Skillnaden mellan Pandora och Spotify

Det finns massor av olika musiktjänster där ute idag. Det finns bara en löjlig mängd kvalitetstjänster som du kan välja mellan: Pandora, Spotify, Apple Music, Amazon Music, Google Play Music, YouTube Music och mer. Vi kunde fortsätta för evigt. Men med så många olika alternativ där ute, att välja en musiktjänst att använda på din dator, bärbar dator eller telefon kan göra saker ganska svåra. Som sagt, för att fatta ett beslut måste du börja göra en del forskning om de olika alternativen som finns tillgängliga idag och sedan själv bestämma vilken som är bättre. Var och en har en skillnad, vare sig det är i pris, innehåll som erbjuds och mer.

Att bryta ner allt detta kan ta lite tid, men oroa dig inte - vi har redan gjort en del av benarbeten åt dig. Vi har konstruerat den här guiden för att visa dig de stora skillnaderna mellan Pandora och Spotifiy för att förhoppningsvis hjälpa dig att fatta ett beslut mellan dessa två. Så låt oss dyka rätt i jämförelsen, ska vi?

Pandora

Radioapparater. Radio har varit i många av våra fordon sedan början. De är ett utmärkt sätt att hålla bruset igång under de långa bilturerna, eller åtminstone ett sätt att hjälpa dig att fastna till dina favoritlåtar under din pendel. Många musikströmningstjänster gräver den radiostilen, men det finns minst en tjänst som har utformat hela sin musikströmningstjänst runt radiostilen - Pandora.

Pandora ger dig tillgång till tiotusentals låtar från tusentals olika artister, men du konfigurerar inte dina låtar i det traditionella spellistformatet. Istället väljer du en låt eller artist som du gillar, och sedan skapar Pandora vad den kallar en "station" för dig. På den stationen får du låtar som liknar den låten som du valde att basera stationen runt - eller om du valde en artist, liknande låtar som den artisten gjort. Du kan sedan "gilla" eller "ogillar" låtar inom den stationen för att anpassa den stationen efter din smak.

Det fina med Pandora är att du kan skapa flera stationer baserat på vad du känner för att lyssna också. Du kan till och med skapa stationer runt olika genrer baserat på din nuvarande smak - till exempel kan du skapa en modern landstation och sedan en gammal stenstation. Stationer stöds av annonser, men kan bli av med

Spotify Music

Spotify är uppenbarligen mycket annorlunda än Pandora. Om du har använt Spotify någon gång alls, vet du att Spotify inte fungerar baserat runt stationer, utan runt spellistor. Spotify, även på en gratis nivå, låter dig skapa spellistor med dina favoritlåtar inuti dem. I gratisversionen tillåter Spotify dig att lyssna på samma spellistor, men du måste också lyssna på dem mellan annonser. Den kostnadsfria versionen låter dig bara lyssna på dessa låtar på "Shuffle" - du kan inte välja vilka specifika låtar du vill lyssna på.

Men när du uppgraderar till ett betalt Spotify-abonnemang har du mycket mer kontroll över vad du kan göra med musikströmningstjänsten. Inte bara blir du av med annonser, utan du kan välja specifika låtar i en spellista som du vill lyssna på. Du kan också lyssna på enskilda låtar genom att söka efter dem i Spotify-databasen.

Med prenumerationen kan spellistor laddas ner för att lyssna på offline-användning. Det erbjuds också rabatter om du kan bevisa att du är student - dvs genom att tillhandahålla närvarojournaler eller genom att verifiera från en. Edu-e-post. Pandora verkar inte ha något liknande.

Dom

Som ni ser finns det några ganska stora skillnader mellan Spotify och Pandora. Som vi nämnde tidigare, är dessa skillnader främst kring det faktum att Pandora är baserat kring en stationsmodell, medan Spotify använder den vanliga spellistestilen som är så vanligt i musikströmningstjänster.

Har du en favoritströmningstjänst för musik som du använder? Är du fan av antingen Pandora eller Spotify, eller har du en annan personlig gå till? Låt oss veta i kommentaravsnittet nedan - vi vill gärna höra från dig!