Vad är exakt en smarttelefon som aktiveras av ett Google-projekt för tangent för ökad verklighet?

Vad är exakt en smarttelefon som aktiveras av ett Google-projekt för tangent för ökad verklighet?

Den förstärkta verkligheten har varit en del av våra liv och en del av våra smartphones under ganska lång tid. Det är faktiskt tre år sedan IKEA presenterade sin 2014-katalog, vilket ger användare möjlighet att placera virtuella möbler i sitt hem för att få en bättre uppfattning om slutresultatet. Men applikationer som denna förlitar sig på en teknik som i grunden inte motsvarar det sätt som vi människor uppfattar utrymmet runt oss.

Nu är en ny generation av smartphones runt hörnet, och den lovar att föra en ny typ av rumslig uppfattning till Android-enheter, en som skulle möjliggöra en mängd spännande, aldrig tidigare sett upplevelser. Den underliggande tekniken kallas Project Tango, och vi vet redan hur den första Project Tango-aktiverade smarttelefonen kommer att se ut.

Google beskriver Project Tango som en plattform som ger telefoner och surfplattor ett nygrundat utrymme. Det har varit i hård utveckling i flera år, under ledning av Johnny Lee, en tidigare Microsoft Kinect-teammedlem. Början av Project Tango kan spåras tillbaka till Googles grupp avancerad teknik och projekt (ATAP).

Detta skunkworks-team och egen teknikinkubator skapad av den tidigare DARPA-direktören, Regina Dugan, har redan markerat sig med Project Ara och Project Jacquard. Det tidigare kodnamnet står för en kommande modulär smarttelefon tillverkad av en central modul och ett sortiment av ytterligare moduler som utökar kärnfunktionaliteten. Och Project Jacquard kretsar kring en beröringskänslig tygteknologi som gör det möjligt att väva beröring och gest-interaktivitet i alla textilier med hjälp av standardindustrivävstolar, som beskrivs på projektets officiella webbplats.

Ett stort genombrott kom förra sommaren, när Qualcomm och Intel tillkännagav släppandet av Project Tango-referensenheter. Utvecklare kan och kan fortfarande använda dessa enheter för att börja arbeta med intressanta applikationer och ha dem redo när den första konsumenttelefonen slår till marknaden.

Enligt Google, "Project Tango-teknik ger en mobil enhet möjlighet att navigera i den fysiska världen som liknar hur vi gör som människor. Project Tango tar med sig en ny typ av rumslig uppfattning till Android-enhetens plattform genom att lägga till avancerad datorsyn, bildbehandling och speciella synssensorer. ”

Det kan hävdas att många av Tangos mycket annonserade förmågor bara är dramatiska förbättringar av några av de saker som våra smartphones redan kan göra. Som förklarats av Lenovo, tillverkarna av den första Project Tango-aktiverade smarttelefonen, "Project Tango kombinerar 3D-rörelsespårning med djupavkänning för att ge din mobila enhet förmågan att veta var den är och hur den rör sig genom rymden. Med Project Tango kan utvecklare skapa applikationer som utforskar fysiskt utrymme runt användaren, inklusive exakt navigering utan GPS, fönster till virtuella 3D-världar, mätningar av utrymmen och spel som vet var de är i rummet och vad som finns runt dem. ”

Allt detta är möjligt tack vare en kombination av ingångar från olika sensorer, inklusive en infraröd sändare och kamera, vidvinkelkamera, accelerometrar, gyroskop och barometrar. Tillsammans kan dessa sensorer få en god känsla av världen omkring oss. Utvecklare kan sedan använda tre olika uppsättningar av API: er (Application Programming Interface) för att integrera Tango i sina applikationer och spel.

Varje Tango-kompatibel smartphone eller surfplatta är i huvudsak en kombination av Microsoft Kinect med Wii-fjärrkontrollen. Som sådan kan den sömlöst blanda virtuella objekt med den verkliga världen, vilket möjliggör en blandad verklighetsupplevelse som liknar HoloLens, men mycket billigare.

I år, på CES 2016, har Lenovo äntligen introducerat den första Tango-klara smarttelefonen, Phab 2 Pro, en efterföljare till den ursprungliga Phab. Det som skiljer Phab 2 Pro från andra smartphones är dess extra stora skärm, som mäter 6, 4 tum och har en upplösning på 1440 x 2560, och en vidvinkel kamera i kombination med en speciell djupavkännande enhet.

Smarttelefonen i sig är bara 8, 9 mm tjock och är helt gjord av aluminium. Den integrerade fingeravtrycksskannern förbättrar den totala säkerheten, medan den 2, 5D böjda glaspanelen gör att enheten ser ut som en riktig premiumprodukt.

Det är förståeligt att den sofistikerade tekniken bakom Project Tango kräver en hel del processorkraft. Det är därför Lenovo använder en speciell Tango Edition av Snapdragon ™ 652-processor med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt lagringsutrymme.

Bilder kan tas med 16 MP bakkamera eller 8 MP främre kamera. Båda kamerorna har en supersnabb autofokus och fungerar hand i hand med 3 mikrofoner för 360 röstupptagning med brusreducerande. Slutligen finns ett rymligt 4050 mAh-batteri med 2, 4x turboladdning för att säkerställa att kunder kan njuta av mängden av nya upplevelser utan några begränsningar.

Phab 2 Pro kommer i sommar och enheten planerar att lanseras globalt för mindre än $ 500. Även om det definitivt är ett stort steg för Project Tango, kommer det troligtvis några iterationer av denna teknik innan det blir ett genomförbart alternativ för den genomsnittliga användaren. När allt kommer omkring är 6, 4 tum skärmfastigheter inte så bra för den dagliga användningen.

De som deltog i Google I / O 2016 hade möjlighet att bevittna vilka smartphones som är kompatibla med Project Tango, som Lenovo Phab 2 Pro, kommer att kunna göra inom en mycket nära framtid. En skräddarsydd applikation för Lowes hjälper kunder att hitta föremålet de letar efter och se hur det kommer att se ut när de placerar det i sitt hem.

Trixi Studios har introducerat ett spel som heter Phantogeist, där spelare kan uppleva hur det skulle vara att leva i en värld bebodd av fantomliknande varelser. Spelet har dolda portaler, projektilmissiler och några ganska skrämmande stunder.

Värt att nämna är också partnerskapet med American Museum of Natural History. Museet arbetar med en pedagogisk applikation som låter användare placera en dinosaurie framför dem, ändra storlek eller ta en bild med den.

Lenovo hävdar att det bör finnas cirka 25 appar vid lanseringen, allt från spel till platsbaserade appar och verktyg. De kommer att finnas tillgängliga i en speciell app-butik som kommer att förinstalleras på Phab 2 Pro. Det förväntas att det bör finnas upp till 100 appar tillgängliga i slutet av året.

Project Tango och Project Tango-aktiverade smartphones kommer förmodligen att förändra sättet vi använder våra enheter för att interagera med världen runt oss. De öppnar upp nya, intressanta möjligheter att tillämpa modern teknik för att hjälpa oss att uppnå våra dagliga mål, lära oss och koppla av. Den första smarttelefonen som är kompatibel med Project Tango verkar redan mycket attraktiv, och vi kan bara tänka oss vad de kommande generationerna kommer att ge.