Topp tio Android-smartphones med bästa batteritid - december 2015

Kraftbanker, aka bärbara batteriladdare, energipaket som kan fördubblas som skyddsfall, telefoner som saftar upp från 0 till 60 procent kapacitet eller ännu mer på under en timme, trådlösa laddningskuddar, de är alla ofullkomliga lösningar eller lösningar för eventuellt största svagheten hos de flesta moderna high-end-telefoner.

Vad bra är hisnande 4K-skärmar, monumentalt snabba octa- eller deca-core-processorer och respektabla PC-matchande RAM-räkningar när du bara kan njuta av de fantastiska resulterande ensemblen i 8, 10, 12 timmar innan du kramar en vägg eller behöver en av de magiska krafterna banker?

Tja, om du är smart och väljer din nästa Android-handheld klokt, behöver inte autonomi vara så rudimentär, och du kan gå 16, 20, 24, ibland till och med 36 eller 48 timmar utan att behöva extra energiförsörjning . Inget av nedanstående är lika bestående som vi drömde för flera år tillbaka, och de är fortfarande lätt förmörkade av "dumma" telefoner, men de är de bästa pengarna kan köpa stateide just nu när det gäller batteristorlek:

Lenovo Vibe P1 - tillgänglig för $ 398 låst upp på Amazon

De största batterierna är inte alltid lika med den bästa batteritiden, men i P1: s fall är det lite som förhindrar den enorma 5 000 mAh- cellen från att hålla lamporna tänd för vad som kan känns som en evighet. Nämligen upp till 49 timmar, hävdar Lenovo, i kontinuerlig 2G-samtalstid eller över 600 (!!!) timmar i vänteläge .

5.5-incher är knappast världens skarpaste eller mest kraftfulla gadget, med en Full HD-skärm och Snapdragon 615-processor på släp, tillsammans med 2 GB RAM, 13 och 5 MP-kameror och förinstallerade 5.1 Lollipop på programvarans sida. Ändå är det en fantastisk investering om du ständigt är på språng och behöver något för att hålla jämna steg med ditt livliga liv.

Huawei Ascend Mate 7 - 390 $ olåst

Detta är förmodligen inte längre svaret på frågan i många människors sinne - "vilken smartphone har den bästa batteritiden?" Men det kan mycket väl vara det näst bästa, med tillstånd av en icke-borttagbar 4.100 mAh juicepress som är rankad till ett "minimum" standby uthållighet på 608 timmar .

Naturligtvis spenderar ingen fyra Benjamins för att lämna objektet av önskan orörd i en låda någonstans, vilket är anledningen till att vi antar att Mate 7 kommer att spricka in under två dagar av tung användning på grund av att mäta 6 tum i skärmdiagonalen och packa en kraft hungrig Kirin 925 kisel.

Huawei Ascend Mate 2 - 200 $ fabriken låst upp

Hur är detta 4 050 mAh batteridjur så billigt? Först och främst är det gammalt, efter att ha sett dagsljus långt tillbaka i januari 2014. Som sådan stoppas antagligen programvarustödet efter en överraskande 4.4 KitKat-hoppande 5.1 Lollipop-uppdatering.

För det andra har det ett blygsamt fyrkärnigt Snapdragon 400-chip bakom huven. För det tredje tipsar det vågen till 202 gram. Men den sparsamma SoC kan ses som en fördel genom ögonen på en självständighetssökande resenär, och det minsta du kan hoppas på är 24 timmars autonomi under ständigt tryck.

Huawei Enjoy 5 - 234 $

Var kom denna mellanklass 5-tums plötsligt plötsligt? Kina är uppenbarligen via inofficiella kanaler, vilket innebär att en giltig amerikansk garanti är svår att förvärva just nu. Om det låter som en risk som är värd att ta, beror det på att Enjoy 5 drar ett 4 000 mAh-batteri, vilket är helt enormt relativt ett fotavtryck på 143, 1 x 71, 8 x 9, 7 mm.

Som jämförelse mäter Samsung Galaxy S6 standarden 143, 4 x 70, 5 x 6, 8 mm, rakar en vital 1500 mAh eller så av cellstorleken bara för att vända en catwalk-avsedd midja. Glöm det, vi skulle hellre ha en pålitlig telefon hela dagen (och hela natten) ... för en bråkdel av priset.

