Skillnaden mellan Roku TV och Smart TV

Så du vill ta med din TV till 2000-talet, och i strävan att göra det, hittar du massor av olika alternativ ute på marknaden. Du har Fire TV, Chromecast, Roku, vanliga smarta TV-apparater, Sling TV och så många andra lösningar för att få din TV in i modern tid. Det finns inte en lösning som nödvändigtvis är bättre än den andra här - någon av dessa ger dig en modern upplevelse som ger dig tillgång till massor av innehåll. Men innan du hoppar in i något bör vi låta dig veta de stora skillnaderna mellan, till exempel, Roku-TV: n och din traditionella Smart TV-enhet. Låt oss dyka rätt in, ska vi?

ProduktvarumärkenamnPris

SamsungSamsung UN55NU8000FXZA Flat 55 "4K UHD 8-seriens Smart LED-TV (2020)Kolla pris på Amazon

TCLTCL 55S405 55-tums 4K Ultra HD Roku Smart LED TV (2017-modell)Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Smart TV

Smart TV är förmodligen en av de bästa lösningarna för att komma in i modern tid. En Smart TV i dess kärna är som en traditionell TV, men går faktiskt bort från ett operativsystem för att ge dig tillgång till ett gäng annat innehåll. Du kan föreställa den som en massiv surfplatta. Slå på Smart TV så att du omedelbart kommer till startskärmen där du har tillgång till en lista med förinstallerade appar. Många smarta TV-apparater kommer till och med med sin egen App Store idag, där du kan ladda ner andra appar till din Smart TV, som till exempel, Netflix eller Prime Video.

Smarta TV-apparater är särskilt trevliga eftersom de kommer med ett operativsystem ur lådan. Du behöver inte "lägga till" ett operativsystem till det. Om du till exempel vill förvandla en gammal, dum TV till en modern TV, kan du köpa en Fire TV Stick för att ansluta till sin HDMI-port, vilket sedan skulle ge dig funktionalitet liknande det du skulle få med en Smart TV-rak utanför lådan. Smarta TV-apparater är bara en trevlig allt-i-ett-lösning.

Som sagt kostar smarta tv-apparater mer än traditionella tv-apparater. På den lägsta nivån kan du se en skillnad på 100 $ mellan en smart-tv och en traditionell TV - och vi talar TV-apparater som i allmänhet är ett okänt märke. Om du letar efter ditt hem med en bra TV med god kvalitet, kan du enkelt titta på att tappa 800 dollar eller mer på det. Om du ändå ville uppgradera din TV är det en bra investering, men om du bara är ute efter "smarta" funktioner finns det mycket billigare och bättre sätt att göra det, till exempel en Fire Stick eller Roku Ultra.

Nu måste du vara försiktig när du köper en Smart TV. Oftare än inte kommer människor att köpa en Fire Stick, Roku Ultra eller Apple TV för att följa med sin Smart TV, helt enkelt för att den inbyggda programvaran bara är så hemsk. Därför uppfanns saker som Roku-tv och släpptes ut på marknaden.

Roku TV

Men om du vill hålla fast vid uppgraderingen till en TV, kommer du definitivt att leta efter en Roku-TV - en Roku-tv är i grunden en smart-tv, men en som använder Rokus programvara för sitt operativsystem. Detta är bra eftersom många smarta TV-varumärken har en konstig och svår att navigera programvara. Roku-programvaran har funnits länge och har utvecklat en auktoritet och rykte på marknaden.

Som sagt, Roku-TV-apparater är i allmänhet lättare för lekmannen att navigera. Inte bara det, utan det öppnar dig för massor av olika gratisinnehåll och appar. På en Roku-TV kan du ladda ner populära appar som Netflix och Hulu, såväl som specifika kanaler, som WatchESPN, HBO Now eller Hallmark Movies-kanalen. Det här är tjänster eller innehåll som normalt inte skulle vara tillgängligt på någon off-brand Smart TV.

Roku TV ger några andra fördelar, som att kunna shoppa filmer att hyra direkt från Movie Store inom Roku-programvaran. Det är något du tyvärr aldrig hittar på programvara utanför varumärket.

I slutändan kan du kanske betala lite mer för programvaran för en Roku-driven TV; men det är svårt att slå värdet som följer med en Roku-TV. Du har en smidig och lätt att navigera användarupplevelse. Det är mycket bättre än frustrationen som du skulle uppleva med den begränsade tillgängligheten av innehåll och appar i en off-brand Smart TV.

Dom

Som ni kan se, kommer skillnaderna mellan smarta TV-apparater och Roku-tv-apparater i slutändan ned på programvara och användarupplevelse. Du kan vanligtvis få en smart-tv ganska billigt, men det betyder i allmänhet att du blir dålig, begränsande programvara - även i Samsung och LG-varumärken! Betala lite extra och få något som en Roku-TV, som ger dig en trevligare användarupplevelse och gott om gratis innehåll.

ProduktvarumärkenamnPris

SamsungSamsung UN55NU8000FXZA Flat 55 "4K UHD 8-seriens Smart LED-TV (2020)Kolla pris på Amazon

TCLTCL 55S405 55-tums 4K Ultra HD Roku Smart LED TV (2017-modell)Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.