Sony Xperia Z WiFi-anslutning håller kvar [Felsökningshandbok]

Bland de vanligaste problemen som en smarttelefonanvändare kan stöta på är att internetanslutningen tappas oavsett om du använder mobildata eller WiFi. Sony Xperia Z-ägare har redan sin del av problemet. Medan andra säger att telefonen är benägen att tappa WiFi-anslutning oftare än andra, finns det inga fasta bevis som kan bevisa ett sådant påstående. Det är dock säkert att anta att Xperia Z inte skiljer sig från andra Android-telefoner som också kan plågas av problemet. Men saken är att det finns många saker du kan göra för att felsöka, fixa och förhindra att det händer.

Felsökningsförfaranden

Starta om telefonen, slå på och stänga av WiFi . Det första du bör undersöka är möjligheten att det bara är ett tillfälligt enhetsproblem som påverkar WiFi. För att eliminera denna möjlighet rekommenderas att du startar om din Sony Xperia Z. När telefonen har startat om, stäng av WiFi igen och på igen för att uppdatera data som behövs för att ansluta till ett nätverk. Du kan göra denna procedur på en minut eller två och det löser ofta mindre WiFi-problem.

Starta om routern . Många av WiFi-relaterade problem orsakades av felaktiga routrar så att du inte bara kan eliminera denna möjlighet. Ett sätt att veta om din router orsakar problemet är emellertid genom att starta om (powercykla) det. Om du gör det kommer du att uppdatera hela nätverket. För dig som just har köpt en ny router, se till att den är WiFi-certifierad. Du kan också känna till nätverkets prestanda genom att använda andra IP-kompatibla enheter som bärbara datorer och surfplattor för att ansluta till ditt nätverk. Om de bara kan ansluta och surfa på webben är din router bra.

Se till att du är inom bra räckvidd . När du bara får 1 eller 2 staplar finns det alltid en tendens att anslutningen kommer att tappas på grund av inkonsekvensen i överföringen. Om du kan flytta dig lite närmare hotspot för att få bra anslutning.

Ta bort skyddsfodralet . Även om dessa fall kan ge dig sinnesfrid, finns det några av dem som stör signalen. Om WiFi sjunker efter att du har lagt en av dem, ta bort den för att kontrollera om det är den som orsakar signalavfall. Om det gör det, hitta en som inte gör det.

Ställ WiFi-sömnpolicy till "Alltid" . Som standard är WiFi-anslutningen i Android inställd på att koppla bort varje gång telefonen går i viloläge. Detta är en del av Android: s kärnsystem som minimerar batteriförbrukningen när enheten inte används. För att eliminera denna möjlighet, här är vad du behöver göra:

 1. Tryck på Apps på hemskärmen.
 2. Hitta och knacka på Inställningar> Wi-Fi.
 3. Tryck på Meny.
 4. Klicka på Avancerat.
 5. Klicka på Håll Wi-Fi på under sömn.
 6. Välj ett alternativ.

Ändra routerens säkerhetsinställningar . Om du har full åtkomst över nätverket du ansluter till och har grundläggande kunskaper om routerinställningar, kanske du vill försöka ändra nätverkssäkerheten du använder. Du kan kontrollera routerns användarhandbok eller kontakta din routertillverkare för instruktioner.

Försök använda statisk IP-adress . Tjänsteleverantörer ger ofta abonnenter dynamiska IP-adresser men om du råkar ha en statisk IP-adress kanske du vill ringa din leverantör och be om korrekta inställningar. Så här ställer du in IP-adressen manuellt på din Sony Xperia Z:

 1. Tryck på Apps på din startsida.
 2. Hitta och knacka på Inställningar> Wi-Fi.
 3. Tryck och håll ner nätverket du är ansluten till.
 4. Klicka på Ändra nätverk.
 5. Markera rutan Visa avancerade alternativ.
 6. Välj statisk under IP-inställningar.
 7. Rulla ner och ange önskade inställningar.
 8. Klicka på Spara.

Sök efter uppdateringar av firmware . Detta gäller både din telefon och din router. Du kan kontakta routerns tillverkare för instruktioner och du kan kontrollera under Inställningar i telefonen för några Android-uppdateringar.

Återställ fabrik . Vi rekommenderar vanligtvis inte detta eftersom det finns många saker att göra. Men om något annat misslyckas, är det ditt sista alternativ. Oftare hjälper den här proceduren ofta för WiFi-problem som inte kan fixas.

Problem med din telefon?

Skicka e-post till oss [e-postskyddad] så hjälper vi dig att hitta lösningar. Var detaljerad så mycket som möjligt så att vi vet var du ska börja och hur vi kan hjälpa dig bättre. Vi kan dock inte garantera att vi kan svara på varje e-postmeddelande vi får.