Vad är min höjd? Dessa höjdhöjdappar för Android kommer att visa dig

Höjd är mätningen av den höjd du har angående havsnivån eller marknivån. Även om det inte är viktigt att känna din höjd hela tiden, kan det hjälpa till när du reser eller vågar in i bergen som är över havsnivån. Att känna till din höjd under dessa omständigheter är oerhört viktigt eftersom det kan bli allt svårare att andas i hög höjd. Enheter som kallas höjdmätare finns på marknaden specifikt utformad för att ge dig detaljerad information om din höjd. Flygplan och andra flygbaserade fordon har alla höjdmätare som standard, vilket gör det till en oskiljbar del av en flygning.

Men tänk om du inte har dyra höjdmätare när du reser till en hög höjdplats? Det är där mobila enheter är praktiska. Du kan bekvämt använda dina smartphone-appar för att kontrollera din höjd utan att bryta svett. Vi ska prata om en handfull appar som erbjuder höjdfunktionen utan att behöva dyra redskap. Dessa appar finns i överflöd från Play Store, men det är mycket viktigt att bara välja de bästa. Vi kommer att göra det jobbet enklare för dig. Så låt oss komma rätt till det.

Vad är min höjd? Dessa höjdhöjdappar för Android kommer att visa dig

Exakt höjdmätare

Kommer från utvecklarna AR Labs, denna app använder exakta mätvärden för att beräkna din höjd, därav namnet. Appen kommer först att bedöma din exakta plats och sedan erbjuda höjddata baserat på det. Detta säkerställer att du får de bästa resultaten, eftersom höjder inte förändras med tiden. Du kan till och med ställa in appen för att göra automatiska beräkningar var femte minut eller så, med andra tidsplaner tillgängliga att välja mellan. Detta ger dig en kort sammanfattning av de förändrade höjderna när du reser. Appen uppmanar dig att göra kalibreringar då och då, och det rekommenderas starkt med tanke på att det är viktigt för exakta framställningar av din höjd.

Det bästa här är att du inte behöver en internetanslutning för att använda den här appen. Detta innebär att du kan piska ut appen praktiskt taget var som helst och börja kontrollera din höjd oavsett vilken typ av internetanslutning eller data du får. Detta är några av funktionerna i gratisappen. Nedladdning av Pro-licensen ger dig några andra funktioner som möjligheten att spela in din höjd även om appen inte är öppen. Utvecklarna kommer också att ta bort annonser i Pro-versionen, vilket är något som de fria användarna behöver tänka på. Vi föreslår användare att kolla in gratisversionen först och först sedan betala för Pro-versionen.

Barometer och höjdmätare

Det här är en högt betygsatt app som har funnits länge. Precis som appen som vi nämnde ovan, erbjuder denna också exakt höjdinformation genom att använda ombordbarometer för att upptäcka tryck från närmaste meteorologiska station. Denna funktion är dock mycket beroende av vilken typ av hårdvara du har, vilket är en ansvarsfriskrivning som utvecklaren lägger ut på applistan. Om det inte finns någon korrekt hårdvara som stöder tryckdetektering, kan resultaten variera något och kan vara felaktiga.

När det gäller användningsfall kan du använda appen när du fiskar eftersom detaljerad kunskap om vindhastighet kan vara praktiskt. Piloter kan också använda den här funktionen, även om de sannolikt kommer att använda mer professionella redskap. Den kommer att förlita sig på din GPS (mestadels) för att få din exakta plats, och närvaron av mobildata kan hjälpa till att få din höjd snabbare i vissa regioner. Appen är gratis att ladda ner, men det finns annonser ombord. Dessa kan dock göras bort genom att göra ett köp i appen.

Höjd över havet

Den här appen håller den relativt enkel och erbjuder en utan krusiduller när det gäller att beräkna din höjd. Det gör detta med olika mått, tack vare användningen av GPS. Utvecklarna nämner att exakta GPS-resultat kräver att användarna är utomhus. En av de fina funktionerna i denna app är möjligheten att mäta din höjd under en resa med detaljerade rapporter om din högsta höjd och lägsta höjd under en resa. Vidare hjälper det dig att upptäcka hastigheten du reste i, vilket är en bra metrisk att ha.

Användargränssnittet är dock ganska grundläggande, så förvänta dig inte att bli imponerad vid första anblicken. Appen har dock fått positiva recensioner från användare, vilket är lugnande för nya användare. Det bästa av allt är att appen är gratis att ladda ner och det finns ingen betalningsversion tillgänglig här. Du kommer dock att behöva nöja dig med annonser, vilket är lite av en svik. Utvecklaren nämner att appen är kompatibel med enheter som kör Android 2.3 och högre, och täcker ett stort antal Android-enheter som finns i cirkulation idag.

Runtastic höjdmätare, väder & kompass app

Runtastic Altimeter kommer från en av de mest populära tillverkarna av fitness-apper, och har samma löfte om exakt datainsamling för din genomblick, medan delningsalternativ för sociala medier också finns ombord. Om du upptäcker att användargränssnittet är relativt gammalt beror det på att appen inte har uppdaterats sedan 2013. Men det är inte att säga att appen inte är tillräckligt bra för 2020. Faktum är att den fortfarande är en av de bästa höjdmålerna appar tillgängliga där ute.

Detta använder Runtastic höjdpunkttjänsten för att samla in uppgifterna och förlitar sig på sin egen källa för bättre noggrannhet. Appen låter dig också ta bort Runtastic-vattenmärken från dina foton. Appen använder GPS-sensorer för att exakt förutsäga din plats. Som väntat erbjuder appen också konstant vädermeddelanden för att varna dig om omgivningen du reser till. Detta är en gratis app men har annonser ombord. Appen fungerar med enheter som kör Android 2.1 och högre.

Min höjd

Det här är en något snyggare höjdapp eftersom den har uppdaterats nyligen. Vi kan dock inte säga något annat med avseende på funktionerna, eftersom varje höjdapp använder samma mätvärde för att beräkna din höjd. Beräkningarna är baserade på din latitud och longitud, så det är viktigt att du har anständiga GPS-signaler. Det finns en fin funktion som heter Follow Me, som gör att appen registrerar din höjdförändring i realtid och visar när du klättrar uppåt på en karta inom applikationen. Det finns också ett särskilt kartläge ombord, så att du kan välja mellan en rad kartlägen.

En av varningar här är att appen kräver att telefonen har en konstant dataförbindelse för att samla in data. Detta skiljer sig något från de appar som vi känner till just nu. Detta är dock inte en dealbreaker. Se till att kolla in appen från Play Store. Det är gratis att ladda ner men har annonser ombord.