Square Cash mot Venmo bästa mobilbetalningsapp 2020

Med så många mobila betalningssystem tillgängliga idag har vi många alternativ för att skicka pengar till vänner, familj, anställda osv. Men vilket av dessa mobila betalningssystem är bäst - vilket ger dig det mest intuitiva användargränssnittet? Vilken gör det enkelt att skicka pengar utan att hoppa igenom för många hinder? Det här är frågor du bara kan besvara genom att ställa in de mobila betalningssystem som du är intresserad av och prova dem. Men det kan ta lång tid, så idag gör vi forskningen åt dig.

Vi plockar Square Cash och Venmo, två mycket populära mobilbetalningsappar, mot varandra idag. Vi dyker in i dem, visar dig deras för- och nackdelar och hjälper dig att fatta ett beslut om vilket som är bättre.

Fyrkantiga kontanter

Först upp, vi har Square Cash. Om du inte har hört namnet Square tidigare har du förmodligen bott under en sten. Square är en mobil betalningsgigant som främst har opererat inom kommersiella applikationer, men nu har vi Square Cash för att skicka pengar fram och tillbaka till vänner och familj; du kan naturligtvis också använda den för att betala anställda också, men det är främst applikationen för att skicka pengar till vänner och familj snabbt och enkelt.

Square Cash är en intuitiv mobilbetalningsapp som är enkel att installera. Skapa ett konto, verifiera med ditt telefonnummer och du är nästan redo att rulla. Med Square Cash kan du lägga till ett bankkonto för att genomföra transaktioner, men inte alla har sitt konto och routningsnummer till hands. Så med Square Cash kan du också använda ditt betalkort för att skicka pengar. Transaktioner är omedelbara på detta sätt, och du kan till och med ta ut pengar till ditt bankkonto med ditt kort, vilket gör det direkt tillgängligt.

Du kan också lägga till pengar på ditt Square Cash-konto via den här metoden, och det sätter in direkt så att du direkt kan skicka pengar till vänner. Du kan också bara skriva in en väns kontanttagg, hur mycket du vill skicka och skicka den till dem direkt på det sättet (som hoppar över steget att lägga till pengar till ditt Square Cash-konto, vilket betyder att det drar direkt från ditt bankkonto ).

Square Cash är helt gratis att använda, även om direktöverföringar kostar dig lite pengar, och det beror på hur mycket du överför. Satsen är 0, 01% för omedelbara överföringar, men det är gratis om du vill göra ett normalt ACH-uttag till ditt bankkonto. Det är värt att notera att kreditkorttransaktioner (i motsats till debitering) också är möjliga, men det finns också en avgift på 0, 03% där.

Venmo

Venmo liknar Square Cash på många sätt. Du kan skicka och begära pengar till och från vänner, familjer och till och med företag. Vänner och familjstransaktioner är gratis, men omedelbara överföringar har vanligtvis en avgift för det. Du kan lägga till ditt bankkonto, men du kan också använda ditt kort för att skicka pengar också. Det är gratis att skicka med ditt betalkort, men om du använder ett kreditkort är det en avgift på 0, 03% på transaktionen.

En sak du kanske tycker är att Venmo inte är så populärt som Square Cash, särskilt när det gäller namnigenkänning. Det är fortfarande en bra applikation, men ett område Square Cash har det att slå är när det gäller användargränssnittet. Venmo är inte särskilt intuitivt, och UI känner sig rörigt och ibland svårt att navigera, medan Square Cash är enkelt och fokuserar på att ta bort de steg som krävs för att skicka pengar.

Den största nackdelen som Venmo kan ha är en brist på stöd för omedelbara överföringar. Venmo stöder inte ens direktöverföringar med ett betalkort, vilket innebär att du sitter kvar med ett bankkonto eller ACH-överföring, vilket tar mycket mer tid. När du tar ut pengar till ditt konto kommer Venmo att meddela dig den beräknade ankomsttiden, som vanligtvis är en dag, men det kan ta längre beroende på helgdagar och helgen. Detta är en nackdel, eftersom det ger dig lite lycka till om du behöver pengar direkt under helgen eller en semester.

Fortfarande är Venmo gratis att ladda ner och använda. Du kan komma igång med det på länken nedan.

Dom

Som ni ser har både Square Cash och Venmo sina för- och nackdelar. Men det verkar som att Square Cash har mycket mer proffs när det gäller att skicka och ta emot pengar. Att kunna överföra pengar direkt till ditt kort är enormt, särskilt om du kommer i nypa och behöver vänner eller familj för att rädda dig omedelbart.