Ta bort popup-annonser och virus från din Galaxy S9 Plus

Det finns många Android-ägare som fortsätter att fråga hur man ska hantera popup-annonser och virus på sina enheter varje dag så dagens felsökningsguide kommer att besvara det här problemet. Medan de fall som nämns nedan är hämtade från vissa Galaxy S9 Plus-rapporter, kan våra förslag tillämpas på vilken Android-enhet du också har.

Kom ihåg att du kan få Android-virus från dessa tre saker:

 • en hemsida som du besökt,
 • en e-postlänk som du klickade på eller
 • från en app du installerade.

Om din enhet har infekterats med ett virus måste du ha gjort något av det ovanstående. Så när du har rengjort din telefon genom att följa våra förslag nedan, se till att inte begå samma misstag igen.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur tar man bort popup-annonser och virus från din Galaxy S9 Plus

Hallå. Jag köpte en AT&T Samsung Galaxy S9 Plus som har låsts upp från någon men den måste ha virus i sig. Det fortsätter att stänga av och starta om, alla dessa popup-fönster för annonser kommer upp, meddelanden som säger att en app har stoppat alla olika slag, stängs av i mitten av varje app jag försöker få på. Jag har testat en hård återställning genom att använda ström, volym och hemknappen och jag har gått in i inställningar och gjort en fabriksåterställ ingenting som torkar hela systemet tillbaka till det som om det var nytt för att stoppa alla problem. Vad behöver jag göra? - Postväska

Lösning: Hej postväska. Det mest effektiva sättet att ta bort popup-annonser, virus eller skadlig kod från din Galaxy S9 Plus är genom att göra en fabriksåterställning. Vi vet inte om du skulle göra det framgångsrikt eller inte eftersom din problembeskrivning inte är tydlig om det. Om du inte gjorde det så här görs det ordentligt:

 1. Om det fortfarande är möjligt, se till att säkerhetskopiera dina data.
 2. Om du har loggat in på ett Samsung-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Samsung-referenser för att slutföra återställningen av master.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Du kan inte starta upp din S9 Plus till återställningsläge om den inte är avstängd. Om du inte kan stänga av telefonen normalt, vänta tills batteriet är tömt.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 5. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 6. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 9. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 10. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 11. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

När du har återställt din S9 Plus från fabriken, låt den köras under en tid och se hur den fungerar när det inte finns några tredje parts appar installerade. Med andra ord, du vill observera telefonen när det inte finns några tillagda appar i systemet. Om det fungerar bra är det en bekräftelse på att systemet har rengjorts.

För att undvika att få virus eller popup-annonser i framtiden, se till att inte besöka misstänkta webbplatser, klicka på misstänkta länkar eller installera appar från otillförlitliga källor. När du installerar appar ska du kontrollera utvecklarens rykte och läsa recensioner från andra användare. Du är den första försvarslinjen för din telefon. Om du är slarvig när det gäller att plocka appar och i dina surfaktiviteter har du bara själv att skylla om din telefon blir infekterad av skadlig programvara igen.

Problem nr 2: Galaxy S9 Plus får varningsmeddelanden om virusupptäckt när du ansluter till internet

Min andra telefon är en Samsung S9 Plus. I dag när vädret öppnades kom en varning som säger att telefonen hade fyra virus och sade att ladda ner virusskyddsappen för Google Play Store. Jag gjorde detta, körde appen och fick höra inga virus. Jag kan fortfarande inte få tillgång till Internet utan att få samma varning. Har ingen aning om vad jag ska göra nu. Inga nya appar har laddats ner. - Sandi

Lösning: Hej Sandi. Såvida inte detekterat virusupptäckt kommer från en legitim antivirusapp som är installerad på din telefon, bör du alltid vara försiktig för sådana varningar, särskilt om nästa åtgärd som du frågar om är att installera något. Detta är en typisk taktik för hackare och utvecklare för att lura användare att installera appar. Medan de flesta skadliga program eller virus som sprids i Android idag är utformade för att generera pengar för skadliga utvecklare, kan vissa också vara där för att stjäla personlig information som lösenord, bankinformation och annan användbar användarinformation. Denna stulna information kan sedan säljas till andra parter.

