Skillnaden mellan iPad och iPad Air

Så du tittar på att plocka upp dig en ny iPad, och så har du äntligen minskat mellan iPad och iPad Air. Men det är inte tydligt vad de stora skillnaderna är mellan de två modellerna och om den ena är bättre än den andra. När allt kommer omkring, har moderna iPads på alla sätt börjat smälta samman - även om du plockar upp en modell från några år tillbaka är den fortfarande snabb, effektiv och kan hantera de flesta grundläggande uppgifter som du skulle kasta på den.

ProduktvarumärkenamnPris

ÄppleApple iPad (Wi-Fi + Cellular, 128 GB) - Guld (senaste modell)Kolla pris på Amazon

ÄppleApple iPad Air MD786LL / A Wi-Fi 32 GB, 9, 7 "- Rymdgrå (renoverad)Kolla pris på Amazon

Även om iPad och iPad Air är nästan funktionellt samma, finns det definitivt några märkbara skillnader vad gäller hårdvara. Trots allt lanserades iPad Air redan 2013 och iPad Air 2 2014. I teknikvärlden är 5-6 år en stor skillnad - iPad har all den bästa hårdvaran, eftersom den släpptes i 2020, så att du kommer att märka skillnader i inte bara smällen, utan också få mycket bättre programvarusupport.

Fortfarande, om du insisterar på att spara pengar genom att köpa en gammal iPad, följ med nedan, så hjälper vi dig att täcka exakta detaljer. Låt oss dyka in i detaljerna!

iPad (2020)

IPad Air och iPad Air 2 kommer i ungefär samma storlek som iPad - 9, 7 tum. Så medan du får en något liknande formfaktor får du en övergripande tunnare enhet, en mycket bättre upplösning och en högre pixeltäthet. Inte bara det, men ramen är också mycket tunnare.

Som du kan föreställa dig kommer iPad utrustad med A10 Fusion-chip. Detta är en snabb processor som kan hantera de flesta uppgifter utan problem - även förstärkt verklighet och avancerad spel. Inte bara det, utan den har rörelseko-processor inuti, vilket gör att du kan använda Apple Pencil med den här enheten - perfekt för anteckningar, ritningar etc.

IPad har en förbättrad bakkamera, som gör att du kan ta några ganska anständiga foton med surfplattan; emellertid har den också en förbättrad framifrån kamera för till exempel Skype-sessioner eller möten med klienter och kollegor.

IPad kommer också med ett förbättrat batteri. Med måttlig användning (dvs att denna surfplatta inte ersätter din bärbara dator) bör du kunna få dagar ur denna iPad. Om du använder det hela dagen bör tio timmars rak webbanvändning inte vara ett problem.

Och den stora skillnaden mellan iPad och iPad Air är uppenbarligen hårdvaran och genereringsgapet. Faktum är att iPad Air och iPad Air 2 bara är gamla enheter med gammal hårdvara. Deras föråldrade och är nästan helt utanför marknaden. Standard iPad är ganska ny, full med den senaste high-end hårdvaran och kommer att behålla sitt återförsäljningsvärde under ett par år framöver.

Ipad Air

Nu har iPad Air också en 9, 7-tums skärm, men din upplösning och pixeltäthet kommer att bli betydligt lägre. Du får fortfarande retina-skärmen, men eftersom tekniken har förbättrats under de fem år som har gått sedan lanseringen kommer iPad att bli mycket mer tydlig och detaljerad, även om iPad Air verkligen är en av de bästa skärmarna du kan få i äldre surfplatta tech.

Det körs på Apple A8X-chipet, som fortfarande är en anständig processor. Det kommer inte att kunna hantera saker som 4K-rendering så bra som iPad kan, men du borde fortfarande kunna få lite anständigt spel ut av det om du så önskar. Det är inte heller det mest ideala för saker som augmented reality-appar som blir så framträdande idag.

Batteriets livslängd är ungefär densamma som iPad, men beroende på luftens tillstånd - och om batteriet byts ut eller inte - kan du få extremt dålig prestanda tills du betalar för ett nytt batteri.

Den största skillnaden - och problemet - att du kommer att stöta på med iPad Air - eller iPad Air 2 - är mjukvarusupport. IPad Air och Air 2 på nästa sida på huggblocket när det gäller mjukvarusupport, så Apple kommer bara att kunna stödja det så länge. Och det beror delvis på att gammal hårdvara kommer att ha svårt att stödja de krav som nyare versioner av

Köp det nu: Amazon

Dom

Som ni ser är både iPad och iPad Air funktionellt lika; men de är två helt enheter under huven. IPad är bara så mycket snabbare än dess Air-motsvarighet; och inte bara det, utan det stöder användning av Apple Pencil, något du inte hittar i luften.

En annan anledning till att vi verkligen gillar iPad är att den enkelt kan ersätta en bärbar dator eller PC, eftersom du kan köpa magnetiska fästbara tangentbord för den.

Ändå, om du bara behöver en grundläggande iPad, är det svårt att ta sig runt iPad Air billiga i dessa dagar. En renoverad iPad Air, den är inte i produktion längre, så du kan inte köpa ny. Det galna är att en iPad (2020) inte kommer att kosta dig mer för mycket.

Som sagt är skillnaden mellan iPad och iPad Air tydlig - iPad Air är föråldrad hårdvara som nästan helt är utanför marknaden. Å andra sidan har standard-iPad all den senaste hårdvaran packad inuti. Det är bra prestandamässigt, men säkerställer också att du placerar kapital i en elektronisk enhet som åtminstone kommer att ha något bra återförsäljningsvärde under ett par år.

ProduktvarumärkenamnPris

ÄppleApple iPad (Wi-Fi + Cellular, 128 GB) - Guld (senaste modell)Kolla pris på Amazon

ÄppleApple iPad Air MD786LL / A Wi-Fi 32 GB, 9, 7 "- Rymdgrå (renoverad)Kolla pris på Amazon