Topp 9 Android-smartphones med fysiska QWERTY-tangentbord

Telefoner med QWERTY-tangentbord har inte varit så populära på många år . Dessa typer av telefoner var mer populära när de ursprungliga Palm Pilots fanns, liksom när BlackBerry var i sitt främsta. Men idag ser du dem inte så mycket längre, förutom kanske några få fall.

ProduktvarumärkenamnPris

LGLG Optimus F3 (Virgin Mobile)Kolla pris på Amazon

BjörnbärBlackBerry KEYone GSM Unlocked Android Smartphone (AT&T, T-Mobile) - 4G LTE - 32 GBKolla pris på Amazon

SamsungSamsung Galaxy S8 + Keyboard Cover, svartKolla pris på Amazon

LGLG Enact, svart 8 GB (Verizon Wireless)Kolla pris på Amazon

MotorolaMotorola Photon Q XT897 Sprint CDMA 4G LTE Dual-Core Android Smartphone w / Touchscreen + Slide-out tangentbord - SvartKolla pris på Amazon

BjörnbärBlackBerry KEY2Kolla pris på Amazon

LGLG Mach LS860 - QWERTY Android Smartphone (Sprint)Kolla pris på Amazon

SamsungSamsung T699 "Galaxy S Relay 4G" T-Mobile Android-telefon - svartKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Men de görs fortfarande ganska ofta, men i mer nischuppsättningar. BlackBerry gör fortfarande dem via tillverkaren TCL, och Samsung och andra märken gör dem fortfarande också, bara med liten eller ingen reklam. Och det är därför vi konstruerade denna lista - för att visa dig nio av våra favorit Android-smartphones med fysiska QWERTY-tangentbord tillgängliga idag. Låt oss dyka rätt in.

BlackBerry Key2

Efter att TCL köpte ut BlackBerry visste fans inte vart företagets linje med fysiska QWERTY-tangentbordstelefoner skulle gå; men de har inte gjort något annat än att blomstra. BlackBerry Key2 är den senaste versionen där och erbjuder nycklar som är ungefär 20% större än vad som sågs på den ursprungliga BlackBerry PRIV och till och med BlackBerry KEYone. Det gör det så mycket lättare att skriva och samtala med på den här telefonen.

Telefonen har en mer fyrkantig skärm, men den ser fortfarande ganska fin ut. Hårdvaran är ganska imponerande och har en Snapdragon 660-processor, 6 GB RAM och till och med 64 GB intern lagring. Det finns en trevlig 12-megapixelkamera, och den fungerar på alla GSM-nätverk.

Samsung Galaxy S8

Om du inte bryr dig om att spendera lite extra pengar, är Samsung Galaxy S8 en av våra favoriter när det gäller fysiska QWERTY-tangentbord. Den här kommer inte med en ut ur lådan. Du måste köpa en av de fysiska tangentbordstillbehören från Samsung som ansluts direkt till telefonen. Men om du vill ha Samsung Galaxy-upplevelsen, men med QWERTY-tangentbordet, kan du inte gå fel med det här valet. Du kan plocka upp det nödvändiga tangentbordet för det här.

Som ni vet har Galaxy S8 lite onda snabba hårdvaror - den har Samsungs berömda Infinity Display, en snabb Snapdragon-processor, 4 GB RAM, 64 GB lagring och stöd för de flesta GSM-nätverk.

Blackberry Priv

BlackBerry, ett företag som en gång var känt för sina affärsinriktade smartphones med fysiska tangentbord, måste kämpa för betydelse i en värld som domineras av virtuella tangentbordstypupplevelser. Precis som Clark Kent klädd i vardagskläder ser BlackBerry Priv ut bedrägligt vanligt, kanske förutom den böjda skärmen. Men det tar bara en snabb bild för att avslöja Privs 4-radiga QWERTY-tangentbord gömmer sig under skärmen.

Tangentbordet har också en integrerad styrplatta och flera programmerbara tangenter för att starta appar och ändra position på skärmen. Du kan dra upp över tangentbordet för att komma åt ett virtuellt tangentbord i full storlek med unika tecken och symboler. Smarta grejer, verkligen.

Gömmer sig också under 5, 4 ”-skärmen med 540 PPI är den kraftfulla Qualcomm MSM8992 Snapdragon 808 chipset, 3 GB RAM, 32 GB internt lagringsutrymme och Adreno 418. Med sådana avancerade specifikationer är Priv ett produktivitetsdjur med gott om kraft för att driva all multitasking (eller spel - vi kommer inte att bedöma) vanvidd.

