Snabbladdning av Galaxy S8 fungerar inte med andra tillbehör än Samsung

Många människor stöter vanligtvis på problem med snabbladdning på sin Galaxy S8 när de använder kablar och adapter från tredje part. Följ våra förslag nedan för att ta reda på vad du ska göra i den här situationen.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy S8 snabbladdning fungerar inte med andra tillbehör än Samsung

Har det uppdaterats något om snabbladdningsproblemet med S8? Jag köpte en helt ny Anker USB A -> USB C-kabel, en av snabbladdningskablarna och en Anker PowerIQ-laddare med Qualcom Fastcharge 3.0. Snabbladdning är aktiverad, den laddas snabbt men visar inte snabbladdningsmeddelandet. Jag försökte också torka av cachen som beskrivits, och jag har inget alternativ. Jag får också det våta laddningsportmeddelandet när batteriet får köras till 100% dött. Om jag ansluter den för laddning säger den helt enkelt att den är våt direkt när den inte är våt. Jag måste starta upp på menyskärmen, låta den sitta på startmenyn i 30 minuter eller så, och slå sedan på den för att låta den slutföra laddningen, vilket den har gjort det sedan dag ett.

Lösning : Det finns ingen problem med snabbladdning för alla Galaxy S8-enheter. Vissa S8-användare rapporterade problem med deras telefons snabba laddningsförmåga men de beror antingen på ett dåligt laddningstillbehör eller laddningsport. Vissa orsakades av okända programvarufel men fixades senare av fabriksåterställning.

Om du vill identifiera var problemet kommer ifrån, måste du göra några felsökningar.

Använd officiella Samsung-tillbehör

Det finns många kablar och adaptrar från tredje part som kan fungera med din Galaxy S8, men din enhet är faktiskt testad för att fungera endast med officiella tillbehör från Samsung. Om din enhet inte laddas snabbt med en tredjepartskabel och adapter finns det en chans att parametrarna för dessa tillbehör inte är de som din enhet kräver. Kontrollera, få en känd fungerande Galaxy S8 laddkabel och adapter och använda dem för att ladda din telefon. Om de inte är tillgängliga kan du besöka din lokala Samsung-butik och ladda din telefon med deras officiella tillbehör.

Uppdatera systemcachen

Vissa former av laddningsproblem orsakas av en dålig systemcache. För att säkerställa att telefonens cache är i god form, försök ta bort den aktuella cachen så att systemet tvingas bygga en ny. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka cache-partition"
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Återställ appens inställningar

Ett annat sätt att se till att alla systemappar fungerar som förväntat är att återställa appinställningar. Detta felsökningssteg aktiverar tidigare inaktiverade standardappar. Andra objekt som kommer att återställas inkluderar:

 • Anmälningsbegränsningar för appar
 • Inaktiverade appar
 • Bakgrundsdatabegränsningar för appar
 • Behörighetsbegränsningar.

Så här återställer du appinställningar:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar (tre-punkts) ikon längst upp till höger.
 4. Klicka på Återställ appinställningar.

Återställ alla inställningar

Om det inte går att göra en fabriksåterställning kan det hjälpa att återställa alla inställningar på telefonen. Om du är den typ som gillar att justera inställningar på din telefon mycket, finns det en chans att någonstans på vägen kan en viktig inställning ha ändrats. Om du vill återställa alla inställningar till sina standardvärden utan att torka av hela telefonen kan du återställa alla inställningar. Här är hur:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Allmän hantering> Återställ> Återställ inställningar.
 3. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR.
 6. Enheten startas om för att återställa inställningarna.

Kalibrera batteriet igen

I många ström- eller startrelaterade fall orsakas problemet av ett dåligt kalibrerat operativsystem och batteri. För att säkerställa att Android och batteriet fungerar normalt måste du kalibrera båda. Följ de här stegen om du inte har försökt göra det:

 1. Töm batteriet helt. Detta innebär att du använder din enhet tills den stängs av av sig själv och batterinivån läser 0%.
 2. Ladda telefonen tills den når 100%. Se till att använda originalladdningsutrustning för din enhet och låt den ladda helt. Koppla inte ur enheten i minst två timmar till och använd den inte heller under laddning.
 3. Koppla bort enheten efter den förflutna tiden.
 4. Starta om telefonen.
 5. Använd din telefon tills den slutar gå slut.
 6. Upprepa steg 1-5.

Fabriksåterställning

Ett annat bra felsökningssteg som du kan prova i den här situationen är fabriksinställning. Detta återställer alla programvaruinställningar tillbaka till sina standardvärden. Om ett fel har utvecklats efter installation av en uppdatering, app eller mjukvaruuppdatering kan det hända att fabriksinställningen kan lösa problemet. Om du inte har försökt göra en fabriksåterställning i din S8 tidigare, följ dessa steg:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 3. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 4. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 5. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 6. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 7. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata.
 8. Klicka på Återställ enhet.
 9. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 10. Tryck på Fortsätt.
 11. Klicka på Radera alla.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.