anslut den bara ordentligt till laddaren och anslut den sedan till en dator. Efter några minuter och trackaren svarar inte, låt den bara vara ansluten till datorn i en timme eller två.

Det mesta av tiden är detta den mest effektiva lösningen på den här typen av problem. Men om det fortsätter att svara, även efter att det har laddats i timmar, kan problemet vara med hårdvaran. Det är dags att du tar den till butiken eller ringer Garmin-support så att du får hjälp. Det kan vara ett hårdvaruproblem och det finns bara så mycket du kan göra åt det.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.