Sonos PlayBar vs PlayBase bästa TV-högtalarsystem 2020

TV-ljudsystem har kommit långt sedan starten. Idag har vi smarta högtalare som hjälper din dyra TV att ge ut det bästa ljudet som möjligt. Det finns enheter som PlayBar och PlayBase, båda av Sonos, vilket är möjligt för alla TV-inställningar på praktiskt taget alla hem. Vi kommer att titta närmare på båda enheterna idag för att hjälpa dig förstå vilken som är bäst lämpad för ditt hem och vardagsrum. Företaget själv kommer att berätta att båda systemen är praktiskt taget oskiljbara när det gäller ljudprestanda. Det måste dock komma ihåg att placeringen av din TV också har en massiv roll att spela för att välja rätt ljudbas för din TV hemma. Med detta i åtanke kommer vi att titta närmare på varje erbjudande och hjälpa dig att avgöra den totala vinnaren.

Sonos PlayBar vs PlayBase

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

SonosSonos Playbar Wireless Soundbar670, 55

SonosSonos PLAYBASE660, 94

Sonos PlayBar vs PlayBase bästa TV-högtalarsystem 2020

Att välja ljudsystem för ditt hem beror på vilken typ av placering du har för din TV. Man skulle säga att det är så enkelt som att använda PlayBar för väggmonterade tv-apparater eller en PlayBase för en TV som vilar på ett möbel. Dessa faktorer bestämmer emellertid inte den enhet du ska få för ditt hem. Men den allmänna regeln som nämns ovan är i många fall rätt. Så hur går de två med avseende på prestanda? Låt oss ta en titt.

Ljud

Tja, PlayBase kommer genast att bli mer kraftfull med djupare bas (tack vare subwoofern) och kommer att ha ett framträdande ljud. PlayBar kommer dock med något lägre ljud, även om det är väldigt balanserat och lätt på öronen. Ett klagomål som användare har med PlayBase är att diskanten är lite för framträdande. Detta kan ge en inte så behaglig upplevelse eftersom den skulle fokusera mer på de gnistrande ljuden från en viss låt eller film. Det är här man känner att PlayBase kanske är en smula övermannad. Naturligtvis kan detta åtgärdas med framtida modeller, men som det ser ut har PlayBase ingen kant över sitt syskon.

PlayBar har dock, till stor del tack vare sitt subtila och balanserade ljud, inte den ovannämnda frågan med diskanten. Som sådan fungerar det ganska smidigt i hela, även om det inte erbjuder basen och högtaligheten för PlayBase. Nu är detta en mycket subjektiv åsikt, men om jag plockade upp någon av dessa för mitt hem skulle jag definitivt gå med PlayBar, inte bara för att det är enklare för den totala inredningen, utan också för ljudprestanda det kommer med .

Vinnare: PlayBar

Funktioner

Detta är ett område där de två enheterna är ungefär samma, om än med ett par skillnader. Båda enheterna har tre anslutningsportar - en optisk port, en Ethernet-port och en strömkontakt. Detta håller saker relativt enkla, vilket gör det enkelt för praktiskt taget alla att ställa in det i sina hem. Båda enheterna har Amazon Alexa-stöd, vilket avsevärt förbättrar sin potential tack vare röststyrd hjälp ombord. Sonos PlayBar och PlayBase delar förtjänsterna tack vare Sonos utmärkta funktion ombord på de två enheterna. De två högtalarna har företagets egenutvecklade Trueplay-funktion, så att du kan få det bästa ljudet från högtalarna genom att bedöma det akustiska i ditt rum. Det är detta som gör att Sonos skiljer sig från resten av tävlingen. Det är glädjande att veta att båda enheterna har funktionen, så ingen av dem har en orättvis fördel i detta avseende. PlayBase kommer också med kontroller ombord, så att du kan pausa, spela, hoppa över eller styra volymen direkt från högtalarna. Den här funktionen är tagen med tanke på att Sonos låter dig styra högtalarna från din befintliga fjärrkontroll, liksom dess dedikerade app. Men detta är en praktisk funktion ändå.

Vinnare: Båda enheterna delar utmärkelsen här

Utseende

Medan båda enheterna har en attraktiv design, måste det noteras att PlayBar fortfarande är föråldrad jämfört med PlayBase som uppdaterades nyligen. Sonos kommer ännu inte att erbjuda en nyare version av PlayBar, vilket innebär att kunderna bara kommer att hitta den äldre modellen på marknaderna. Men att ha en väggmonterad PlayBar precis under den väggmonterade TV: n ger ett mycket bättre utseende till ditt vardagsrum. Men detta påverkar inte prestandan på något sätt, så det borde inte vara en faktor i ditt beslutsfattande. PlayBase har en mer robust design, vilket är en förutsättning för att den ska hålla vikten av en hel TV. Om vi ​​går ensam är det inte svårt att välja en vinnare här. Även om vi starkt föreslår användare att inte gå med det här värdet. Användare kan också välja mellan två färger med PlayBase - vit och svart. PlayBar finns emellertid endast i en ensam färg.

Vinnare: PlayBase

Prissättning

Detta är ett område där det knappt finns något att skilja mellan de två. Online-återförsäljare säljer för närvarande PlayBase och PlayBar för 699 dollar, så du behöver inte betala extra för någon enhet. Det här är en mycket bra sak och överensstämmer med Sonos filosofi att båda enheterna är ungefär samma som hindrar positioneringen i ditt vardagsrum. Vi finner dock att PlayBase är ett bättre värde för $ 700 med tanke på att den har en högre uppsättning högtalare med bättre bas ombord. Med det sagt kan du inte riktigt gå fel med PlayBar heller.

Vinnare: PlayBase

Slutsats

Med tanke på att Sonos PlayBase har vunnit flera omgångar här är det säkert att säga att det är den totala vinnaren. Men med något som ljudsystem är det ganska svårt att välja en total vinnare. Ja, PlayBase kanter ut PlayBar i de flesta aspekter, men det ensam räcker inte för att kunderna ska kunna fatta ett informerat beslut. Jämförelsen baserades på fakta och de funktioner som var kända för oss. Men om jag skulle erbjuda min personliga åsikt, skulle jag definitivt gå med PlayBar (kanske för att jag har en väggmonterad tv hemma). Allt beror på användarens personliga preferenser. Med tanke på likheterna mellan de två ljudsystemen känner jag personligen att det inte kan finnas bara en vinnare. Med detta i åtanke föreslår vi våra läsare att kolla in båda systemen från butikerna (om det finns tillgängligt) och få en bättre förståelse för hur det passar in i ditt vardagsrums dekor. I slutändan är det ditt hem, och ingen vet det bättre än du, eller hur? Se till att kolla in båda produkterna på Amazon för att få en bättre förståelse för deras utseende.

Sonos PlayBar vs PlayBase

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

SonosSonos Playbar Wireless Soundbar670, 55

SonosSonos PLAYBASE660, 94