Trådlös laddning av Galaxy S6 fungerar inte korrekt, laddar inte om den inte är avstängd, andra problem

Hej allihopa! Välkommen till ett annat # GalaxyS6-inlägg för den här veckan. Vi ger dig ytterligare 6 problem som rapporterats av vissa S6-användare under de senaste dagarna. Vi hoppas att detta material kommer att vara lika användbart för hela Android-gemenskapen som för de användare som nämns här.

Nedan är listan över frågor som täcks i detta inlägg:

 1. Galaxy S6 Edge fortsätter att starta om efter installation av systemuppdatering
 2. Trådlös laddning av Galaxy S6 fungerar inte korrekt
 3. Galaxy S6 Edge Plus kommer inte att ladda om den inte är avstängd
 4. Galaxy S6 fastnat i bootloop
 5. Galaxy S6 kan inte ansluta till internet när den är ansluten till hem wifi
 6. Bärbar dator som inte upptäcker Galaxy S6 | Galaxy S6 kan inte öppna Galleri-appen på grund av otillräckligt lagringsutrymme

Om du letar efter lösningar på din egen #Android-fråga kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida, eller så kan du installera vår gratisapp från Google Play Store.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.


Problem nr 1: Galaxy S6 Edge fortsätter att starta om efter installation av systemuppdatering

Snälla har jag en Samsung Galaxy S6 Edge som jag har använt i ungefär 8 månader nu. För ungefär en månad sedan fick jag ett meddelande från Samsung om att uppdatera programvaran för telefonen som jag gjorde, det var faktiskt andra gången. Efter uppdateringen insåg jag att telefonen fortsatte att starta tills den äntligen gick av. Jag trodde att det var tömt batteri men när jag laddar det laddar ingenting på skärmen bara den röda lysdioden längst upp till höger och telefonen kommer fortfarande inte att slås på. Detta är problemet jag har. - Bloodybay50

Lösning: Hej Bloodybay50. Den vanliga dosen av felsökning av programvara i detta fall inkluderar torkning av cache-partitionen och fabriksinställning. Om du inte har provat dem ännu rekommenderar vi att du gör dem för att lösa problemet.

Radera cache-partitionen

Ibland kan systemuppdateringar leda till problem eftersom systemcachen, den tillfälliga uppsättningen av filer som enheten använder lastappar snabbt skadas. För att säkerställa att systemcachen är uppdaterad vill du torka cache-partitionen. För mindre firmware-relaterade problem som tas upp av appar och uppdateringar av firmware, torkar cache-partitionen ofta tricket. Det beror på att den här proceduren bokstavligen tar bort alla cachade filer i cache-partitionen, vilket tvingar systemet att skapa nya under nästa uppstart.

Den här proceduren är också till stor hjälp när det gäller att fixa problem som slumpmässiga omstarter, startslinga, fastnat vid uppstart och slumpmässigt fryser efter uppdateringar. Så här torkar du cache-partitionen på din S6

 • Stäng av enheten.
 • Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 • När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 • När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 • Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'torka cache-partition.'
 • Tryck på strömbrytaren för att välja.
 • När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 • Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Återställ alla programinställningar till standard

Om ingenting ändras efter att du torkat cache-partitionen, är det näst bästa att göra återställning av telefonen till dess kända, fungerande fabrikstillstånd. Detta kommer att tvinga telefonen att återställa alla programinställningar till en punkt där vi vet att allt fungerar. Tänk på att fabriksåterställning kommer att radera all användardata lagrad i den primära lagringsenheten så se till att du skapar en säkerhetskopia av dina filer innan du fortsätter. Nedan följer stegen för att fabriksinställa din S6:

 • Stäng av din Samsung Galaxy S6 Edge.
 • Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 • När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 • Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 • Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 • Tryck på Volym ned-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 • När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Installera uppdateringar

När du har återställt enheten, se till att du installerar alla uppdateringar för dina appar. Om det finns en tillgänglig uppdatering för operativsystemet, se till att du installerar den också.

