Skillnaden mellan Clear Cache och Clear Data i Android

Ett nytt e-postmeddelande skickades till oss via The Droid Guy Mailbag. Meddelandet lyder: "Vad är skillnaden mellan Clear Cache och Clear Data?"

De två används ofta för att lösa olika buggar som stör Android-telefonanvändare. Men de flesta människor tenderar att växla dessa två förmodligen på grund av en liten förvirring mellan de två termerna.

Rensa cache och tydlig data skillnad

Vanligtvis när appar visar felaktigt beteende är det första som måste göras att rensa cache. Detta är ett mer effektivt sätt att fixa olika buggar och är säkrare än att tvinga stänga en app. Detta kan lätt nås med följande steg:

  • Gå till Inställningar .
  • Fortsätt till applikationer .
  • Välj Hantera applikationer .
  • Klicka på fliken Alla .
  • Välj namnet på appen som har varit falsk.
  • Därifrån ser du knappen Rensa cache .

Rensa cache rensar de tillfälliga filerna i en app som eventuellt orsakar dess obehagliga beteende. Det är mycket säkert att göra eftersom det behåller dina appinställningar.

Om att rensa cachen inte löser problemet som du stöter på i en applikation är nästa sak du måste tänka på att rensa data från din app. Åtkomst till Clear Data- knappen innebär steg som liknar att hitta Clear Cache- knappen.

Även om det är effektivare att rensa uppgifterna än att bara rensa cachen, har den en enorm handel. Om du gör detta kommer din app att ställas in på dess standardinställningar eller till sitt ursprungliga tillstånd som när du först installerade den. Effekten liknar att avinstallera och installera om appen rent. Så se till att du gör den tidigare lösningen innan du fortsätter med att rensa dina appdata.

Mejla oss

Har du fler frågor om Android-enheter eller har du något att dela om ämnena här, fyll i detta felsökningsfrågeformulär och meddela oss om ditt problem.