Skillnaden mellan Echo Och Alexa

Så du kanske shoppar för dig själv - eller kanske för en familjemedlem - och letar efter en smart hemlösning. Det finns många olika tillgängliga system där ute, men de kör alla av ett av två operativsystem - Amazon Alexa eller Google Assistant. Alexa är definitivt det billigare valet mellan de två - och har funnits en hel del längre - vilket kan ha dig att överväga en av dem. Men det finns viss förvirring mellan vad Alexa faktiskt är, och sedan vad Amazons Smart Speaker - Echo - faktiskt är.

ProduktvarumärkenamnPris

AmazonEcho (2nd Generation) - Smart högtalare med Alexa - Charcoal FabricKolla pris på Amazon

AmazonHelt ny Echo ShowKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Som sagt, du har kommit till rätt ställe! Om du vill köpa en ny smarthögtalare från Amazon är det mycket viktigt att förstå skillnaden mellan Alexa och Echo. Så låt oss dyka rätt in, ska vi?

Amazon Alexa

Det stora du behöver förstå om Amazon Alexa är att det inte är konsumenthårdvara - det betyder att det inte är en produkt du kan köpa. Istället är Amazon Alexa ett expanderbart operativsystem - den digitala assistenten som du hänvisar till i Amazons konsumenthårdvara, till exempel Amazon Echo. Med Amazon Echo-hårdvarukonfigurering skulle du till exempel säga något som "Alexa, spela Bandito av Twenty One Pilots." Det är precis som att säga "Hey Siri" på din iPhone eller "OK ​​Google" på din Android-enhet.

Som sagt, Amazon Alexa är ett extremt smart operativsystem eftersom du faktiskt med en Echo-installation kan lägga till "färdigheter" till henne. När du köper en Amazon Echo kommer Alexa, operativsystemet, ur lådan med en mycket grundläggande mängd färdigheter. Dessa "färdigheter" är kommandona, till exempel "Alexa, hur ser vädret ut?" Eller "Alexa, hur lång tid tar det mig att komma på jobbet?" Eller "Alexa, slå på TV: n."

Som vi nämnde är det grundläggande kommandon som du kan ge Alexa, men Alexa låter dig lägga till ett gäng nya kommandon i hennes system, som kallas färdigheter. Om du till exempel vill lägga till möjligheten för Alexa att spela rock, pappers sax, kan du lägga till det till ditt system genom att ladda ner det från Amazons Alexa Skills-databas.

Det finns massor av färdigheter som du kan lägga till Alexa, till exempel att kunna spela Sirius XM-radio, Spotify, din valbara nyhetsstation och så vidare.

Amazon Echo

Som du antagligen redan har tagit dig till, är Amazon Echo hårdvaran eller gränssnittet mellan dig och Alexa. Echo är i sin grundform en högtalare, men har en massa mikrofoner inbyggda i den. Alexa söker ständigt efter nyckelordet "Alexa", så med alla dessa mikrofoner kan hon lätt höra dig från hela rummet, eller till och med i ett annat rum!

Echo har en ganska bra högtalarinställning inbyggd inuti den, så när du gör något som att säga Alexa att spela musik eller en favoritspelningslista, kan den mata ut den på en premiumnivå, en nivå som är mycket bättre än din genomsnittliga Bluetooth-högtalare.

Medan Echo i sin kärna är en Smart Home-högtalare, är Echo inte ett "nav", vilket innebär att du måste ha en separat Smart Home Hub ansluten eller ansluten till Echo för att kunna göra det för att ändra tillståndet för, säg, dina Phillips smarta hemljus. Att inte inkludera en Smart Home Hub inuti Echo gör Echo mycket billigare för allmänheten, men betyder att du måste köpa den separat om du någonsin vill börja lägga till "smarta" produkter till ditt hem. Emellertid erbjuder Amazon en Echo Plus, som är allt som Echo kan göra, men med en inbyggd Smart Home Hub som gör det enkelt att ansluta och ändra tillståndet för dina smarta hemprodukter.

Dom

Som ni ser finns det några stora skillnader mellan Amazon Alexa och Amazon Echo; emellertid kunde man inte existera utan den andra. Så båda är mycket viktiga, även om Alexa definitivt är den mer imponerande tekniken här, med att du kan utöka den och vad den kan göra på grund av Amazon Alexa Skills-databasen.

Vad tycker du om Amazon Alexa och Amazon Echo? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

ProduktvarumärkenamnPris

AmazonEcho (2nd Generation) - Smart högtalare med Alexa - Charcoal FabricKolla pris på Amazon

AmazonHelt ny Echo ShowKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.