Skillnaden mellan Galaxy Tab A och E

Så du vill plocka upp en budgettablett, men du vill inte heller investera i något som inte kommer att pågå en anständig tid. Det skär ut många märken i mixen, men i allmänhet är Samsung bra att hålla sig till för dessa ändamål. I så fall är antingen Samsung Galaxy Tab E eller Samsung Galaxy Tab A båda utmärkta val. Den förstnämnda är definitivt en låg-budget budget-surfplatta, medan den senare är ett anständigt alternativ inom mellanområdet. På plussidan kommer heller ingen att bryta banken.

ProduktvarumärkenamnPris

SamsungSamsung Galaxy Tab En SM-T580NZKAXAR 10, 1-tums 16 GB, surfplattaKolla pris på Amazon

SamsungSamsung Galaxy Tab E 16GB 9, 6-tums surfplatta SM-T560Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Vilken väljer du dock? Vilka är skillnaderna mellan tabletterna? Är det verkligen bättre än det andra? Följ med nedan, så hjälper vi dig att förstå alla de viktigaste höjdpunkterna mellan de två som du behöver veta. Låt oss dyka rätt in!

Samsung Galaxy Tab A

Samsung Galaxy Tab A är först upp på vår lista och är lätt ligor före Galaxy Tab E när det gäller hårdvara. Om du vill ha en surfplatta som inte bara kommer att pågå länge utan kommer med ett stort batteri och ett ganska anständigt bearbetningspaket kommer Galaxy Tab A att vara uppe i gränden. Det kan hantera krävande spel och till och med några av de mer krävande produktivitets- och presentationsapparna där ute.

Här är vad du får när det gäller hårdvara:

  • 10, 1 tums WUXGA-skärm
  • Exynos Octa Core-processor på 1, 6 GHz
  • 16 GB intern lagring
  • 2 GB RAM
  • Bluetooth-stöd
  • Ett stort batteri som kan hantera upp till 13 timmars rak videouppspelning eller rak musikuppspelningstid upp till 187 timmar.

Om du behöver mer lagringsutrymme än vad som erbjuds på en infödd nivå finns det ett microSD-kortplats som du kan använda för att utöka det till 200 GB.

Det finns inte många skillnader mellan Galaxy Tab A och Galaxy Tab E när det gäller programvara - när det gäller programvara använder du samma TouchWiz Android-operativsystem. Du får tillgång till alla klockor och visselpipor som kommer med Android, såväl som några tillsatser som Samsung har inkluderat, till exempel Multi Window för bättre multi-tasking-funktioner.

Dessutom finns det en ganska stor skillnad vad gäller pris. En Galaxy Tab A ligger på cirka $ 200, medan en Galaxy Tab E är mycket billigare än så.

Samsung Galaxy Tab E

Samsung Galaxy Tab E är en övergripande lägre upplevelse när det gäller hårdvarusidan av saker. Det finns ett antal differentiering, till exempel ett nedre batteri, en fyrkärnig processor över Tab A: s okta-kärna, och så vidare. Som sagt, Galaxy Tab E är fortfarande inte en dålig enhet - den kommer inte att ha några problem med dina dagliga uppgifter, som att spela media, surfa på webben och spela enstaka spel.

Här är några av specifikationerna inuti:

  • 9, 6-tums WUXGA-skärm
  • Quad-Core-processor
  • 1, 5 GB RAM
  • 16 GB intern lagring

Batteriets livslängd är uppenbarligen lägre i Galaxy Tab E, men det beror på att du inte har nästan lika stor kapacitet. Som sagt bör du fortfarande få ett ganska normalt liv - videouppspelning ska kunna gå hela dagen (cirka åtta timmar) och musikuppspelning ännu längre.

Programvaran är ungefär densamma som Galaxy Tab A - du får alla klockor och visselpipor som Android 5.1 Lollipop tar med sig till bordet, men också tillsatserna som kommer med TouchWiz, till exempel Multi Window.

Återigen, en annan stor skillnad mellan Galaxy Tab E och Galaxy Tab A är priset - en Galaxy Tab A kommer att kosta dig cirka $ 200, medan Galaxy Tab E är en mycket mer blygsam $ 120 eller så, beroende på var du snagar den från .

Köp det nu: Amazon

Dom

Som ni kan se finns det några ganska stora skillnader mellan Galaxy Tab A och Galaxy Tab E. Den förra är definitivt en mellanklass-surfplatta som kan hantera de flesta saker du kastar på den, till och med något av de mer krävande spel på marknaden. Galaxy Tab E är lätt den nedre änden, särskilt med den nedgraderade processorn. Du borde fortfarande kunna hantera dagliga uppgifter helt fint - förvänta dig bara inte långsiktiga resultat från fliken E.

Hämtar du en av dessa enheter? Vilken? Låt oss veta i kommentaravsnittet nedan!

ProduktvarumärkenamnPris

SamsungSamsung Galaxy Tab En SM-T580NZKAXAR 10, 1-tums 16 GB, surfplattaKolla pris på Amazon

SamsungSamsung Galaxy Tab E 16GB 9, 6-tums surfplatta SM-T560Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.