Problem # 2: Trådlös Galaxy S6-laddning fungerar inte korrekt

Så när jag vaknade på morgonen var min trådlösa laddare bra (kom ihåg att min laddningsport är trasig så jag var tvungen att gå till trådlös laddare). Jag gick för att hjälpa min mamma för ett hus. den var död när jag lämnade så jag placerade den på laddaren. vi var borta i minst två och en halv timme. När jag kom tillbaka var den fortfarande död så jag var som det är konstigt. Så jag justerade telefonen men min telefon är fortfarande död. varje gång jag försöker sätta den på laddaren gör den blixtlåset 20 eller 30 gånger och går sedan till 0%. Sedan 5 minuter senare går till 1% går till det för lite det stängs av och gör blixtnedslaget igen sedan upprepas. Kan du hjälpa mig på något sätt? - Ryan

Lösning: Hej Ryan. Det är svårt att säkert veta vad den verkliga frågan har gett hur små dina uppgifter som lämnas men vi tror att det är ett batterifel. Om det är sant och batteriet är skadat, är den enda effektiva lösningen för dig antingen reparation eller utbyte. Innan du överväger att skicka telefonen till Samsung, din operatör eller återförsäljare (beroende på vad som gäller) måste du göra några mjukvarukontroller för att se om det finns något du kan göra i slutändan.

Det första du vill göra i det här fallet är att kalibrera batteriet igen. Batterikalibrering är ett enkelt steg som kan hjälpa i ett fall som ditt. Vad du vill uppnå i det här fallet är att träna operativsystemet igen för att läsa batterinivåerna ordentligt. Här är hur:

 • Använd telefonen genom att spela spel eller göra uppgifter för att påskynda strömavladdning tills telefonen stänger av sig själv.
 • Slå på telefonen igen och låt den stänga av sig själv.
 • Ladda telefonen utan att slå på den igen.
 • Vänta tills batteriet säger att det är fulladdat till 100%
 • Koppla ur laddaren och slå på telefonen.
 • Om telefonen säger att den inte är 100% längre, stäng av den, koppla in laddaren igen och vänta tills 100% laddning har uppnåtts.
 • Koppla ur laddaren och slå på telefonen igen.
 • Använd telefonen tills du tappar batteriet ner till 0.
 • Upprepa cykeln en gång.

När du har kalibrerat batteriet på nytt kan du också torka av cache-partitionen för att säkerställa att systemcachen är uppdaterad. Om ingenting verkar fungera fortfarande kan du starta upp telefonen i säkert läge innan du försöker ladda den igen. Om du gör det hjälper du att se om en tredjepartsapp orsakar problemet eller inte. Säkert läge förhindrar att tredjepartsappar körs. Om din telefon laddas bra när du är i det här läget, är det en tydlig indikator på att en av apparna är skylden. Så här startar du i säkert läge:

 • Tryck och håll ned volymknapparna och strömbrytaren i 20 till 30 sekunder.
 • När du ser Samsung-logotypen släpper du strömbrytaren omedelbart men fortsätter att trycka på Volym ned-knappen.
 • Telefonen ska fortsätta starta upp och du blir ombedd att låsa upp telefonen som vanligt.
 • Du vet om telefonen har startats i säkert läge om texten "Säker-läge" visas längst ner till vänster på skärmen.

Att göra en fabriksåterställning kan också hjälpa, särskilt om skälet till problemet är programvarorelaterat. Se till att du gör en fabriksinställning innan du försöker en ny laddningssession och om alla stegen ovan inte hjälper. Om situationen inte förbättras efter att fabriken har återställt telefonen kan du anta att det finns ett problem på hårdvaruavdelningen. Besök ditt lokala Samsung servicecenter så att telefonen kommer att kontrolleras.

Problem nr 3: Galaxy S6 Edge Plus laddas inte om den inte är avstängd

Hej. Jag har en Samsung Galaxy S6 Edge Plus. Jag har alltid haft problem med telefonen och har skickat den för att fixas innan (hårdvaruproblem inte jag bryter den). Det finns en ny sak som min telefon gör och den kommer inte att laddas om inte telefonen är avstängd. om jag har laddaren på och ansluten när jag använder min telefon tömmer den bara batterierna. Det här är fruktansvärda nyheter eftersom batteriet bara har en livslängd på 2 timmar från fulladdad. Jag har aldrig tappat telefonen, aldrig blivit våt, jag tar hand om den som om det var en liten baby!