Sony Xperia Z5 Premium - 695 $

Också importerad med rynkade medel, den här gången från Japan, skiljer sig Ultra HD-pionjären ut med vattenskydd, fingeravtrycksigenkänning och stort batteri, även om det självklart kan 3, 840 x 2, 140-panelen göra stora skador på 3.430 mAh juicepressen vid full potential.

Bra då att Sony begränsar skärmens energiförbrukning i risken för att pissa på specifikationerna för skräp, så förhoppningsvis kan Snapdragon 810/3 GB RAM / 5, 5-tums monster kämpa med för en hel dags arbete. Om det inte gör det låter Quick Charge 2.0- tekniken gå från 0 till 60 procent på trångt 30 minuter.

Google Nexus 6 - 340 $

Ja, det är gammalt, ja, det finns en ny version i stan, och ja, att man är bättre på väsentligen alla sätt, inklusive vad gäller batterikapacitet och uthållighet. Men N6P är också mycket dyrare, speciellt genom Amazon, medan Motorolas OG-"rena Google" -fablet behåller en viss je ne sais quoi.

För att inte tala om en 3, 220 mAh kraftbehållare. Och trådlös laddningsfunktioner . Och ett gurka coolt fyrkärnig Snapdragon 805-chip. Och 3 GB RAM, och 32 GB ROM, och en vattentålig kropp och 6-tums Quad HD AMOLED-skärm.

Samsung Galaxy Note 4 - 502 $ fabrik låst upp

Visste du förra årets S Pen-stödjande gigantorn över sin arvtagning till produktivitetstronen vad gäller batteristorlek, med 3, 220 till 3 000 mAh ? Synd att Note 4 förblir så extravagant prissatt. På plussidan kan det av någon anledning hoppa på Marshmallow-bandvagnen innan Galaxy Note 5 gör det. Uppdateringsgudarna verkar fungera på definitivt mystiska sätt.

Samsung Galaxy S6 Edge + - $ 650

Varför detta och inte dess stylus-utövande, icke-vilda kusin? Eftersom det ser så sött ut, så krökligt och smidigt, men ändå lyckas det rymma ett 3 000 mAh-batteri, enligt uppgift bra i mer än 30 timmars oavbruten samtalstidaktivitet, 10+ timmars webbsökning eller nära 14 av oändlig videouppspelning.

S6 Edge Plus är mer prisvärd än någonsin, om än långt ifrån ett fynd, med en 5, 7-tums 2K-skärm, Exynos 7420 SoC, 4 GB RAM, 16 MP LED-bakre kamera och 5 MP front shooter, med trådlös laddningsmöjlighet, och det absolut bästa i snabbladdningsförbättringar .

Moto X Pure Edition - $ 400 och högre med USA-garanti

Ingen kärlek till Droid Turbo? Det är för gammalt, för svårt att hitta någon annanstans än på Verizon, och dessutom pressar X Pure Edition, alias X Style, en 3 000 mAh- cell i en 11, 1 mm tjock ram. Det är uppenbart att det inte kommer att vinna några skönhetstävlingar, men det är väldigt robust inbyggt, smällen för pengarna är ganska övertygande och batteriet fick en imponerande 63 timmars uthållighetsgradering från GSM Arena.

På bara 15 minuters plug-in-handling bör du få batterimärket upp till en tredjedel av dess fulla kapacitet. Inte ens Samsung kan göra det ...

LG G4 - 425 $ och uppåt låst upp

Är det den hållbaraste Android som finns? Knappast. Är det en av de absolut bästa telefonerna i sin prisgrupp? Definitivt. Tänk på detta - den har en juicepressare på 3 000 mAh, värderad till ungefär 20 timmars samtalstid, hexa-core Snapdragon 808 CPU, 3 GB RAM, 32 GB intern lagring, microSD-stöd, 5, 5-tums QHD-skärm, Marshmallow godsaker runt hörnet, och yttersida av skinnigt läder. Det är en väldigt tuff handling att följa, varför V10 strömmade så långt från den misshandlade designvägen, som också går med en helt annan moniker.