Sony Xperia XZ Premium vs Galaxy S8 Specifikation Jämförelse

Med Samsung för närvarande på toppen av smarttelefonvärlden med sitt Galaxy S8-flaggskepp är det svårt att rabattera den typ av flaggskepp som finns på marknaden idag. Även om LG har ett eget flaggskepp, som vi har diskuterat med stor längd, finns det en tyst konkurrent i form av Sony Xperia XZ Premium. Vi pratar om detta Sony-erbjudande idag, som har all potential att göra det stort internationellt förutsatt att Sony tillkännager det på alla marknader. Handenheten har en kraftfull 4K-upplösningsdisplay, som kanske är en av de största höjdpunkterna på smarttelefonen. Men det är inte en en-trick ponny, som du kommer att ta reda på i hela denna artikel. Var noga med att läsa vidare för att få en bättre förståelse av enheten och för att se hur den prissätter mot enheter som Galaxy S8 och andra flaggskepp på marknaden.

Sony Xperia XZ Premium mot Galaxy S8

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

SamsungSamsung Galaxy S8 - Dual Sim379, 99

SonySony Xperia XZ Premium349, 99

Sony Xperia XZ Premium vs Galaxy S8 Specifikation Jämförelse

Visa

Sony Xperia XZ Premium kommer, som vi redan har diskuterat, med ett ganska attraktivt hårdspecifikationsblad under huven. Framträdande bland funktionerna är närvaron av en 5, 46-tums 3840 x 2160 upplösningsskärm, som vi känner som UHD eller 4K-upplösning. Detta kan vara överdrivet för en 5, 5-tums smartphone, men den typ av färger som den producerar är oöverträffad. Det är en fantastisk mobil skärm som vi har sett med Xperia Z5 Premium som lanserades i slutet av 2015. Om föregångaren är någon indikation, förväntar vi oss inte att luren kommer att ha bra synvinklar eller synlighet för solljus, men dess färgåtergivning bör vara ganska anständigt.

När det gäller Galaxy S8 kommer den med en ganska imponerande skärm för sig. Känd som ”Infinity Display” och erbjuder handenheten en verkligt uppslukande upplevelse för kunderna med sin dubbla böjda kantdisplay. För att göra saker och ting bättre finns det ingen bottenram på detta Samsung-flaggskepp, vilket gör att företaget kan använda mer utrymme för displaypanelen. Fingeravtrycksskannern har placerats på baksidan denna gång, vilket har gjort underverk för den främre designen av flaggskeppet. Handenheten har en massiv 5, 8-tums skärm på framsidan tack vare de nedskärade ramen. Upplösningen är en mer rimlig 2560 x 1440, även känd som Quad HD. Det faktum att Samsung använder Super AMOLED-skärmar i sina flaggskepp är alltid ett stort plus, eftersom det gör att kunderna får den bästa upplevelsen och rätt synlighet i solljus.

Kamera

Samsung Galaxy S8 har en högt rankad kamera ombord, granskad av experter. Handenheten befinner sig för närvarande på tredje plats i DxOMarks kameraklassificering, med enheten poäng 88 poäng, bara två poäng blyg för den nyligen lanserade HTC U11. Företaget använder en 12-megapixel f / 1.7-sensor här, med optisk bildstabilisering (OIS) ombord. Detta borde vara tillräckligt för att erbjuda ganska anständiga bilder från den bakre kameran. Fronten har en 8-megapixel f / 1.7-sensor som låter mycket ljus på bilderna, vilket i slutändan leder till fantastiska selfies. Samsung har lagt in mycket arbete i just denna främre kamera, vilket är förståeligt med tanke på hur selfiedriven marknaden har blivit. Övergripande är Galaxy S8 en gedigen artist i kameravdelningen.

Xperia XZ Premium använder en något större 19-megapixelsensor (f / 2.0) med EIS eller elektronisk bildstabilisering, som gör allt arbete utan att behöva en fullständig OIS-sensor ombord. Kameran har också laser autofokus ombord, en term som populariserades av LG för ett par år sedan. I selfie-avdelningen kommer Xperia XZ Premium med en 13-megapixel f / 2.0-sensor, vilket kan jämföras med några av selfie-monstrarna som vi har sett från Kina. Även om dess prestanda ännu inte ska testas verkligen, har telefonen utan tvekan en anständig uppsättning kameror ombord.

Fart

Xperia XZ Premium packar den octa-core Snapdragon 835-chipseten under huven, som idag anses vara guldstandarden bland mobila SoC: er. Det paketerar fyra Kryo-kärnor på 2, 45 GHz och fyra Kryo-kärnor på 1, 9 GHz, vilket ger optimal prestanda för både måttlig och tung användning. Adreno 540 GPU hanterar grafiken på enheten, vilket återigen är ett stort plus. Det finns också 4 GB RAM ombord, vilket borde vara tillräckligt för att göra det mesta utan att hoppa över en takt. Med beaktande av dessa faktorer är Xperia XZ Premium ett ganska kraftfullt erbjudande.

