SkyStream Three vs NVIDIA Shield Bästa Android TV Box 2020

Set top boxes har funnits i ganska många år nu. Även om endast kabeloperatörer skulle erbjuda dessa lådor för att titta på TV-innehåll, har uppkomsten av Android som en stabil TV-plattform inneburit att det finns flera streamingboxar på marknaden just nu.

Redaktörens val

Vi rekommenderar starkt SkyStream Android TV Box

Kontrollera pris

Förra året talade vi om SkyStream Two-strömningsrutan och jämförde den med NVIDIA Shield. Medan SkyStream 2 har sin egen överklagande valdes NVIDIAs erbjudande som den bättre varianten tack vare till stor del sin spelkunskaper. Men det är inte längre 2020 och vi har ett nyare SkyStream-erbjudande på marknaderna, känd helt enkelt som SkyStream Three.

ProduktvarumärkenamnPris

SkyStreamXSkyStream 3 Plus Streaming Media Player | Android TV BoxKolla pris på Amazon

NVIDIANVIDIA SHIELD TVKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Så hur går SkyStream Three mot NVIDIAs beprövade Shield-konsol? Du kanske blir förvånad över resultaten. Så låt oss ta en titt.

SkyStream Three vs NVIDIA Shield Bästa Android TV Box 2020

SkyStream Three

SkyStream lanserade andra generationens konsol först förra året, så företagets uppdateringscykel är ganska snabb. Med SkyStream Three erbjuder företaget en betydligt förbättrad prestanda tack vare hårdvaran och det faktum att det kör Android 8.1 ur lådan. Detta innebär att streamingboxen nu kommer med funktioner som Google Assistant, som hjälper dig att kasta röstkommandon till din set top box. Det är också viktigt att notera att den nya SkyStream finns i två varianter - standard SkyStream III och SkyStream III Plus. Den senare varianten är den bättre utrustade internt, medan standard SkyStream III prissätts betydligt billigare för budgeten.

Fördelar och nackdelar

Detta är dock inte bara en streamingbox med Android. SkyStream erbjuder en mängd innehåll utanför rutan, inklusive möjligheten att titta på flera live-TV-kanaler i USA gratis med SkyStream TV. Det finns också en DVR-funktion för just den här tjänsten, medan företaget erbjuder en veckas kostnadsfri testversion så att du kan prova det.

Enheten levereras med 64 GB lagringsutrymme, 4 GB RAM och en 64-bitars fyrkärnig processor ombord, vilket kommer att hålla enheten tickar snabbare än vanligt. Det bästa här är att trots att du bara har 64 GB intern lagring kan du utöka det med ett SD-kort. Dessutom har den fyra USB-portar och en standard HDMI-port för TV-anslutning. Att installera systemet är lika enkelt som att öppna upp paketet och ställa in det.

Som är fallet med alla nya enheter har SkyStream 3 knappt några nackdelar att tala om. Men om det finns en sak vi kan peka på, är det bristen på stöd för spel som NVIDIA kan erbjuda som standard till sina Shield-användare. Vad gäller multimediainnehåll är dock SkyStream 3 definitivt svårt att slå.

Prissättning

Detta är ett område där SkyStream har gjort det riktigt bra den här gången. Medan ingångsnivån SkyStream 3 är prissatt till $ 69, 99, kommer SkyStream 3 Plus bara att kosta $ 99, 99, vilket gör det till en av de mest attraktiva Android-strömningsrutorna för denna pris. Konstigt nog erbjuder onlinehandlare bara “Plus” -versionen av SkyStream 3, medan startnivån är ganska knapp nu.

NVIDIA Shield TV

NVIDIA är en mästare när det gäller spelutrustning och grafikkort. Företaget tog marknaden med storm när det lanserade Shield-spelkonsolen baserad på Android. Därefter lanserade företaget en uppgraderad variant som är ännu bättre och snabbare än föregångaren. Det sätt som NVIDIA's Shield skiljer sig från tävlingen är genom att erbjuda förbättrade spelinformation. Det finns några speltitlar som är exklusiva för Shield och det är det som verkligen gör att det sticker ut från tävlingen.

Fördelar och nackdelar

En av mina favoritfunktioner på Shield TV är det faktum att den levereras med en egen spelkontroll såväl som en fjärrkontroll. Även om detta kostar extra, är det definitivt värt prislappen med tanke på att du får den fulla spelupplevelsen med detta erbjudande. Vad som är ännu bättre är att den nya versionen av Shield är helt kompatibel med Amazon Alexa, vilket hjälper dig att köpa saker från Amazon eller ställa slumpmässiga dumma frågor till den personliga assistenten.

Shield kommer också med stöd för molnspel, så att du kan spara dina titlar på molnet och därmed minska beroendet av den interna lagringen. Shield ger åtkomst t0 GeForce Now Beta, vilket ger dig möjlighet att spela PC-kvalitetstitlar med ingenting annat än Shield-konsolen och en TV.

Naturligtvis har Shield också några nackdelar som är värda att titta på, särskilt jämfört med SkyStream III Plus. Först och främst är den något äldre än SkyStream III Plus, vilket är en orättvis fördel. Men även då håller Shield TV sig mot konkurrensen.

Prissättning

Förståeligtvis är Shield TV betydligt dyrare än SkyStream III Plus. Men det kan bero på att Shield TV har bonusfunktioner som den extra spelkontrollen såväl som den stora mängden spelfunktioner som du inte kan hitta på någon annan enhet. Med detta i åtanke är en prislapp på cirka $ 180 vettig för Shield TV.

Slutsats

Om du är förvirrad mellan de två konsolerna när du tittat på hårdvaran, behöver du bara komma ihåg två saker. För det första, vad behöver du en Android-hemkonsol för? Är du en streamer eller en spelare? Denna fråga hjälper dig vanligtvis att välja mellan de två enheterna. SkyStream III Plus är en exceptionell produkt för den nuvarande marknadssituationen och passar väldigt fint in i skörden av Android-körkonsoler som finns på marknaden.

Om du enbart tittar på spel är Shield TV egentligen ingen brainering. Den har alla funktioner som skulle vädja till en spelentusiast tillsammans med tillägget av standardfunktionerna för Android som Google Assistant och godheten hos Android. NVIDIA är också ganska anständigt med uppdateringar, så du har inga problem med att hålla detta länge.

Så kommer det att vara NVIDIA Shield eller SkyStream III Plus för dig?

ProduktvarumärkenamnPris

SkyStreamXSkyStream 3 Plus Streaming Media Player | Android TV BoxKolla pris på Amazon

NVIDIANVIDIA SHIELD TVKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.