Andra problem jag har med telefonen är att den ständigt kraschar när jag är på appar, blir super het när jag använder den eller lämnar skärmen på, inte vaknar när jag trycker på hemknappen eller låsskärmen, känner inte alltid igen min röra vid telefonen eftersom den kommer att röra på slumpmässiga platser! Jag har inte råd att fixa det eller få en ny. Snälla hjälp mig. - Rhigillespie

Lösning: Hej Rhigillespie. Den första frågan om att din S6 inte laddas om den inte är avstängd kan bero på dålig programvara, så vi rekommenderar att du testar alla programfelsökningar och lösningar i det här inlägget. Det du måste göra inkluderar:

 • torkning av cache-partitionen,
 • batterikalibrering,
 • start i säkert läge, och
 • fabriksåterställning

Om din telefon gör samma sak efter att ha gjort alla dessa felsökningar av programvara måste hårdvaran vara skyldig. Det kan vara ett generellt maskinvarufel på enheten, det är därför du också upplever andra problem. De andra frågorna som du nämnde, som överhettning och pekskärm som inte fungerar korrekt är tydliga tecken på hårdvaruproblem. Oavsett om du gillar det eller inte, måste du verkligen ha telefonen reparerad eller bytas ut.

Problem nr 4: Galaxy S6 fastnat i bootloop

Jag har en variant av den svarta dödsskärmen (Samsung Galaxy S6). Enheten verkar fastna i en omstart loop. Det blå ljuset växer och avtar. Jag försökte hårt återställa två gånger, ljuset ändrades till rött (vid laddning) sedan grönt (det går tillbaka till blinkande blått). Nu återställs inte enheten längre. Inget specifikt hände (ingen systemuppdatering osv.). Jag tappade den före en teaterföreställning och under intervallet började det göra det. Förslag? - NL

Lösning: Hej NL. Om telefonen kommer till detta problem på egen hand måste det mest troliga skälet vara hårdvara. Det betyder att du kan skicka den till Samsung för reparation eller utbyte. Innan du gör det dock, försök att använda Samsung Smart Switch på din dator för att fixa det. Installera bara appen på din dator och använd verktyget för återställning av nödprogramvara för att spela om enheten.

Du kan också kontrollera om du kommer att kunna starta upp telefonen till andra startlägen som säkert läge, nedladdningsläge och återställningsläge. Var och en av dessa startlägen ger dig ett annat alternativ så se till att du provar dem alla. Nedan följer stegen för hur du startar upp var och en av dem.

Starta i återställningsläge :

 • Ladda telefonen i minst 30 minuter.
 • Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 • När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 • När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 • Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka cache-partition'.
 • Du kan antingen torka av cache-partitionen eller göra en fabriksåterställning i detta läge.

Starta i nedladdningsläge :

 • Ladda telefonen i minst 30 minuter.
 • Tryck och håll sedan ner hem- och volym NED-tangenterna och håll sedan ned strömbrytaren.
 • När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volym NED-tangenterna.
 • Vänta tills nedladdningsskärmen visas.
 • Om du kan starta upp telefonen i nedladdningsläge men inte i andra lägen, betyder det att din enda väg ut kan vara att blixta ett lager eller anpassad firmware.
 • Använd Google för att leta efter en guide för hur du gör det.

Starta i säkert läge :

 • Ladda telefonen i minst 30 minuter.
 • Tryck och håll ned strömbrytaren.
 • När "Samsung Galaxy S7" -logotypen visas släpper du strömbrytaren och håller omedelbart ned volymknappen.
 • Fortsätt hålla knappen tills telefonen slutar starta om.
 • När du ser texten "Säker-läge" längst ned till vänster på skärmen släpper du knappen Volym ned.
 • Den enda skillnaden mellan säkert läge och normalt läge är att de förra hindrar att tredjepartsappar körs. Om du kan starta upp telefonen i säkert läge men inte i normalt läge avinstallerar du alla appar tills problemet (som förhindrar att du startar normalt) elimineras.

