Sonos Playbar vs Bose SoundTouch 300 Soundbar Comparison

Om du letar efter ett ljudfält för din nya 4K-TV eller som en del av ditt hemljudsystem är Sonos Playbar och Bose SoundTouch 300 två ljudfält som du definitivt bör tänka på. Båda kostar $ 699, båda är utbyggbara och båda erbjuder många lockande funktioner.

Sonos Playbar vs Bose SoundTouch 300

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

SonosSonos Playbar Wireless Soundbar670, 55

BoseBose SoundTouch 300 Wireless Soundbar499

Den stora fördelen med en ljudstång jämfört med ett traditionellt hemmabioljudsystem är dess kompakta storlek. Ljudfält kan också anslutas till Internet för enkel musikströmning och fjärrkontroll. Företag som Sonos och Bose gör det möjligt att enkelt lägga till en dedikerad subwoofer eller ett par bakre högtalare för ännu bättre ljudkvalitet.

Sonos Playbar mäter 5, 51 x 35, 43 x 3, 33 tum. Den har ett slitstarkt tygskydd över de främre förarna och ett perforerat metallgaller över förarna på sidorna. En elegant metallremsa dekorerar högtalarens botten och går också längs baksidan. På höger sida finns två knappar: en knapp är för volymkontroll och den andra låter dig spela eller pausa musikuppspelningen. Samma knappar används för att upprätta en trådlös anslutning med din smartphone eller surfplatta.

På baksidan finns två Ethernet-portar, en optisk port och en anslutning för den medföljande nätadaptern. Playbar har också en integrerad infraröd repeater, som fångar signalen från din TV-fjärrkontroll med en sensor på framsidan och sänder signalen med en infraröd sändare på baksidan. Tack vare den infraröda repeatern, även om din Playbar hindrar den infraröda sensorn på din TV, fungerar din TV-fjärrkontroll helt fint.

Bose SoundTouch 300 mäter 4, 2 x 38, 5 x 2, 2 tum. Högtalarens överdel är täckt med ett enda glasstycke, och både framsidan och sidorna är lindade i ett enda stycke extruderat aluminium. Mot högtalarens högra vänstra hörn finns användbara LED-indikatorlampor. Dessa inkluderar en Wi-Fi-indikator, en TV-indikator, en Bluetooth-indikator och andra.

På baksidan av högtalaren finns en HDMI-ingång och utgångskontakt, en optisk ingång, en strömingång, en Ethernet-port, en microUSB-port för service och flera proprietära expansionsanslutningar.

Båda tillverkarna kräver att kunderna köper ett separat kit för att montera sina spellistor på väggen. Sonos väggmonteringssats för Playbar kostar 39, 98 $ och Bose WB-300 väggfäste kostar 39, 00 $.

Både Bose och Sonos har skapat polerade smartphone-appar för sina ljudfält. Med Bose SoundTouch-appen kan du ta full kontroll över din lyssningsupplevelse, så att du kan bläddra bland populära musiktjänster, Internetradiostationer och direkt strömma musik till spellistan. Sonos gör mestadels samma sak, men den har också en larmfunktion, som Bose-appen saknar. Med det kan du ställa in musik för att hälsa dig på morgonen och lämna dig att sova varje natt.

Bose SoundTouch 300 och Sonos Playbar förlitar sig på manuell kalibrering för ljudoptimering, men varje ljudfält använder en helt annan kalibreringsprocess. Boses ADAPTiQ-ljudkalibrering använder rumets akustik för att anpassa ljudet, och själva kalibreringen görs i flera steg med ett par hörlurar. Sonos Playbar kan bara kalibreras med en iOS-enhet. Företagets Trueplay-teknik använder mikrofonen i en iPhone eller iPad för att mäta hur ljudet reflekteras från väggar, möbler och andra ytor i ett rum. Den kalibrerar sedan automatiskt ljudfältet, och hela processen tar cirka 3 minuter från start till slut. Men även utan kalibrering är båda ljudraderna utformade för att låta bra ut ur lådan.

Oavsett om du köper Bose SoundTouch 300 eller Sonos Playbar, kan du köpa ytterligare högtalare för att sparka upp prestandan. Återigen erbjuder de två företagen mycket liknande produkter till liknande priser. Bose Acoustimass 300 trådlös subwoofer kostar 699 $, och det är också priset på den trådlösa subwoofern från Sonos, Sonos SUB. Ett par trådlösa bakre högtalare från Bose kostar 299 $ och ett par trådlösa bakre högtalare från Sonos kostar 398 $. Sammantaget räknar du med att betala upp till $ 2 000 för en komplett hemmabioinstallation med en dedikerad subwoofer och två bakre högtalare.

Båda ljudraderna döljer en rad fininställda mellanslaghögtalare och tweeters. Alla ljudfält måste placeras framför ett hinder, vanligtvis en vägg, mot vilka de kan studsa ljudvågorna som kommer från dem och skapa känslan av surroundhögtalare utan att behöva ytterligare högtalare.

I detta avseende klarar Bose SoundTouch 300 sig bättre än Sono Playbar. Skillnaden är inte dramatisk, men det är känslan av surroundljud som är mer trovärdig. Naturligtvis försvinner denna fördel med SoundTouch 300 när du köper dedikerade bakre högtalare för Playbar.

Bortsett från detta låter de två ljudstängerna mycket lika. Deras bas är inte överväldigande - du måste köpa en dedikerad subwoofer för det. De kan emellertid exakt representera mids och highs och troget placera alla instrument och ljud runt dig på en virtuell ljud scen. Oavsett om du lyssnar på musik eller tittar på filmer, är den resulterande effekten verkligen fängslande.

Oavsett hur bra din TV låter, så garanterar båda ljudraderna din lyssningsupplevelse till nästa nivå, och du behöver inte ens förstöra utseendet på ditt vardagsrum genom att köra högtalarkablar överallt. En enda elegant ljudfält under din TV räcker.

Sonos kanske har varit banbrytande soundbars, men Bose hade tagit ledningen med SoundTouch 300. Det är svårt att välja en tydlig vinnare eftersom skillnaderna mellan de två soundbars är så små, särskilt vad gäller deras funktioner. När det gäller ljudkvalitet gör SoundTouch 300 emellertid ett mycket bättre jobb att skapa en trovärdig surroundljudsupplevelse än Playbar. Denna fördel försvinner med ytterligare högtalare, men det räcker för att göra Bose SoundTouch 300 till vinnaren av denna jämförelse.

Sonos Playbar vs Bose SoundTouch 300

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

SonosSonos Playbar Wireless Soundbar670, 55

BoseBose SoundTouch 300 Wireless Soundbar499