Topp 4 mobilappar för övervakning

Veckans nyheter om att USA: s regering i hemlighet har spionerat på sina medborgare har alla berörda. Ett program av NSA skördar telefonposter från Verizon-nätverket medan ett annat som kallas PRISM bryter data från nio gigantiska Internetföretag som inkluderar Google, Facebook, Apple, Microsoft, Yahoo, AOL, Skype, YouTube och PalTalk.

President Obama själv har bekräftat att båda NSA-programmen existerar. På grund av detta är människor nu mer bekymrade över hur de kommunicerar med smartphones. Det finns mycket intresse just nu för appar för övervakning. Även om det inte är en säker brandmetod för att förhindra att din kommunikation fångas upp gör det det mycket svårare.

TextSecure

TextSecure är en Android-app som säkrar din SMS / MMS via luften och på din telefon med hjälp av kryptering. Den ersätter den vanliga textmeddelanden-appen du använder på din enhet och är lika enkel att använda. Du kommer att kunna skicka krypterade meddelanden till andra TextSecure-användare och om du någonsin tappar din telefon kommer dina meddelanden inte lätt att komma åt eftersom de är krypterade.

Några av funktionerna i denna app inkluderar

  • En säker och privat ersättning för standard-textmeddelanden-appen.
  • Alla meddelanden är krypterade lokalt, så om din telefon går förlorad eller stulen kommer dina meddelanden att vara säkra.
  • Meddelanden till andra TextSecure-användare är krypterade över luften och skyddar din kommunikation under transporten.
  • Gratis och öppen källkod, vilket gör att alla kan verifiera dess säkerhet genom att granska koden.

RedPhone

RedPhone är en Android-app som säkrar dina telefonsamtal genom att tillhandahålla kryptering från slutet till slut. Du kommer fortfarande att använda ditt eget nummer och ringa som du normalt skulle göra. Appen kommer dock att uppmana dig om du vill använda kryptering när den person du ringer också har RedPhone installerat. Denna app använder Wi-Fi eller data och förbrukar inte dina minuter.

Lök webbläsare

Onion Browser är en iOS-app som krypterar din webbtrafik vilket möjliggör anonym surfing. Webbplatser som du besöker känner inte din riktiga IP-adress och eftersom din anslutning är krypterad kommer din ISP inte att kunna spionera på dig.

Orbot

Orbot är en Android-proxy-app som gör att andra appar som är installerade på din enhet får tillgång till Internet på ett säkert sätt. Det fungerar genom att använda Tor för att kryptera webbtrafik och döljer det sedan genom att studsa det genom olika datorer som finns runt om i världen.

Några av dess funktioner inkluderar

  • Det mest anonyma sättet att komma åt vilken webbplats som helst
  • Använd Gibberbot med Orbot för att chatta konfidentiellt med vem som helst, var som helst
  • Orbot kan konfigureras för att på ett transparent sätt proxy all din Internet-trafik via Tor
  • Varje installerad app kan använda Tor om den har en proxyfunktion

Om du är orolig för din integritet, varför testar du inte några av dessa appar?