Tips om hur du hanterar lagring på din Galaxy S9 (enkla steg)

Hej och välkommen till ett annat felsökningsavsnitt för # GalaxyS9. Den här artikeln visar hur du hanterar din S9-lagring och hur du åtgärdar andra relaterade problem. Vi hoppas att du hittar den som hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem 1: Vad ska man göra om Galaxy S9 fortsätter att göra skadade bilder

Jag har haft min nya telefon två veckor, tagit några foton, allt såg bra ut. använd alltid automatisk inställning som enklast. Gick bort en kort paus, tog några foton. när jag tog dem visade de sig i förhandsgranskningen, men när jag gick tillbaka in för att se dem så visade alla rutorna en grå tom ruta med en! märka på det. för att försöka visa foton, men ingenting. Lämnade det ett tag, försökte se i både mitt galleri och google-foton, eftersom jag automatiskt backar upp dem också, samma problem. Så jag lämnade den i över 24 timmar. till och med stängde av min telefon och startade om. till slut gav jag upp och raderade de korrupta fotona.

Undrar du bara om detta har hänt någon annan? Åh förresten det hände också en gång på min andra samsung S7 edge tog över 100 foton den dagen av en temapark med sandskulptur, bara för att kontrollera mina foton senare, för att alla skulle ha samma händelse ovan. Till slut raderade jag dem också. Jag har ett bröllop på knappt tre veckor, jag vill inte att samma ska hända igen. Alla förslag välkomna.

Lösning: Såvida det inte finns vanliga artiklar i både din nya Galaxy S9 och gamla S7, kan du anta att orsaken till problemet är isolerad på din S9-enhet. Två av de vanliga saker som användare tenderar att överföra till sin nya enhet är samma uppsättning appar och SD-kort. Det första du vill eliminera är möjligheten att det är ett SD-kortproblem. Naturligtvis gäller denna felsökning endast om du använder samma SD-kort på båda enheterna. För att kontrollera, försök att se hur din S9 sparar foton och videor om standardlagringsenheten är det interna minnet och inte ditt SD-kort. Alternativt kan du ta bort SD-kortet helt från enheten. Försök sedan observera telefonen i några dagar genom att ta så många foton och videor som möjligt. Om fotona är okej orsakas det förmodligen av ett dåligt SD-kort. Försök omformatera ditt gamla SD-kort eller använd ett nytt.

Om foton och videoklipp fortfarande är skadade även om inget SD-kort är inblandat kan det bero på ett dåligt app-problem. Starta din telefon i säkert läge i några dagar och se hur den sparar foton och videor. I säkert läge får inga appar från tredje part köras, vilket eliminerar någon app från tredje part som stör Android eller din kamerafunktion. Se till att bara ta foton i säkert läge och se vad som händer. Om foton och videoklipp sparas ordentligt i säkert läge men inte i normalt läge, måste en tredjepartsapp skylla.

För att starta upp din S9 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Ta foton och videor och kolla observera.

För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S9 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Problem nr 2: Vad man ska göra om Galaxy S9 har dåligt batteri: batteriet tappas snabbt och telefonen fortsätter att stängas av när kameran används

Jag har en Samsung Galaxy S9 som min vän gav mig. Min telefon har varit bra tills för några månader sedan. Batteriet tömdes väldigt snabbt, så jag antog att jag behövde ett nytt batteri (jag har tidigare hänt det med min Galaxy S4 och min Galaxy S5). Batteriets livslängd var bättre, men nu märkte jag att det tappar snabbt igen. Jag går in i apphanteraren och stoppar apparna när de inte används, men batteriet tappas fortfarande snabbare än det var. Jag bor i Georgien där det har varit riktigt varmt på sistone och min chef tillåter inte telefoner inuti, så jag måste lämna min telefon i bilen. Det vore inte bättre om jag lämnade den i fickan på jobbet eftersom jag arbetar i ett varmt lager.

När jag försöker ta en bild (vanlig eller selfie) eller video stängs telefonen av och slås inte på strömbrytaren. Jag tog bort mitt SD-kort eftersom jag tyckte att det var dåligt. Min tjänst är AT&T go Phone. Jag vet inte om det betyder något. Tack.

