Skillnaden mellan Google Voice och Google Hangouts

Om du tittat på att registrera dig för Google Voice eller Google Hangouts under någon tid kan du undra vad de stora skillnaderna är mellan de två tjänsterna. När allt kommer omkring är de båda sätten att kommunicera med andra människor, så vad gör dem skillnad? Vad gör dem unikt värda att ladda ner och använda?

Det finns faktiskt ganska många skäl till varför du kanske vill använda båda dessa tjänster, eftersom Google Voice och Google Hangouts väsentligt skiljer sig från varandra. Det senare är, som namnet antyder, främst för rösttjänster. Google Hangouts kan å andra sidan användas för röst-, video- och snabbmeddelandetjänster.

Så om du inte är säker på vilken du ska använda eller varför du kan behöva en över den andra, se till att följa med oss ​​nedan. Vi har konstruerat den här guiden för att visa dig de stora skillnaderna mellan de två. Låt oss dyka rätt in, ska vi?

Google röst

Har du inte kontanter för ett telefonnummer? Eller kanske du vill ha ett sekundärt telefonnummer utan att bryta banken? Då kommer Google Voice att vara uppe i din gränd. Registrera dig med ett Google Voice-konto, så kan du få ett gratis telefonnummer för att ringa, sms-och röstbrevlåda. Allt du behöver för att komma igång med tjänsten är ett Google-konto.

Google Voice gör det enkelt att komma i kontakt med och hålla kontakten med de människor du vill prata eller prata med. Personerna som du inte vill prata med eller spam-anropare filtreras enkelt ut och läggs på en blocklista. Google Voice har också ett ganska imponerande system för att hantera textmeddelanden från flera enheter.

Det är också ett av de bästa sätten att använda internationella samtal. Internationella samtal genom, till exempel, tjänster som AT&T, Verizon och andra transportörer är verkligen dyra, även om det utan tvekan har fallit i pris under åren. Som sagt är att använda Google Voice för alla dina internationella samtal ett bra sätt att spara pengar, eftersom Google erbjuder dig internationella samtalstjänster till en konkurrenskraftig takt.

Google Voice kan vara riktigt trevligt för att säga dirigera samtal till en röstbrevlåda. Om du har spam-anropare som du inte vill ringa dig, ge dem bara ditt Google Voice-nummer så kommer de automatiskt att dirigeras till det numret. Du behöver aldrig plocka upp telefonen - de går alltid bara direkt till röstbrevlådan.

Google Voice är också riktigt trevligt för företag. Att starta ett nytt företag är en frustrerande, svår och dyr process. Som sagt, Google Voice ger dig ett sätt att få ett telefonnummer och en tjänst utan att bryta banken - det är ett bra sätt att komma igång!

Google Hangouts

Som vi redan nämnt är Google Hangouts olika på många olika sätt. Google Hangouts tillåter dig att ringa via röst, men du har inte tilldelats ett nummer som låter dig ringa någon du vill från. Du kan föreställa det som "WiFi-samtal", som om du startade en online videokonferens, men utan videon. Eftersom du inte har tilldelats ett nummer kan du bara ringa personer i din kontaktlista eller med personer som du redan har inlett en konversation med.

Google Hangouts har också videokonferensfunktioner. Eftersom allt är gratis är programvaran verkligen imponerande. Du kan ha en videokonferens med upp till 25 personer och utan tidsgräns. Du kan ha chattkonversationer med ett ännu större antal, faktiskt hela upp till 150 personer, om du så önskar. Den enda nackdelen med Google Hangouts är att kvalitet verkar vara en massiv hit eller miss - och att se vem som pratar kan vara ganska förvirrande. Google Hangouts använder en algoritm som ger någon bild till skärmen när de pratar, och det finns tyvärr en stor försening med detta.

Dom

Som ni ser finns det några ganska stora skillnader mellan Google Hangouts och Google Voice, men båda har sin plats på marknaden. Google Voice är trevligt för att skapa ett sekundärt telefonnummer eller för att dirigera telefonsamtal till ett annat nummer och / eller röstbrevlåda. Som sagt, en tjänst är inte nödvändigtvis bättre än den andra här - det beror bara på vad du behöver för att använda dessa tjänster.