Steg för att nedgradera Google Pixel 2 Android-version

Inte alla är förtjust i uppgraderingar. Om du är en av de användare som inte alltid gillar den senaste Android-versionen har att erbjuda, måste du undra hur du nedgraderar Android på din # GooglePixel2-enhet. I den här korta felsökningsartikeln ger vi dig de allmänna stegen för hur du gör det. Detta är dock inte en uttömmande guide så du måste fortfarande göra massor av forskning på egen hand. Vi vill bara bekräfta att ja, allt hopp går inte förlorat. Även om din Pixel 2 redan har uppdaterats finns det fortfarande ett sätt att återgå till föregående version.

I det här inlägget täcker vi också några andra vanliga problem på den här enheten. Vi hoppas att våra lösningar är användbara.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem 1: Hur man återställer data från en Google Pixel 2 XL som inte startas upp

Google Pixel 2 XL (modell G011C) kraschade och sitter nu fast på "G" -skärmen vid uppstart. Den lilla stapeln under "G" körs evigt utan andra åtgärder. Jag försökte gå in i "Recovery Mode" och den lilla Droid-killen ser död ut med en röd utrop och "no command". Jag har försökt att gå in i "Safe Mode" flera gånger och kan inte få det till säkert läge (steg som vidtagits: slå på, på Google-skärmen, tryck och håll volymen intryckt tills animationen stannar och "G" -skärmen visas.) Jag skulle föredra att inte återställa fabriken eftersom det finns foton på enheten av en amerikansk hjälte som dödades i tjänsten och hans barn vill ha bilderna med sin pappa. (Ledsen historia, men väldigt verklig.) Telefonen var inte rotad. Jag sökte efter ett "clear cache" -kommando och kunde inte hitta en som tänker att telefonen kanske skulle ha slut på minnet. Kan jag göra något med TWRP utan att torka av minnet? HJÄLP!

Lösning: Först och främst är åtkomst till innehåll till alla Android-lagringsenheter bara möjligt om telefonen fungerar normalt, det vill säga att operativsystemet fortfarande måste vara i drift och att pekskärmen fungerar så att du kan mata in dina kommandon. I din situation startar operativsystemet (Android) uppenbarligen inte längre, så såvida du inte kan få det att fungera normalt igen är filerna bra som borta.

För det andra kan TWRP hjälpa till att lösa problemet om du har skapat en säkerhetskopia av programvaran innan du har uppstått. När det gäller återställning av dina filer men du har tur. TWRP är inte ett verktyg för att återställa filer från ett misslyckat system. Det tillåter en användare att skapa en säkerhetskopia och återställa sådan säkerhetskopiering om problem skulle uppstå, men det är inte den typ av programvara som du behöver för det här fallet.

För det tredje, eftersom ditt främsta problem verkar vara filåterställning, bör du överväga att få hjälp från företag som är specialiserade på detta område. Data- eller filåterställning i detta fall är tufft och garanterat. Det kräver specialverktyg så det kan också vara dyrt. Om du tycker att dessa uppgifter är ovärderliga eller om pengar inte är ett problem, undvik att göra något på enheten (bara stäng av dem) och skicka dem till ett företag som kan kontrollera det. De kommer att säga om det finns en chans att de kommer att återhämta sig något.

Problem # 2: Hur man fixar Google Pixel 2 wifi-problem: ansluter inte till wifi hemma

Hallå. Jag har försökt nästan allt, men av någon anledning vill min Pixel 2 inte ansluta till mitt wifi hem. Jag har startat om routrarna, telefonen, återställningsinställningar och till och med fabriksinställt min telefon. Det fungerade de första två veckorna som jag har haft och wifi fungerar på andra platser, men av någon anledning gillar det inte hem wifi. Men alla andra enheter i huset är bra och har inga anslutningsfrågor.

Lösning: Om problemet försvann direkt efter en fabriksåterställning men sedan returnerades efter en tid bör du överväga möjligheten att det antingen beror på en tredjepartsapp eller en felkonfiguration av routern.

Observera i säkert läge

För att kontrollera om du har ett app-problem kan du försöka observera telefonen medan den är i säkert läge. I det här läget avbryts alla appar som du har lagt till, bara tillåter förinstallerade appar att köras. Se till att din telefon körs i säkert läge oavbruten i minst 24 timmar för att se om det finns någon skillnad. Om allt fungerar bra i säkert läge, vet du att du har en app-problem från tredje part. Så här startar du upp enheten i säkert läge:

 1. Tryck och håll in enhetens strömbrytare.
 2. Peka på och håll ner strömmen på skärmen på skärmen. Klicka på OK.
 3. När du ser "Säker-läge" längst ner på skärmen, vänta för att se om problemet försvinner.

