Utgivningsdatum för Xbox 720 slutligen avslöjat av Microsoft

[Photo Source: MyDrivers.com] Det mycket efterlängtade släppdatumet för Xbox 720 avslöjas äntligen av Microsoft. Schemat publicerades i deras senaste inbjudan som cirkulerade över Internet. Enligt den inbjudan som släppts av Microsoft kommer Xbox 720-teamet att avslöja nästa genkonsol genom Xbox-campuset i Redmond, Washington klockan 10:00 den 21 maj 2013. Tillkännagivandet kommer 20 dagar före E3 i Los Angeles, vilket är den tänkta platsen för evenemanget baserat på tidigare rykten.

Specifikationerna

Xbox 720 kommer med specifikationer som kan gå head-to-head med den avslöjade PS4 sa Techradar. Källan antyder dock starkt att den kommer att ha mindre grafikstyrka.

Här är en sammanfattning av de senaste rykten om Xbox 720:

1. CPU

Spelkonsolen körs med en AMD Jaguar-baserad CPU. Den kommer att kunna fungera med 1, 6 GHz som PS4. Om detta är sant, kan det gynna utvecklarna mycket eftersom det kommer att bana väg för en enklare plattformsutveckling av spel.

2. Grafik

Visualerna kommer att få ett uppsving från en uppgraderad grafik av AMD 7000-serien. Hårdvaran baseras på 28nm Graphics Core Next (GCN). Nästa generations spelkonsol kommer bara att få 12 bearbetningskluster men eftersom den bara kommer att använda det kommande AMD Radeon 7790-chipet.

3. Minne

Nyhetskällan hävdar också att Xbox 720 kommer att få cirka 8 GB ungefär som sin huvudtävling. Men till skillnad från Sony PS4 som integrerar systemet och grafikminnet tillsammans kommer Xbox 720 att separera de två.

4. Kinect

En sak är säker, den nya versionen av spelkonsolen kommer att sporta en förbättrad Kinect, som ryktas vara Kinect 2.0. Rapporter säger att Microsoft också har inlämnat patent på sin förstärkta verklighet som gör det möjligt för spelare att projicera 3D-bilder i väggarna och andra ytor i rummet för en mer realistisk spelupplevelse.

5. Styrenheter

Trots uppgraderingarna kommer controllern att vara något nytt säger Techradar. Spelmaskinen kommer fortfarande att behålla den mycket älskade Xbox 360-kontrollen.

6. Blu-ray

Det diskuteras om den nya Microsoft-spelkonsolen kommer att få Blu-ray-enheten eller inte. Men Microsoft, som är medlem i HD DVD-promotionsgruppen, kommer sannolikt att inkludera en extern HD DVD-enhet som liknar dess rörelse med Xbox 360 som källan har lagt till.

7. Spel

Stora titlar väntas debutera med Xbox 720 enligt IGN. Bland de många spel som avslöjats av underhållningssidan är Ryse, Forza Motorsport 5, Halo 5, Call of Duty: Ghosts, Dragon Age III, Thief, Doom 4, Assassin's Creed 4 och The Witcher 3. Det finns andra spel som är avsedda att släppas som ja, det kommer att få DirectX 11-plattformen.

Baserat på de rykten om Xbox 720 som hittills avslöjats verkar det som om PS4 är något bättre när det gäller spelprestanda. Trots bristerna i Xbox 720 vs PS4 när det gäller spel, kompenserar det dock för andra funktioner. Det nya konsolens förstärkta verklighetssystem är ett exempel. Dessutom kommer det att finnas spel som bara kommer att distribueras exklusivt för Xbox 720.

Observera att alla funktioner som spekuleras här kan innehålla felaktigheter eftersom dessa bara är baserade på nyheterna kring olika kända spel- och tekniksajter. Dessa var emellertid väl undersökta och baserade endast från ansedda källor så de flesta av uppgifterna är troligtvis exakta. Alla spekulationer kommer att rensas när Xbox 720 släppsdatum kommer.

Källa: MyDrivers.com, Techradar, IGN och Diplomat