Sony Xperia Z USB-filöverföring fungerar inte [Felsökningsguide]

Vi fick e-postmeddelanden från Sony Xperia Z-ägare som säger att de har problem med att överföra filer till och från deras telefon. Xperia Z använder den typiska USB-kabeln som används i andra smartphones och Sony levererade alla nödvändiga drivrutiner så att enheten skulle kunna upptäckas av datorn när den är ansluten. Problem som detta är ganska vanliga och så länge du vet vad du ska göra kan du lösa problemet på nolltid.

Följande är procedurer som kan vara till hjälp vid felsökning av USB-filöverföringsproblemet på Sony Xperia Z. Men innan detta är här ett e-postmeddelande som bäst förklarar problemet.

Hej Droid killar,

Jag verkar ha problem med att överföra filer från och till min telefon, Sony Xperia Z. Igår fungerade det bra men idag vägrade min dator att upptäcka det vid ett tillfälle men sedan har det upptäckt det igen efter flera försök. Trots det kan jag inte kopiera filer till min telefon. Jag ville bara lägga till musikspår i min nuvarande samling och kopiera foton från min telefons minne till min dator för att säkerhetskopiera dem. Dessa förfaranden är inte bara möjliga för tillfället. Jag skulle säkert uppskatta om du kunde göra en guide för detta problem. Jag är säker på att jag inte är den enda som har det här problemet så det kanske bara är värt det. Tack.

Sienna

Felsökning

Felsökning av USB-anslutning kräver inte expertkunskap. Faktum är att allt du behöver är grundläggande kunskaper om hur USB-filöverföringen fungerar. Här är den grundläggande processen: när du ansluter din telefon till din dator skulle det ta några sekunder innan datorn lyckas upptäcka enheten. Telefonen bekräftar anslutningen genom att visa USB-ikonen i meddelandefältet. Den här gången kan du kopiera filer från din telefon till din dator och vice versa.

Kontrollera fysisk anslutning . Se till att USB-kabeln är ordentligt ansluten till enheter i båda ändarna. För att dubbelkontrollera anslutningen, koppla ur och koppla in kabeln igen.

Kontrollera kabelns skick . Om datorn inte kunde upptäcka telefonen bör du kontrollera det fysiska tillståndet för USB-kabeln du använder. Kontrollera om det finns skador eller skador. Se framför allt till att du använder den ursprungliga kabeln som medföljde telefonen när du köpte den.

Starta om datorn . Det skulle ta bara en minut eller mindre att göra detta. Se till att din telefon INTE är ansluten ännu när du gör det. det är nödvändigt att uppdatera datorns minne.

Starta om telefonen . För att eliminera möjligheten att vissa saker inte stämmer med din Xperia Z, ta lite tid att starta om den.

Ändra USB-anslutningsläge . Nu när du har startat om både din telefon och dator kan du försöka ändra anslutningsläget innan du ansluter igen.

  1. Se till att telefonen inte är ansluten till en USB-kabel.
  2. Tryck på Apps på din startsida.
  3. Hitta och knacka på Inställningar> Xperia> USB-anslutning> USB-anslutningsläge.
  4. Klicka på Masslagringsläge (MSC)> OK.
  5. Klicka på OK.
  6. Anslut telefonen och datorn med USB-kabeln.

Använd populära filöverföringsverktyg . Det finns verktyg du kan använda för att hjälpa dig överföra filer från din telefon till din dator och vice versa. Följande är de mest rekommenderade verktygen av Sony.

PC Companion - detta är en bra applikation för Windows OS.

Media Go - fortfarande för Windows men har en väl beprövad post.

Sony Bridge for Mac - använd det här om du har problem med att ansluta telefonen till din Mac-dator.

Media Go och Sony ™ Bridge för Mac kan bestämma de bästa inställningarna för din enhet och konvertera och koda dina mediefiler för optimal prestanda innan du överför dem till din telefon eller dator.

Dela med oss ​​ditt problem

Har du, med någon slump, stött på det här problemet med din telefon? Dela med dig av din erfarenhet genom att lämna en kort kommentar nedan. Du kan också dela med oss ​​felsökningsförfarandena du gjorde som kan ha åtgärdat problemet. Du kan också skicka ett e-postmeddelande till oss på [e-postskyddat]