Lösning: Liksom människor fungerar litiumbaserade batterier som de i din telefon bäst när de är i rumstemperatur. Att utsättas för temperaturer över eller rumstemperatur kan påverka den på både kort och lång sikt. Batteriladdning och slumpmässiga eller för tidiga avstängningar överensstämmer med ett dåligt eller felaktigt batteri. Vi föreslår att du tar med enheten till Samsung så att de kan byta ut batteriet mot ett nytt.

Det aktuella problemet kan komma tillbaka även om du får ett nytt batteri om du fortsätter att utsätta telefonen för hög temperatur. Du måste göra något åt ​​det för att undvika att byta ut batteriet eller telefonen i allmänhet.

Problem nr 3: Tips om hur du hanterar lagring på din Galaxy S9

Hej. min S9 har nästan gått ut ur rymden och ganska snabbt. Jag har knappt några appar och laddade aldrig ner många. Jag undrar varför detta verkar vara ett problem med den här telefonen och hur fixar jag det (om möjligt). Jag har inte ens gjort den senaste uppdateringen delvis på grund av utrymme men hatar också hur det rör sig om appar. Mitt batteri tappas också väldigt snabbt, måste laddas åtminstone en gång om dagen. Minnet på den här cellen är det största jag någonsin har haft och vet att med alla mina andra celler (16 & 32 GB). Jag har aldrig använt det och hade fler appar samt saker sparade än detta. Någon anledning till det och hur fixar jag det? Är batteriproblemet relaterat till bristen på minnesproblem? Kommer att prova de batteriåtgärder du delade för den här cellen. Tack!

Lösning: Vissa appar kan konsumera mycket lagringsutrymme om du inte regelbundet övervakar deras användning. Appar som Netflix kan använda mycket lagringsutrymme om du använder det för att ladda ner offline-innehåll som videor. Vissa spel kan göra samma sak. Så även om du bara har en handfull appar installerade betyder det inte nödvändigtvis att de inte tar mycket utrymme i systemet.

Använd enhetsunderhållsverktyg

För att hantera lagring i din Galaxy S9 föreslår vi att du gör följande:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Enhetsunderhåll.
 3. Knacka på Lagring.

Telefonen har ett automatiserat system som avgör om det finns många tillfälliga filer och mappar som kan raderas (kallas cache). Detta är en praktisk funktion, särskilt om du inte har tid att manuellt leta efter saker du kan bli av med. Om OPTIMIZE NOW-knappen är aktiv, se till att knacka på den för att låta systemet radera cacheminne och tillfälliga filer.

Flytta foton och videor till SD-kort

Beroende på vilken S9-modell du har, bör den ha 64, 128 eller 256 GB. Om det inte räcker för din livsstil kan du lägga till upp till 512 GB SD-kort (endast för Dual SIM-modeller). Om du har ett SD-kort kan du använda det för att lagra icke-systemkritiska saker som foton, videor, musik eller några av dina appar.

Ställ in Camera-appen för att spara på SD-kort

Om du regelbundet tar foton och videor föreslår vi också att du ställer in kameraprogrammet för att spara filer på SD-kortet så att det interna minnet inte fylls enkelt. Detta kan spara mycket lagringsutrymme på lång sikt. Kontrollera inställningarna för din kameraapp för att ändra spararkatalogen.

Flytta filer till en dator eller moln

Om du fortsätter att gå tom för lagringsutrymme måste du anstränga dig för att regelbundet skapa en säkerhetskopia till antingen en dator eller moln. Om du gör det kommer du att frigöra telefonens interna lagring och SD-kort.

Kontrollera enskilda appar

Som nämnts ovan kan vissa appar behöva mycket lagringsutrymme för att utföra vissa uppgifter, som att behålla offline-innehåll. Se till att kontrollera alla dina appar och se om många av dem tar enormt lagringsutrymme för att fungera. Det enklaste sättet att bli av med onödiga data för varje app är att rensa deras cache och data. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknappen.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.