Surface Go vs iPad Pro Bästa 2-i-1 bärbar surfplatta 2020

Tabletterna är döda. Det som dödade dem är smarttelefonen, och det är ingen mening att köpa två enheter som kör samma operativsystem och kan utföra exakt samma uppgifter. Det som har ersatt tabletter är olika 2-i-1-enheter, till exempel Surface Go från Microsoft och 11-tums iPad Pro från Apple.

I den här artikeln stöter vi på de två enheterna, som nämnts ovan, mot varandra att se, vilket erbjuder den mest tilltalande blandningen av produktivitet och portabilitet.

ProduktvarumärkenamnPris

MicrosoftMicrosoft Surface GoKolla pris på Amazon

ÄPPLEApple iPad Pro 10, 5-tumsKolla pris på Amazon

ÄppleApple Smart Keyboard för 10, 5 tum iPad ProKolla pris på Amazon

Microsoft (MIJ22)Microsoft Surface Go Type CoverKolla pris på Amazon

Design och bygg

Många uppskattar Surface-linjen för att spara Windows-baserade enheter på egen hand. Innan Microsoft visade hela världen hur man gör fantastiska Windows-bärbara datorer och surfplattor fanns det ingen konkurrens om Apples välgjorda produkter.

Surface Go har en mindre formfaktor än 11-tums iPad Pro, men den väger något mer och är märkbart tjockare. Det beror på att den har en integrerad kickstand på baksidan, som gör att du enkelt kan stå enheten som ett skrivbord för att titta på Netflix eller vinkla det precis rätt för att uppnå komfort när du skriver på valfri tangentbordskåpa.

Portvalet på iPad Pro är nära det absoluta minimumet eftersom det bara innehåller ett USB-C-kontakt och ett 3, 5 mm hörlursuttag. Surface Go kan erbjuda en USB-C-port, en ytspecifik strömkontakt, ett 3, 5 mm hörlursuttag och ett microSD-kortfack doldt under kickstanden.

Visa

Både Surface Go och iPad Pro har mycket liknande skärmar. Surface Go har en 10-tums skärm med en upplösning på 1800 × 1200 pixlar och 415 nits ljusstyrka. Skärmen kan reproducera 129, 2 procent av sRGB-färgskala, vilket gör den lämplig även för färgkänsligt arbete.

IPad Pro har en 11-tums skärm med en upplösning på 1668 x 2388 pixlar. Det är färgåtergivning inte lika bra som Surface Go eftersom det bara kan reproducera 119 procent av sRGB-färgskala. Som sagt, allt över 100 procent är fortfarande fantastiskt för vardagligt bruk.

Vi borde inte att en av de snygga sakerna som iPad Pro har för den är den nära skärmslösa skärmen. Detta ger dig skärmens tydlighet och gör att Apple kan hålla saker och ting skarpare.

Där iPad-skärmen stöter Surface Go är dess förmåga att hantera direkt solljus och reflektioner orsakade av inomhusbelysning. Det beror till stor del på dess överlägsna ljusstyrka, men förmodligen också för att Apple använder en mer effektiv antireflexbeläggning.

Prestanda

Basmodellen för Surface Go med Intels Coffee Lake Pentium Gold-processor, som är inriktad på budgetdatormarknaden med prestanda ovanför Celeron men under Core i3-familjerna. Du får också 4 GB RAM och 64 GB eMMC-lagring.

Med dessa specifikationer är basmodellen för Surface Go endast avsedd för casual användning. Om du vill använda tungviktiga applikationer som Photoshop eller multitask som en galning, bör du gå till premiummodellen, som ökar RAM-minnet till 8 GB och lagring till en 128 GB SSD.

IPad Pro finns med 64, 256, 512 GB eller 1 TB internt lagringsutrymme. Oavsett hur många GB lagringsutrymme du går med får du alltid 4 GB RAM och Apple A12X Bionic chipset.

Den har också en co-motion-processor, vilket är det som möjliggör kompatibilitet med Apple Pencil. Det kan hjälpa till att spåra exakta rörelser, vilket är utmärkt för ritning, anteckningar och mer.

Vi har aldrig stött på en app som inte fungerade bra på iPad Pro, och själva operativsystemet kändes också mycket smidigt och lyhörd. Det har verkligen mycket att göra med det faktum att iPad Pro är en mycket mer begränsad enhet eftersom den inte kör ett fullskaligt desktop-operativsystem som Surface Go gör.

programvara

Surface Go kör operativsystemet Windows 10 Home i S-läge, så att du bara kan installera applikationer från Microsoft Store. I S-läge kan du inte heller använda kommandoradsskal eller utvecklarverktyg och du har inte heller direkt tillgång till Windows-registret. Bortsett från dessa begränsningar är det samma Windows som du redan känner till, inklusive Windows Hello för ansiktsigenkänningsinloggningar.

Med det valfria tangentbordskåpet känns Surface Go och fungerar som alla vanliga Windows-bärbara datorer. För allt från casual multimediaförbrukning till att skriva skoluppsatser till videosamtal med vänner och familj, är Surface Go ett fantastiskt val som ger mycket värde till ett överkomligt pris.

IPad Pro kör iOS-operativsystemet, vilket innebär att den är utmärkt som en surfplatta men inte så bra som en bärbar dator. Även det valfria tangentbordskåpet som Apple säljer får dig att tro att produktiviteten inte är iPad Pro: s forte. Den har inte en styrplatta eftersom iPad Pro inte stöder några andra inmatningsmetoder förutom beröring, och den erbjuder bara en visningsvinkel, vilket gör utökad typ något tråkig.

Vad iPad Pro dock ger dig är åtkomst till ett massivt ekosystem av välkonstruerade appar, de flesta är inte tillgängliga för Windows.

IPad Pro är inställd på att få en ganska massiv uppgradering i form av en gratis programuppdatering. Apple meddelade att dess iPads skulle bli uppgraderade till iPad OS, vilket kommer att hjälpa till att oskärpa linjerna mer mellan ett mobilt operativsystem och en bärbar datorinställning.

Dom

Microsoft har framgångsrikt rört om vattnet med Surface Go och släppt en mycket tilltalande 2-i-1-enhet som har mycket att erbjuda för alla, från casual användare till proffs som vill vara mer produktiva när du är på språng. Medan iPad Pro fortfarande är en bättre surfplatta än Surface Go, är det värde som erbjuds av Surface Go svårt att slå.

ProduktvarumärkenamnPris

MicrosoftMicrosoft Surface GoKolla pris på Amazon

ÄPPLEApple iPad Pro 10, 5-tumsKolla pris på Amazon

ÄppleApple Smart Keyboard för 10, 5 tum iPad ProKolla pris på Amazon

Microsoft (MIJ22)Microsoft Surface Go Type CoverKolla pris på Amazon