Skillnaden mellan Chromecast och Chromecast Ultra

Google uppfann Chromecast för att göra strömmande innehåll till din TV mycket effektivare och användarvänligare än tidigare. Anslut en Chromecast till din TV: s HDMI-port, anslut den till ditt trådlösa nätverk, och sedan från vilken enhet som helst, ska du kunna "casta" allt innehåll du tittar på - dvs. på din smartphone, surfplatta eller PC - till din TV: s stora skärm. Dessa fungerar extremt bra med gamla TV-apparater som har HDMI-portar, men har inga Smart TV-funktioner. Vill du titta på Netflix på din gamla TV? Dra upp den på din telefon och sedan bara "kasta" den på skärmen.

ProduktvarumärkenamnPris

GoogleChromecast UltraKontrollera pris

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Det är en effektiv och användarvänlig teknik; men en av nackdelarna med det är att den inte stöder 4K-upplösning. Det är bra för nu, men när 4K-innehåll blir mer lättillgängligt, kommer du att vilja kunna dra nytta av det. Det är därför Google erbjuder ett par olika Chromecast-modeller för att stödja olika upplösningar.

Är du inte säker på vad skillnaden är mellan de två stora modellerna - Chromecast och Chromecast Ultra? Följ sedan nedan, där vi hjälper dig att identifiera alla de stora skillnaderna mellan de två produkterna. Låt oss dyka rätt in.

Chromecast

Den ursprungliga Chromecast är basmodellen som Google erbjuder. Som vi nämnde ovan, anslut din Chromecast till baksidan av din TV och koppla den till ditt trådlösa nätverk. Därifrån bör du kunna skicka nästan allt från din telefon till din TV. Du kan till och med kasta saker från din surfplatta eller dator om du så valde det. Chromecast stöder över två tusentals olika applikationer, inklusive alla de populära som Netflix, HBO Now, YouTube, YouTube TV och Hulu. Du kan titta på dina favorit-TV-program, filmer eller helt enkelt ladda upp en app som Pandora eller Spotify och låta din Chromecast köras genom en spellista som den.

Det riktigt snygga med Chromecast är hur du kan uppgradera din TV på billigt. Gillar du inte att din TV inte har några "smarta" funktioner? Tja, du behöver inte gå ut och köpa en helt ny Smart TV för att fixa problemet - en enkel $ Chromecast kommer igång med smarta funktioner på nolltid!

Det är i allmänhet hur Chromecast fungerar, men originalet har en stor nackdel: det kan bara stödja 1080p-uppspelning. Det betyder att du inte kommer att kunna dra fördel av 2K eller till och med 4K-innehåll. Det gör Chromecast billig men begränsar dig också till innehållskvalitet som inte är nyskapande.

Chromecast Ultra

2K- och 4K-strömning tar mycket mer processorkraft än 1080p-uppspelning. Det är därför du ser saker som PlayStation 4 Pro och Xbox One X komma in till nästan dubbelt så mycket som de traditionella konsolmodellerna. Google introducerade Chromecast Ultra som ett sätt för användare att strömma 2K- och 4K-innehåll, men liknande de konsolmodellerna kommer priset in på nästan dubbelt så mycket som kostnaden.

En vanlig Chromecast kostar dig $ 35 för att komma in. Det är verkligen inte en hel del för någon, men om du vill ha banbrytande kvalitet kommer Chromecast Ultra in på 69 dollar. Det räcker med att säga, priset är en ganska stor skillnad mellan de två produkterna; en produkt ger dig mer värde än den andra, och det är Chromecast Ultra, vilket gör din TV kapabel att spela det 4K-innehållet.

Det är värt att notera att Chromecast Ultra kan bli dyrare än 69 dollar. Om du har en gammal TV kommer du förmodligen inte att kunna se den 4K-upplösningen ändå, helt enkelt för att din TV troligtvis inte stöder den. För att dra full nytta av Chromecast Ultra behöver du en 4K-klar TV.

Och när det gäller det, då kommer de flesta 4K-klara TV ur lådan med några ganska kraftfulla smarta funktioner och robusta app-butiker, vilket gör Ultra till en huvudsaklig man som du inte behöver. Många appar börjar till och med kunna upptäcka din Smart TV i ditt nätverk, så att du kan "kasta" till den även utan Chromecast.

Dom

Som ni ser är skillnaderna mellan Chromecast och Chromecast Ultra faktiskt ganska minimala. Skillnaden beror på maximal upplösning som stöds. men Utlra kan faktiskt hamna mycket mer om du inte redan har en 4K-klar TV.

Har du en Chromecast eller Chromecast Ultra? Vad är din favorit sak om det? Låt oss veta i kommentaravsnittet nedan!

ProduktvarumärkenamnPris

GoogleChromecast UltraKontrollera pris

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.