Problem nr 5: Galaxy S6 kan inte ansluta till internet när den är ansluten till hem wifi

Min Samsung Galaxy S6 har problem med mitt wifi hem. Jag kan se wifi och för det mesta kan jag använda den perfekt men nyligen har wifi slutat låta telefonen gå igenom. Jag kan se wifi och jag är ansluten till den men ingen av mina appar fungerar. Om jag stänger av wifi kommer min telefon att leva när den går åt 3G. Om du startar om telefonen fixar det inte. Det enda botemedlet verkar starta om routern, varefter telefonen kan använda wifi tills nästa gång problemet uppstår. Men ägaren till wifi anser att alla datorer (och hans telefon) fungerar perfekt med wifi det måste vara ett problem med Samsung och är missnöjda med att starta om routern. Men jag kan inte hitta några svar på problemet. Varje fix handlar om att telefonen inte hittar eller ansluter till wifi-nätverk och mina har inga problem med att hitta eller ansluta, bara med att det är tillåtet. Kan du hjälpa alls? - Denise

Lösning: Hej Denise. Är du säker på att ägaren till wifi du ansluter till inte blockerar din telefon från att få åtkomst till internet? Tänk på att även om du kanske är ansluten till det lokala wifi-nätverket, kan ägaren till nämnda wifi faktiskt strypa bandbredden för din enhet, vilket leder till att din enhet inte kan ansluta till internet. För att kontrollera om så är fallet kan du försöka ansluta till en annan wifi så länge du kan och se hur din telefon fungerar. Om internetanslutningen fungerar bra utan avbrott i det andra wifi-nätverket, är det en tydlig indikation på att ägaren till det första wifi-nätverket verkligen begränsar bandbredden för din telefon.

Problem # 6: Bärbar dator upptäcker inte Galaxy S6 | Galaxy S6 kan inte öppna Galleri-appen på grund av otillräckligt lagringsutrymme

Hallå. Jag kom hit från den här artikeln ( //thedroidguy.com/2016/11/samsung-galaxy-s6-cant-connect-to-pc-and-other-related-concerns-1048283 ) eftersom min Galaxy S6 säger att det är "nästan ”Från minnesutrymmet, och jag kan inte öppna mitt galleri och det fortsätter att omdirigera mig till Mina filer. Min bärbara dator är en Toshiba Satellite C55-serie med Windows 10 (men den är över 3 år) och den känner inte igen min telefon; den insisterar på att det är en tom MP3-spelare. Jag försökte kontrollera drivrutinen, men under inställningar står det att det finns ett drivrutinsfel angående min telefon. Jag kontrollerade under Enhetshanteraren för att se status för drivrutinen och det står att den mest uppdaterade drivrutinen är installerad på min telefon. Jag blir ganska frustrerad eftersom jag nu inte har utrymme på min telefon att installera systemuppdateringen. Jag har mailat mig själv 4-5 bilder åt gången från min telefon till min bärbara dator, men det är ganska tråkigt och får definitivt INTE det nödvändiga jobbet. Om du har en lösning skulle jag uppskatta ett ord tillbaka. Om inte, inga bekymmer. ???? Tack! - Rebecca

Lösning: Hej Rebecca. Om din bärbara dator inte upptäcker din S6 korrekt, ligger problemet troligen på din dator och inte på telefonen. Se till att du installerar de senaste uppdateringarna för din bärbara operativsystem såväl som drivrutinerna som behövs för att upptäcka din telefon. Vi föreslår att du försöker använda Samsung Smart Switch-appen så att din dator har det nödvändiga verktyget för att interagera med din telefon korrekt.

Se också till att du tar bort några filer i telefonen för att frigöra mer lagringsutrymme. Detta behövs om du vill öppna Galleri-appen igen.


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.