Snapchat kraschar fortfarande på Samsung Galaxy S8 Plus efter en Android 8 Oreo-uppdatering (enkel fix)

Snapchat är en av de mest populära apparna i Play Store just nu och medan vi kan vara säker på att det är väl underhållet och uppdateras i rätt tid, finns det tillfällen då problem uppstår. Så är fallet med några av ägarna som äger Samsung Galaxy S8 Plus-enheter som nyligen fick en uppdatering. Enligt några av dem får de felmeddelandet "Tyvärr har Snapchat stoppat" när de öppnar applikationen. Andra sa att appen stängs på egen hand omedelbart efter att den öppnats.

Vi vet att det är ett mindre problem, men vi måste ta itu med det här problemet till gagn för våra läsare som räckte till oss som söker hjälp. I det här inlägget kommer jag att gå igenom dig när du felsöker din telefon med det här problemet. Vi utesluter varje möjlighet att avgöra varför det händer och att vi kan formulera en lösning som kommer att fixa den för gott. Så om du är en av ägarna till den här enheten och för närvarande har liknande problem, fortsätt att läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig på något sätt.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy S8 Plus eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporter med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Hur du fixar din Galaxy S8 Plus med Snapchat som fortsätter att krascha

Snapchat är en tredjepartsapp och om den har några problem kan du faktiskt åtgärda problemet omedelbart genom att avinstallera det. Men det är inte riktigt en lösning, eller hur? En verklig lösning är att bli av med problemet så att du kan fortsätta använda appen och det är vad vi behöver göra i den här guiden. Med allt detta sagt, här är vad jag föreslår att du gör vid det här problemet:

Första lösningen: Starta om din Galaxy S8 Plus

Innan du gör något annat på din telefon måste du försöka starta om den om du inte redan har gjort det. App-kraschar kan också vara ett tecken på en mindre firmware-problem eller problem och det finns inget bättre sätt att fixa det än att starta om din telefon. Så, tryck på strömnyckeln och starta om den och öppna sedan Snapchat för att ta reda på om den fortfarande kraschar eller inte. Om den fortfarande stängs på egen hand eller visar felmeddelandet, kan du försöka göra tvungen omstart istället:

 • Tryck och håll in både volymknappen och strömknapparna samtidigt i 10 sekunder eller tills enheten startar om.

Den här proceduren simulerar batteriets bortkoppling och uppdaterar telefonens minne genom att ladda om alla appar, tjänster och kärnfunktioner. Om problemet fortsätter även efter att ha gjort detta, gå vidare till nästa procedur.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 Plus som visar felmeddelandet "Tyvärr, Internet har slutat" [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 Plus som fortsätter att visa "Tyvärr har mina filer stannat" -fel [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy S8 Plus visar fel "Tyvärr har telefonen stoppat" -fel [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy S8 Plus fortsätter att hålla kvar och visar "Tyvärr har inställningar stannat" -fel [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy S8 Plus visar felmeddelandet "Tyvärr har Samsung-konto stannat" -fel [Lösnings- och felsökningshandbok]

Andra lösningen: Återställ Snapchat

Genom att återställa, menar jag rensa appens cache och data för att återföra den till standardinställningar eller konfiguration. Om problemet är med appen är den här proceduren mer än tillräckligt för att fixa den. Oroa dig inte, du kommer inte att förlora några av dina viktiga filer om du gjorde detta:

 1. Från en startsida trycker du på och sveper uppåt eller nedåt för att visa alla appar.
 2. Navigera från en startsida: Inställningar > Appar .
 3. Klicka på App Manager.
 4. Hitta och tryck sedan på Snapchat .
 5. Knacka på Lagring .
 6. Tryck på CLEAR CACHE.
 7. Peka på cache-data .
 8. Knacka på CLEAR.

Efter detta kan du försöka öppna appen för att se om den fortfarande kraschar och om den fortfarande gör det måste du göra nästa lösning eftersom det kan vara ett kompatibilitetsproblem.

Tredje lösningen: Avinstallera Snapchat och installera sedan om den igen

En annan möjlighet varför appen kraschar beror på ett kompatibilitetsproblem mellan själva appen och firmware. Men istället för att bara uppdatera applikationen föreslår jag att du avinstallerar den från din telefon så att alla dess associeringar till systemet och andra appar kommer att tas bort. Så här gör du:

 1. Från en startsida trycker du på och sveper uppåt eller nedåt för att visa alla appar.
 2. Navigera från en hemskärm: Inställningar > Appar .
 3. Klicka på App Manager.
 4. Hitta och tryck sedan på Snapchat .
 5. Knacka på UNINSTALL .
 6. Granska meddelandet och tryck sedan på OK för att bekräfta.
 7. Starta om telefonen för att uppdatera minnet och andra anslutningar.

För att se till att du har den senaste versionen av appen i telefonen, ladda ner en ny kopia från Play Store och installera den.

 1. Från en startsida trycker du på och sveper uppåt eller nedåt för att visa alla appar.
 2. Tryck på Play Store .
 3. Skriv 'snapchat' i sökrutan.
 4. Välj Snapchat och tryck sedan på Installera .
 5. För att fortsätta, granska de nödvändiga appbehörigheterna och tryck sedan på Acceptera .

De tre första lösningarna borde räcka för att lösa ett mindre problem som det här. Men om någon slump fortsätter att fela dig och du dåligt behöver använda appen, skulle en återställning vara värt det.

Fjärde lösningen: Utför återställning av Master

Detta är den ultimata lösningen på de flesta app-relaterade problem. Du behöver bara göra detta om de tidigare metoderna inte har åtgärdat problemet och att det är viktigt för dig att använda Snapchat. Men innan du gör återställningen, se till att du gör en säkerhetskopia av dina viktiga filer och data eftersom de kommer att raderas. Följ sedan stegen för att återställa din telefon:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att den här guiden kan hjälpa dig på ett eller annat sätt. Om du har andra problem som du vill dela med oss, känn dig fri att kontakta oss när som helst eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 Plus som visar felmeddelandet "Tyvärr, Internet har slutat" [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 Plus som visar "Meddelanden har stoppat" -felet [Felsökningshandbok]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 Plus som visar “Varning: Kameran misslyckades” -fel [Felsökningsguide]
 • Verizon Galaxy S8 Plus-kamera öppnas inte eller visar ”Kameran misslyckades” varning [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy S8 Plus fortsätter att visa "Tyvärr har kameran slutat" -fel [Felsökningshandbok]
 • Vad du ska göra om din nya Samsung Galaxy S8 Plus upplever den svarta dödsskärmen [Felsökningsguide]