Ta bort Samsung Knox-aviseringar

Samsung Knox strävar efter att kompensera för Android-operativsystemets säkerhetsproblem. Den nya funktionen är förmodligen Android: s svar på de avancerade säkerhetsfunktionerna för iOS- och BlackBerry-enheter.

Sedan, efter 4.3-uppdateringen, integrerades Knox i appfacket. Om du väljer detta installeras appen automatiskt och uppgraderar dina säkerhetsinställningar. Men tillsammans med det är konstant meddelanden.

Vissa användare delade med oss ​​via Mailbag att Samsung Knox-meddelanden bara fortsätter att dyka upp var 5 till 10 minuter vilket kan vara ganska irriterande. Eller ska jag säga "ob-Knox-ious" ?

Efter att ha läst appens manual (länk som finns i avsnittet Källor nedan), fick jag reda på att det finns ett alternativ att avinstallera den. Detta kan emellertid vara mycket vilseledande eftersom allt det är att inaktivera appen och appen förblir ändå i telefonens system.

Så efter att ha undersökt mer om frågan stötte jag på några lösningar från DV. Observera att dessa bara fungerar på rotade enheter.

Lösning 1 - Använda Android Terminal Emulator

 1. Gå till Google Play.
 2. Ladda ner och installera Android Terminal Emulator.
 3. Öppna appen och ge den root-åtkomst.
 4. Ange dessa i kommandorutan (utan citat): " su pm inaktivera com.sec.knox.seandroid"

Lösning 2 - Använda Titanium Backup

 1. Hämta appen från Google Play.
 2. Kör appen och inaktivera följande filer associerade med Samsung Knox:
 • com.sec.enterprise.knox.attestation
 • com.sec.knox.eventsmanager
 • KLMS Agent
 • KNOX
 • Knox Notification Manager
 • KNOX Store

Lösning 3 - Använda funktionshindrade

Om du bara vill inaktivera Samsung Knox Notifications utan att ta bort hela appen kan du använda appblockerare som finns tillgängliga i Google Play som Knox Disabler.

Mejla oss

För fler frågor eller ytterligare information som du vill dela med oss ​​om detta ämne, skicka gärna ett e-postmeddelande till oss via [e-postskyddad] eller slå kommentarrutan nedan.

Källor: Samsung Knox Manual och DV