Smartisan T2 Android Smartphone Review

Det finns något med Smartisan T2 Android-smarttelefon som gör att du vill hålla den ständigt i handen. Det kan vara den släta 2, 5D Gorilla Glass-ytan som du kan känna på framsidan och baksidan av enheten eller det kan vara dess massiva aluminiumram som lindas runt telefonen i ett stycke. Det kan också vara den minimalistiska designmetoden som Smartisan har gjort med denna modell. Oavsett anledning, den här enheten verkligen sticker ut på en marknadsplats som är fylld med kör av fabriken telefon design.

Efter att ha använt T2 i en vecka kommer jag att ge min recension och intryck av en granskningsenhet som jag fick.

Ta emot enheten

Telefonen är snyggt förpackad i en svart låda som är tillräckligt robust för att skydda enheten. Själva lådan följer också en minimalistisk design med inget mycket skrivet på den. När du öppnar lådan hälsas du av Smartisan T2-enheten i svart. Du kommer också att få den vanliga dokumentationen samt en laddare med sitt eget mål. Jag skulle ha föredragit att laddaren var svart istället för vit för att förbli trogen mot dess motiv. Observera att inga hörlurar ingår så att du måste använda ditt eget par.

Ställa in telefonen

Telefonen använder ett nano-SIM-kort. SIM-facket är bekvämt integrerat i höger volym / ljusstyrka (funktionen för denna knapp kan anpassas). Sticka bara en stift i hålet och ut SIM-facket (ett SIM-fackverktyg ingår i paketet). När du slår på telefonen måste du utföra den första installationen. Följ bara anvisningarna på skärmen.

En sak som du kommer att märka är att telefonen inte har Google-tjänster installerade så du måste få detta från Smartisan-marknaden om du litar hårt på Google. Själv laddade jag ner Google Play Store och fortsatte sedan med att ladda ner de vanliga Google-apparna som jag regelbundet använder.

Använda telefonen

För dem som inte känner till Smartisan använder företaget sin egen anpassade Android-version som kallas Smartisan OS. Detta är baserat på Lollipop 5.1 och är det som driver T2. Även om gränssnittet är annorlunda är det ganska lätt att använda och är mer eller mindre lika designklokt som iOS. Du kan anpassa hur telefonen ser ut genom att välja den bästa startkonfigurationen som passar dina behov.

Jag har inte upplevt några fördröjningar eller fryser med den här telefonen eftersom den verkar hantera appar ganska bra. När det gäller spel har jag bara testat Clash of Clans på det så det är inte ett bra riktmärke för spel eftersom detta spel kan fungera smidigt på modeller med mindre bearbetningskraft.

En unik egenskap hos T2 är att den är utformad för att fungera för antingen vänsterhänt eller högerhänta användare. Du kan enkelt anpassa vad vänster- och högerknapparna gör. Meny- och bakknapparna kan också bytas efter dina önskemål.

En annan funktion som jag tycker är användbar är rullande skärmdump. Detta gör att en användare kan ta en enda skärmdump av en lång konversation utan att ta flera skärmdumpar.

Det jag emellertid har lagt märke till är att om jag är ansluten till mina LTE-mobildata blir telefonen lite varm på baksidan när jag spelar några spel och får åtkomst till mina sociala mediekonton.

Samtalskvalitet, meddelanden, Internet

När det gäller samtalshantering fungerar telefonen ganska bra. Du kan tydligt höra den andra personen på linjen vilket är bra. Volymen på samtalet är tillräckligt hög även i en trångt miljö.

Textmeddelanden fungerar också ganska bra. Det finns ett alternativ för dig att avbryta meddelandet som skickas så länge det görs inom fyra sekunder efter att du har tryckt på skicka.

Att skicka e-post är också ganska enkelt. Du kan minimera huvudfönstret och kopiera sedan en text från ett annat e-postmeddelande och klistra in det i utkastet. Du kommer också att kunna dra en bilaga från ett e-postmeddelande till ett annat.

När det gäller internetanslutning hade jag bara problem en gång med min LTE-anslutning. Det var när jag omedelbart använde enheten efter den första installationen. Anslutningen tycktes vara prickig medan min andra telefon hade en stabil anslutning. När frågan om en programuppdatering dök upp och tillämpades på enheten blev LTE-anslutningen stabil.

Ljud

En av höjdpunkterna på den här telefonen är ljudkvaliteten. Företaget använder Hi Fi Texas Instruments OPA 1612-chip på både vänster och höger kanal för att producera en högsta ljudkvalitet. Detta gör att du kan använda dina avancerade hörlurar med den här telefonen och njuta av din favoritmusik. En optimeringsfunktion för hörlurar låter dig välja vilken modellhörlurar du ansluter till enheten som i sin tur justerar ljudkvaliteten baserat på den modell du använder.

Kamera

Telefonen använder en 13MP Sony Exmor RS-sensor f / 2.0 bakkamera. Exempel på foton med kameran kan ses nedan. Alla bilder togs med HDR-läge aktiverat.

Batteri-liv

Eftersom jag bara har använt telefonen bara en vecka kan jag inte riktigt göra en exakt bedömning av batteriets livslängd. Vad jag dock kan säga är att om telefonen är fulladdad på morgonen och används för att ringa samtal, skicka textmeddelanden, kontrollera e-postmeddelanden och naturligtvis de vanliga raidsna i Clash of Clans har jag fortfarande cirka 10% batteritid kvar vid slutet på dagen.

Smartisan T2 teknisk specifikation

  • Skärm: 4, 95 ”JDI Pixel Eyes-skärm, 1920 × 1080 pixelupplösning vid 445 ppi, Corning Gorilla Glass (tredje generationen)
  • CPU: Qualcomm Snapdragon 808 (MSM8992) -processor
  • GPU: Adreno 418, 625 MHz
  • RAM: 3 GB LPDDR3
  • Bakre kamera: 13 megapixlar, ƒ / 2.0-bländare med 28 mm ekvivalent fokallins, LED-blixt med högt färgåtergivningsindex
  • Framkamera: 5MP
  • Videoinspelning: Framåtriktad kamera: 720p HD-video vid 30 fps; Bakre kamera: 4K (3840 × 2160) video vid 30 fps
  • Sensorer: Gyroskop, Gravity sensor, Geomagnetic sensor, Ambient light sensor, Proximity sensor
  • Batteri: Ej löstagbart 2670 mAh litium-polymerbatteri

Helhetsbedömning

Om du letar efter en telefon som inte är tillverkad av de vanliga märkena är Smartisan T2 värt att kontrollera. Den har en snygg vacker fysisk design som har respektabla hårdvaruspecifikationer. Även om telefonen för närvarande bara är tillgänglig på den kinesiska marknaden kan du fortfarande få detta från onlinehandlare.