Medan Android-operativsystemet ser nära den rena Android-upplevelsen du får på Nexus-enheter, har BlackBerry gjort många förändringar under huven. Sekretess och säkerhet har särskilt uppmärksammats, till exempel med BlackBerry DETEK-appen, som kan berätta hur säker du är och vilka förbättringar du kan göra.

Pros

  • Fyra-radigt QWERTY-tangentbord
  • Vacker böjd display
  • Skarp, livlig kamera
  • Bra framträdande
  • Ökad integritet

Nackdelar

  • Smarttelefonen är något topptung

Åldern på Q är över . Det finns ingen mening med att förneka det, argumentera eller sockerlacka det. Flaggskepps fysiska QWERTY-telefoner är länge borta och de kommer inte tillbaka. Ledsen? Jävla rakt, som vi alla kommer ihåg hur vi brukade kunna skicka som fem texter per minut på en fullstor knappsats med skrytande handhållare.

Eftersom telefontillverkare bara inte ser för mycket efterfrågan på Android-smarttelefon med ett tangentbord släpper de bara inte för många nya varianter av dessa. Men om du behöver det tangentbordet, är en bra lösning att få den senaste och mest utmärkta smarttelefonen du kan hitta och få ett mini-Bluetooth-tangentbord som du kan ta med dig och synkronisera med din telefon. Om det inte fungerar för dig, kolla in dessa smartphones med tangentbordet som för närvarande finns på marknaden.

Ja, de var skrymmande, klumpiga, till och med fula, men de fick jobbet gjort på ett sätt som ingen pekskärm-toting iPhone eller Samsung Galaxy S någonsin kommer att komma nära. Oavsett "mycket intuitiva" appar som Swiftkey eller Swype utvecklas till.

Det är också konstigt hur alla mobilspelare (spara för BlackBerry, kanske) vänt ryggen på produktivitetscentriska prylar plötsligt, särskilt när Samsung, LG och Sony är så starka om mångfalden i deras produktuppställningar. Se till alla, min rumpa. Var är min Galaxy S5Q, min LG G2 Slider och min Xperia Z2 Chat?

Heck, just nu skulle jag förmodligen nöja mig med en Galaxy S3Q eller LG Optimus G Slider. Varje ansikte av en anständig, övre mellanklass Android QWERTY-telefon skulle vara trevlig.

LG Mach

Fortfarande fastnat på Android 4.0 Ice Cream Sandwich, vi har LG Mach. Detta är inte ett dåligt val för en QWERTY-telefon om du inte bryr dig om gammal teknik. Det går fortfarande att den gamla versionen av Android och mjukvarusupport ganska mycket har tappats. Det är ganska långsamt enligt dagens standarder, men det tangentbordet är fortfarande ganska trevligt.

Samsung Galaxy Stratosphere 2

Trots sin retro-design och övergripande underbyggande hårdvara är den Verizon-exklusiva Stratosphere 2 inte det värsta alternativet QWERTY. Upp till tag via Amazon och Best Buy gratis i en kontraktsbunden smak, är reglaget på Android 4.1 Jelly Bean, som väger 14 gram mindre än Mach.

Juicepressen är en smula beefier, vid 1 800 mAh. Super AMOLED-panelen är inte så illa i jämförelse med den tid då den här telefonen lanserades. Den dual-core 1, 2 GHz SoC är ganska långsam enligt dagens standard men kommer att få dig förbi.

Samsung Galaxy S Relay 4G

Även om det är två månader äldre än andra generationen Stratosphere, är S Relay 4G överlägsen dess Verizon motsvarighet, främst inom estetikavdelningen. Mindre uttalade kurvor motsvarar mer elegans, för att inte tala om Reläet är något smalare medan bibehållandet av 1 800 mAh ticker.

Maskinvarumässigt, det T-Mo-begränsade S-reläet liknar Stratosphere 2 mycket, men förbättrar processorkraften med en 1, 5 GHz CPU . Programvara ombord? Android 4.1 Jelly Bean från april 2013.

Motorola Droid 4

En av de sista kvarvarande mohikanerna i en förlorad era, Droid 4 har åldrats ganska graciöst, men den har åldrats ändå.

