Vad är min höjd? Ta reda på hur du använder dessa iPhone Altitude-appar

Det finns otaliga skäl till varför man kanske vill veta sin nuvarande höjd jämfört med havsnivån. Bönder litar på den här informationen för att sätta upp gravitationsmatade bevattningssystem, människor med sjukdomar i hög höjd och känslighet använder den för att avgöra om de står inför potentiella risker, och vandrare ser det som ett roligt sätt att göra deras äventyr ännu mer intressanta .

Den goda nyheten är att du kan ta reda på din höjd med bara din iPhone och en av höjdapparna som beskrivs i den här artikeln. Trots att de inte når noggrannheten för professionella tryckhöjdmätare eller barometriska höjdmätare, är de tillräckligt korrekta för att tillgodose de flesta behov. Så utan vidare, här är fem av våra favorithöjdappar:

Äldre iPhones förlitade sig bara på GPS för höjdberäkning. GPS-tekniken är baserad på en process som kallas triangulering, vilket gör det möjligt att mycket exakt mäta exakt position var som helst på jorden genom att mäta avståndet från tre satelliter och använda några smarta tekniska trick för att avvisa löjliga avläsningar. Fyra satelliter behövs för att matematiskt bestämma exakt position, och ju fler satelliter din iPhone är ansluten till, desto snabbare kommer den att leverera pålitliga avläsningar.

Sedan iPhone 6 och 6 Plus släpps kan höjden beräknas med hjälp av lufttrycksavläsningar från en inbyggd barometersensor. Som demonstreras av iFixit och deras nedbrytning av iPhone 7, är denna sensor belägen bakom den vänstra högtalargallret. Ursprungligen antogs att vänster galler är där endast för estetiska ändamål, men enligt Apple är det faktiskt en barometrisk ventil. Ventilen lades till för att göra barometern funktionell och exakt trots all vattentätning som gjordes på iPhone 7. Den största fördelen med en barometersensor jämfört med GPS är dess överlägsna effekteffektivitet.

Med sitt vackert utformade användargränssnitt kombinerar Travel Altimeter Lite elegant form med funktion. Höjd, latitud och longitud visas alla tillsammans ovanpå en helt anpassningsbar bakgrund. Appen ger också en bekväm genväg till en inbyggd ficklampa och en mängd delningsalternativ. Om du är villig att spendera bara några dollar kan du få ännu mer ut ur appen genom att köpa extra funktioner, fantastiska bakgrunder och genom att ta bort reklam.

Elegant, fullspäckad med användbara funktioner och helt funktionell även utan internetuppkoppling - det är My Altitude i ett nötskal. Appen kan mäta höjd på två olika sätt. Som standard använder den din iPhone-sensor, men du kan också ladda ner data manuellt från National Oceanic and Atmospheric Administration för offline användning. En trevlig extrafunktion är möjligheten att ta en bild av var du är och spara den i fotoalbum. My Altitude kopplar automatiskt bilden med koordinaterna för din nuvarande plats.

Barometer & höjdmätare för iPhone / iPad är utformad för att simulera utseendet och känslan av analoga barometrar och höjdmätare. Det fungerar bara med nyare iOS-enheter utrustade med en barometrisk trycksensor. Detta inkluderar iPhone 6, 6s, 7, 7 Plus, iPad Air 2, Mini 4 och iPad Pro. Den kostnadsfria versionen har alla viktiga funktioner, som upp till 30-dagars trendvisualisering, interaktiv tidslinje och diagram, stöd för manuell höjdinställning och automatiska uppdateringar. Pro-versionen, som kostar $ 1, 99, lägger till en fiskebarometer, två skalor på standardbarometern och möjligheten att exportera data i CSV-format.

Pro höjdmätare

Pro Altimeter kan ha ett grundläggande gränssnitt, men det är ett av de bästa valen när det gäller noggrannhet och funktion. Den primära sidan ger dig en höjdmätning, och under det är din GPS-longitud och latitud. Pro Altimeter visar detta så att det är lättläst; men i mindre teckensnitt visar det dig dock vad den maximala avvikelsen kan vara mellan telefonens mätning och sedan vad ett faktiskt, professionellt verktyg skulle säga.

Du kan faktiskt ställa in Pro Altimeter för att mäta dina data med telefonens GPS, eller så kan du säga att den ska leta efter data från närliggande flygplatser.

Resa Höjdmätare Lite

Travel Altimeter Lite är en av våra favoriter på grund av de fantastiska funktionerna som utvecklats till appen. Det, i sin mest grundläggande form, mäter dig höjd eller höjd, men ovanpå det ger dig dina GPS-koordinater - longitud och latitud - så att du enkelt kan se var du är och / eller dela din plats med andra.

Detta är faktiskt en av de renare apparna på marknaden, så att du faktiskt kan se din höjd eller höjd på en bakgrund av fantastiska landskap som anpassas efter tiden på dagen.

Dom

Det finns många utmärkta val för en höjd- och höjdmätare i iOS App Store. Vi visade dig ett par appar ovan som hjälper dig i dina resor, och några av dem fungerar till och med som fullständiga fitnessappar. Någon av dessa är perfekt för klättrare eller de som regelbundet kör och joggar.

Har du en favorithöjd- eller höjdapp på iOS? Ljud av i kommentarerna nedan, så hittar du ditt förslag på vår lista senare!