Skillnaden mellan Xbox One S och Xbox One X

Om du gör något slags konsolspel, finns det ingen tvekan om att du redan har hört talas om Xbox One X, och om inte, har du förmodligen levt under en sten! Spelare och konsumenter överallt har undrat hur nästa generation av konsoler och spel kommer att se ut, och även om Xbox One X inte var vad de hoppades på, gjorde det fortfarande anmärkningsvärda steg för entusiaster och våra grafiska förmågor.

ProduktvarumärkenamnPris

MicrosoftXbox One S 1TB-konsol - Minecraft Creators BundleKolla pris på Amazon

MicrosoftXbox One X 1TB-konsol - Fallout 76 BundleKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Som sagt är de flesta fortfarande inte säkra på vad den stora skillnaden är mellan Xbox One S och Xbox One X. Så om du är redo att dra avtryckaren på en ny konsol, men vill se till att du får det du vill först, se till att följa nedan. Vi kommer att gå in på de två konsolernas höjdpunkter och sedan visa dig vilken som är för dig. Låt oss dyka rätt in.

Xbox One S

Den första konsolen som vi tittar på och modellen som har funnits mest länge är Xbox One S. Xbox One S har en lite äldre design som inte har förändrats mycket sedan lanseringen av original Xbox. Trots sin äldre design finns Xbox One S i olika färger och stilar - Microsoft erbjuder den främst i svartvitt; emellertid har de samarbetat med ett antal designers och företag för att erbjuda det i olika stilar (dvs det finns en Battlefield-stil där ute som kom tillsammans med Battlefield 1-spelet).

Nu är de märkbara skillnaderna mellan Xbox One S och Xbox One X beroende på maskinvarufunktioner. Xbox One S kör en anpassad Microsoft-processor som är klockad på 1, 75 GHz och utrustad med hela åtta kärnor. Naturligtvis finns det också ett anpassat grafikkort inuti maskinen som stöder 914 MHz, 12 CU, 1, 4 TFLOPS och 8 GB DDR3 RAM.

Det är inte på något sätt dåliga specifikationer - de kan säkert hantera avancerade spel med några ganska livliga detaljer. Inte bara det, utan Xbox One S sitter på en ganska överkomlig prispunkt - en Xbox One S på egen hand - med 500 GB lagringsutrymme - kan fås för bara $ 200, medan många kombinationsbuntar inte kostar dig mer än $ 249 . Det gör det överkomligt för den genomsnittliga konsumenten som ett enkelt sätt att komma in på spel.

Xbox One X

Nu har Xbox One X några ganska betydande skillnader med den, och den första är i design. Xbox One X fick ett mycket modernare och elegantare utseende. Och nu, värme matas ut faktiskt genom baksidan av konsolen. Det gör att du kan ställa saker ovanpå Xbox One X utan att förstöra ditt system, till exempel styrenheter, laddstationer, spel etc.

Hårdvaran är mycket mer imponerande i Xbox One X. Du får en anpassad Microsoft-processor som är klockad på 2, 3 GHz med åtta kärnor. Den betydande förbättringen här är den anpassade GPU, som kommer in på 1.172 GHz, 40 CU, 6.0 TFLOPS; och ett enormt 12 GB GDDR5 RAM. Detta gör att Xbox One X faktiskt kan spela spel i 4K-upplösning, liksom alla media du kan ha. Det räcker med att säga att Xbox One X är ett kraftcenter som kan hantera nästan allt du kastar på det.

Som sagt kommer Xbox One X till en mycket högre prispunkt. Det kommer faktiskt att kosta dig dubbelt så mycket som en Xbox One S skulle kosta dig. Du tittar på hela $ 500 för en 1 TB version av denna konsol. Så som ni ser måste du vara en ganska allvarlig entusiast för att vara villig att svälja ett pris som detta.

Dom

Både Xbox One S och Xbox One X har sin plats på marknaden. Som vi nämnde är Xbox One X definitivt inriktat på mer entusiastiska spelare som vill ha 4K-upplevelsen i sina spel. Det är en utmärkt maskin och har en vacker design; Men om du inte är en entusiast, är det verkligen inte värt att beskjuta 500 $. Om du spelar, säger, en genomsnittlig tid eller för enstaka tid och bara tittar på filmer, Netflix eller andra appar, är Xbox One S väldigt mer kostnadseffektivt här.

Föredrar du Xbox One S eller Xbox One X? Har du använt någon av dem tidigare? Låt oss veta i kommentarerna nedan. Vi skulle älska att höra från dig!

ProduktvarumärkenamnPris

MicrosoftXbox One S 1TB-konsol - Minecraft Creators BundleKolla pris på Amazon

MicrosoftXbox One X 1TB-konsol - Fallout 76 BundleKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.