Värt degen? Renoveringsprodukter är alltid ett gamble, särskilt tvååringar, men ändå har Droid fortfarande några saker att göra för det. Som en anständig 4-tums 960 x 540 pixlar pekskärm, 16 GB inbyggd lagring, 8 MP bakåtvänd kamera med bildstabilisering, 1 GB RAM, microSD-stöd och Android 4.1 Jelly Bean .

Nackdelar? Det 1785 mAh batteriet är ganska litet, plus inte löstagbart.

LG Optimus F3Q

Den yngsta i gäng, släppt men för några veckor sedan på T-Mobile, ser F3Q ut som en våldsam sprängning från tidigare designmässigt, med ett funky turkosblått fysiskt tangentbord och ett ännu svankare texturerat bakomslag.

Jag tycker att den blåsvartfärgade kombinationen är lite för mycket, men hej, barn kan gräva det, och på lång sikt kan det hjälpa QWERTY-telefoner att bli höft igen. Enheten är inte dålig för sin tid, med en dual-core 1, 2 GHz Snapdragon 400 som kör hårdvarushowen, med hjälp av 1 GB RAM.

Lagring ombord på 4 GB är cringe-värdig, liksom midjan på 14 mm, men ändå mjukvaruuppgraderingar bortom 4, 1 Jelly Bean kan vara i horisonten, och det borde räkna med något. Dessutom packar det ett garnantiskt batteri på 2, 460 mAh, som kan hålla en enda laddning i upp till 16 timmars samtalstid och 16 dagar (!!!) beredskapstid.

LG Enact

Ja, jag inser att Enact och Optimus F3Q på många sätt är praktiskt taget identiska . Från designspråket till CPU, RAM och batteritid. Ändå tycker jag om Verizons Enact som F3Q: s klassare bror.

Och det bakre ser bättre ut, enligt min ödmjuka åsikt. Även på 4.1 Jelly Bean och sannolikt kommer att uppgraderas innan länge fördubblar Enact förvaring.

Motorola Photon Q 4G LTE

Inte säker på om vi ska skratta eller gråta, när vi ser en telefon från mitten av 2012 i listan 2014. Men det är så som är bakom marknaden för QWERTY-aficionados. Och kom ihåg att Photon Q var knappast en höghärdig när den såg dagsljus, tillbaka i juli 2012.

Skaffa gratis med 24-månaders Sprint-avtal, den stora killen väger in på enorma 170 gram. Men det erbjuder den mest generösa skärmen fastigheter av alla sju QWERTY världsmästare titel kandidater: 4, 3 inches .

Upplösningen är anständig, 960 x 540, det finns skrapbeständigt glas ovanpå, ett dual-core 1, 5 GHz-chip under huven, Android 4.1 Jelly Bean, 1 GB RAM, 8 GB lagring, 8 MP primär kamera med LED-blixt, 4G LTE- och microSD-stöd. Jämfört med, säg, Galaxy S5, det är en fjädervikt, men som sagt, det är allt vi har.

ProduktvarumärkenamnPris

LGLG Optimus F3 (Virgin Mobile)Kolla pris på Amazon

BjörnbärBlackBerry KEYone GSM Unlocked Android Smartphone (AT&T, T-Mobile) - 4G LTE - 32 GBKolla pris på Amazon

SamsungSamsung Galaxy S8 + Keyboard Cover, svartKolla pris på Amazon

LGLG Enact, svart 8 GB (Verizon Wireless)Kolla pris på Amazon

MotorolaMotorola Photon Q XT897 Sprint CDMA 4G LTE Dual-Core Android Smartphone w / Touchscreen + Slide-out tangentbord - SvartKolla pris på Amazon

BjörnbärBlackBerry KEY2Kolla pris på Amazon

LGLG Mach LS860 - QWERTY Android Smartphone (Sprint)Kolla pris på Amazon

SamsungSamsung T699 "Galaxy S Relay 4G" T-Mobile Android-telefon - svartKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Dom

QWERTY-tangentbord på Android-telefoner kan vara långt ifrån, men de gör ett comeback, särskilt i form av det som nu är TCL: s BlackBerry. BlackBerrys telefoner är snabba och ger dig den snabba, enkla och taktila tangentbordupplevelsen. Andra märken erbjuder QWERTY-tangentbord, men BlackBerry är förmodligen den med den bästa hårdvaran idag.

Vad är ditt favorit QWERTY-tangentbord så långt som Android-telefoner går?