Galaxy S8 har samma CPU / GPU-kombination som Xperia XZ Premium, men förvånansvärt är den enda Snapdragon 835 utrustade smarttelefon som finns på marknaden idag. Det beror främst på att Samsung samarbetade med Qualcomm för utvecklingen av chipet och därmed har förvärvat exklusivitet på kort sikt över chipsetet. Så fram till juni eller juli kommer detta förmodligen att vara den enda Snapdragon 835 utrustade smarttelefonen som finns på marknaden. När vi pratar om RAM-minnet är Galaxy S8 inte annorlunda än Sony-erbjudandet på detta område. Den levereras med en anständig RAM-minne på 4 GB, som borde vara tillräckligt för att utföra svåra eller tunga uppgifter på din smartphone. Denna kapacitet sägs vara perfekt för smartphone-prestanda med tanke på att detta är rätt mängd RAM som en enhet kan hantera.

Batteriprestanda

Samsung använder ett ganska konventionellt 3 000 mAh-batteri med Galaxy S8. Även om detta inte är det mesta enligt några standarder, är det gott om att hålla din enhet juicerad under en dag. Med tanke på det faktum att Samsung erbjuder ett paket batterisparfunktioner med Galaxy S8, är handenheten ett ganska anständigt förvärv. Batteribackupen beror till slut på hur du använder din smartphone. Om du är en måttlig användare som inte ofta tittar på din telefon kommer du förmodligen att släppa ut mer än en dag på full laddning. Å andra sidan, om du är en tunganvändare, kan du tvingas använda din laddare två eller tre gånger på Galaxy S8.

Xperia XZ Premium är lite bättre här, eftersom det kommer med ett 3, 230 mAh batteri ombord. Även om detta inte blir mycket mer gjort, kommer det säkert att se bra ut på papper. Med tanke på det faktum att telefonen levereras med en 4K-upplösningsdisplay, tror vi inte att du borde förvänta dig mycket batteri på full laddning. Som sagt, Sony kommer säkert att ha några få mjukvarufunktioner för att förbättra batteriets säkerhetskopia på din smartphone, så vi är ganska optimistiska.

Andra funktioner

Båda telefonerna har IP68-certifierat vatten / dammmotstånd ombord och är också ganska kapabla under vattnet. Tänk dock på att företagen förmodligen inte täcker vattenskador under garantin. Så du borde förmodligen inte ta med dig till djuphavsdykning. Men de två handenheterna bör bekvämt överleva en dunk i diskbänken, regnar eller till och med ett dopp i poolen, så det är mer hållbart än man skulle tro. Denna funktion visar sig vara en förutsättning för moderna flaggskepp, vilket är en ganska bra trend.

I fortsättningen kommer både Galaxy S8 och Xperia XZ Premium med 64 GB onboard-lagring, som ytterligare kan utökas med hjälp av ett microSD-kort. Du kan lägga till kort på upp till 256 GB, vilket innebär att du effektivt kan ha nästan 300 GB lagring med båda smartphones.

Båda telefonerna gör äntligen den stora övergången till USB Type-C. Men både Samsung och Sony är ännu inte beredda att göra sig av med 3, 5 mm hörlursuttag än så länge och med goda skäl. Detta betyder att kunderna kommer att kunna använda konventionella 3, 5 mm-hörlurar med de två handenheterna.

Galaxy S8, precis som sina föregångare, kommer med stöd för Samsung Pay, som är ett revolutionerande trådlösa betalningssystem. Slutligen kommer Galaxy S8 med Android 7.0 Nougat som standard medan Xperia Z5 Premium kommer levereras med Android 7.1.

Vår ta

Medan båda telefonerna ser ut som absoluta monster på papper, finns det en handfull skillnader vad gäller prestanda. Vi fixar Galaxy S8 lite högre i denna jämförelse eftersom den kommer med funktioner och uppgraderingar som är mer synkroniserade med kunderna idag. Medan Sony har lyckats klämma in många funktioner med sitt nya flaggskepp, verkar det som om Galaxy S8 är mer balanserad vad gäller både programvara och hårdvara. För att inte tala om det faktum att det redan finns på marknaderna. Om du någonsin stod på staketet för att köpa Galaxy S8, finns det ingen tid som just nu att få den.

Sony Xperia XZ Premium mot Galaxy S8

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

SamsungSamsung Galaxy S8 - Dual Sim379, 99

SonySony Xperia XZ Premium349, 99