Eftersom du redan har fallit för deras trick innan du kontaktar oss, vad du kan göra just nu är att försöka avinstallera appen som kan orsaka problemet. För att göra det vill du köra telefonen till Safe Mode. I det här läget kommer alla appar och tjänster från tredje part att blockeras, vilket bara tillåter att förinstallerade appar körs. I säkert läge kan du sedan försöka komma åt Google Play Store och installera en bra antivirusapp. Om du har tur och viruset på systemet är av en äldre typ kan ditt antivirus eventuellt ta bort det för ditt. Denna Google Play Store-sida visar några av de gratis antivirusprogram som du kan prova. Se till att inte installera mer än en antivirusapp på din telefon för att undvika att orsaka problem.

Om ett antivirusprogram inte löser problemet kan du antingen manuellt försöka ta reda på vilken app som orsakar problemet i säkert läge, eller så kan du bara behärska återställa enheten, precis som vi berättar för Mailbag ovan.

Så här startar du upp din S9 Plus i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 3. När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned.
 7. Låt din telefon köra, dra upp kamera-appen och kontrollera om problemet är.

För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S9 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Problem nr 3: Vad ska man göra om Galaxy S9 Internet-app har virus eller skadlig kod

Hej. Jag har en Galaxy S9. Internet-appen är mitt problem. När jag klickar på ikonen (Internet-app) finns en adware eller skadlig programvara i Internet-appen. Det säger att du har valt att vinna en iPhone, klicka här och se vad du har vunnit. Vi behöver betabrukare. Jag kan inte få den från internetsidan och kan inte använda Internet alls. Jag har försökt skriva in min egen Internet-hemsida - att.net. Hur kan jag ta bort denna adware eller skadlig programvara. Jag har laddat ner ett antivirus och Malwarebytes sedan detta hände. Jag kan fortfarande inte använda Internet-appen. - P

Lösning: Hej P. Om du med Internet-appen menar att säga standard Samsung-webbläsaren, finns det några saker du kan göra för att fixa den.

Ta bort Internet-appdata

Om du vill hålla dig till din nuvarande Internet-app är det första du vill göra att rensa dess data för att simulera ominstallering. Normalt bör du försöka avinstallera den nämnda appen först, men eftersom det här är en förinstallerad, bör du bara prova motsvarande, vilket är att ta bort dess data.

Här är stegen för hur du tar bort din internetapps data:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar (ikon med tre punkter) längst upp till höger.
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta SIM Toolkit-appen och tryck på den.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Tryck på CLEAR DATA-knappen.
 8. Starta om enheten.
 9. Kolla efter problemet.

Installera en antivirusapp

Ett annat sätt att attackera detta problem är genom att hantera direkt med viruset eller skadlig programvara istället för Internet-appen. Android-virus eller skadlig programvara sprids vanligtvis via andra appar. Ibland kan det även ta bort viruset att ta bort den ursprungliga appen som sprider det viruset. Eftersom det vanligtvis tar tid och ansträngning att identifiera en dålig app bör du försöka ett enklare sätt genom att installera en antivirusapp först istället. Om du har tur kan antivirusprogrammet du installerar effektivt hantera den dåliga appen och viruset samtidigt. Tänk på att den här rutten inte alltid fungerar eftersom det finns ett konstant katt-och-mus-spel mellan antivirusutvecklare och utgivare av virus / skadlig programvara.

För att kontrollera var du får ett antivirus för din S9, se länken vi tillhandahåller ovan.

Starta till säkert läge

Se det råd vi ger ovan om vad du behöver göra.

Använd en annan webbläsare

Om den enda aspekten av din enhet som påverkas av viruset är Internet-appen kan du försöka ignorera den för nu genom att installera en annan webbläsare som Google Chrome eller Mozillar Firefox för Android. Detta bör göra det möjligt för dig att fortsätta surfa medan du tar reda på hur du bättre kan hantera virusinfektionen.

Återställ din S9 för att ta bort viruset permanent

Som diskuterats ovan är det bästa sättet att radera viruset från systemet att återställa eller fabriksinställa det. Återigen hänvisar vi till stegen vi tillhandahåller ovan för hur du gör detta och stegen som du bör göra för att undvika att din S9 plus infekteras i framtiden.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.