Om wifi fungerar normalt och ingenting verkar vara fel under en hel dag kan du anta att det finns en dålig app som orsakar besväret. För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Pixel 2 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Återställ nätverksinställningar

När du hanterar problem med wifi eller mobildata på Pixel 2 är det en bra idé att också rensa nätverksinställningarna. Din situation är inte annorlunda, så se till att följa stegen nedan för att rensa nätverksinställningar:

 1. Klicka på pil upp-ikonen från hemskärmen för att se alla appar.
 2. Gå till Inställningar.
 3. Tryck på System.
 4. Tryck på Återställ eller ikonen Återställ.
 5. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 6. Klicka på Återställ inställningar.
 7. Om du uppmanas att ange rätt lösenord för att fortsätta.
 8. Tryck på Återställ inställningar igen för att bekräfta åtgärden.

Hantera din router

Om båda förslagen ovan inte hjälper och wifi-anslutningen hemma fortfarande inte finns, är det dags att kontrollera om det finns något i din router som orsakar det. Vi antar att du är administratör för din router, så se till att verifiera att din Pixel 2 inte är blockerad eller begränsad från att ansluta till internet. Om det finns någon som hanterar ditt hem wifi, se till att du ber honom eller henne att dubbelkontrollera att din enhet är tillåten att använda internet när den är ansluten.

Om du inte vet var du ska börja, kontakta routertillverkaren eller din Internetleverantör (om de levererade routern) och be om hjälp. Det finns en lista över saker att kontrollera så det är klokt att prata med supportteamet som är bekant med utrustningen.

Problem nr 3: Hur nedgraderar du Android Pixel 2 Android-version

Jag har nyligen uppdaterat min programvara och blev besviken över att kvaliteten på produktionen drastiskt minskade. Kvaliteten på mina bilder i galleriet sjönk och videobilderna för alla installerade appar är nu dåliga. Den allmänna utsikterna för telefonen är verkligen deprimerande. Finns det ett sätt jag kan återgå till den tidigare mjukvaran eller är det möjligt för dig att göra tillgänglig för mig en programuppdatering som passar en Google Pixel 2? Programvaruuppdateringsavsnittet på min telefon säger att jag har den senaste men jag tror inte det!

Lösning: Liksom själva fysiska telefonerna utvecklas också Android-operativsystemet och tillsammans med det kommer förändringar. Om du inte gillar utseendet och känslan av vilken Android-version som körs på din enhet kan du återgå till föregående version genom att manuellt installera firmware. Detta alternativ stöds inte av Google och det finns därför inget officiellt sätt att göra det.

Nedgradering av Android i Pixel 2-enheten är inte enkelt så se till att du gör en del undersökningar innan du gör det. Det är också en säkerhetsrisk eftersom äldre system tenderar att vara lättare att hacka än nya.

Skapa en säkerhetskopia

Om du har beslutat att ta riskerna med att gå bakåt med din Android-enhet, är det första du behöver göra att säkerhetskopiera dina personuppgifter. Om du har många foton, videor, dokument osv i telefonen, måste du kopiera dem till en andra enhet eller till molnet. Att manuellt installera Android på din enhet kräver att torka telefonen ren.

Förbered dina verktyg

För att blinka din Pixel 2 krävs en dator. I din dator måste du också installera två verktyg som heter ADB och Fastboot. Du kan hämta de officiella versionerna från själva Googles webbplats. Beroende på din dator, välj rätt länk för dig nedan:

 • Ladda ner ADB och Fastboot för Windows
 • Ladda ner ADB och Fastboot för Mac
 • Ladda ner ADB och Fastboot för Linux

Hitta en bra blinkande guide

Att blinka eller manuellt installera en firmware för din Pixel 2 är ett integrerat steg i denna situation. För att göra det vill du se till att du följer en ansedd guide. Det finns många onlineforum som kan ge dig stegen för vad du ska göra så var kreativ med Googles sökning. En bra webbplats att börja leta efter guider är Developers Forum.

Lås upp startladdaren

Nästa steg som du behöver göra är att låsa upp enhetens bootloader. Vissa Pixel 2-enheter kan levereras med olåst bootloader så att du kanske måste hoppa över detta steg efter verifiering. Vi är inte här för att ge alla detaljer om hur detta görs. Här börjar din forskning om denna uppgift. Använd Google för att hitta en bra guide som leder dig genom stegen.

Blinka fast programvaran

Vi antar att du redan hittat en bra blinkande guide just nu. När du redan har låst upp bootloader kan du fortsätta till den faktiska blinkningen av den firmware du har valt.

Sammanfattning

Den faktiska blinkande proceduren är ganska enkel och kan slutföras inom 5 minuter. Du måste dock spendera timmar med forskning för att leta efter guider och firmware. För att inte tala om det faktum att du också riskerar att tegla telefonen om du inte följer instruktionerna eller om du använder en inkompatibel firmwareversion. Om alla dessa krångel och risker är acceptabla för att få det du saknar, gå vidare. Kom bara ihåg, blixta din telefon på din egen risk.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.