Skillnaden mellan 2DS och 3DS

Så du tittar på att plocka upp en ny handhållen konsol, för vilka det inte finns många. Nintendos handhållna konsoler och PS Vita brukade vara överflödiga - du skulle se nästan alla med en av dem på språng - men nu när smartphones har tagit regeringen som en gå-till-bärbar enhet, att se en handhållen konsol ute offentligt har bli en sällsynthet. Som sagt finns det fortfarande några spel som du inte kan ladda ner på din smartphone, särskilt spel från Nintendo som du kan hitta på 2DS eller till och med 3DS. Lyckligtvis är dessa handhållna enheter fortfarande tillgängliga att köpa idag och för ganska billiga även i helt nytt skick. Det finns också en ganska stor prisskillnad mellan Nintendo 2DS och 3DS, vilket kan leda till att du seriöst på den förra över den senare.

ProduktvarumärkenamnPris

NintendoNintendo New 3DS XL - SvartKolla pris på Amazon

NintendoNintendo 2DS - Legend of Zelda Ocarina of Time 3DKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Innan du gör ett köpbeslut är det dock viktigt att förstå de stora skillnaderna mellan Nintendo 2DS och 3DS så att du inte bara får mest valuta för pengarna utan också får exakt vad du vill ha. Och det är därför vi konstruerade den här guiden för dig - för att enkelt visa dig de stora skillnaderna mellan Nintendo 3D och 2DS. Låt oss dyka rätt in, ska vi?

Nintendo 3DS

Nintendo 3DS har några uppenbara skillnader som gör det mycket mer attraktivt än Nintendo 2DS. Den har faktiskt samma skärm som Nintendo 2DS, men med en annan konstruktion för att göra den 3D kapabel. Det finns en 3, 53-tums skärm upptill och en precis något mindre 3, 02-tums skärm på den nedre halvan. Så medan skärmstorleken är densamma, är upplösningen annorlunda, för att möjliggöra 3D-teknik - toppskärmen har faktiskt en fördubblad upplösning: 800 x 240 pixlar, men botten förblir densamma som 2DS med bara 320 x 240 upplösning.

Nintendo 3DS använder en teknik som kallas autostereoscopic 3D, i princip ett sätt som du kan titta på innehåll utan glasögon. Det är en intressant teknik - vissa människor har rapporterat huvudvärk, men majoriteten verkar vara bra med det.

Batteritiden är betydligt sämre med Nintendo 3DS på grund av att man måste skjuta den 3D-tekniken till skärmen. 3-5 timmar är vanligt på en enda laddning, men det är med dig som använder en mängd 2D- och 3D-teknik. Det finns faktiskt en skjutreglage på skärmen för att aktivera 3D-teknikerbjudande, som om du håller av, skulle ge dig samma batteritid som Nintendo 2DS.

Återigen finns det någon betydande prisskillnad mellan de två konsolerna på grund av 3D-tekniken. En Nintendo 3DS - XL-varianten - sätter dig tillbaka $ 230, medan 2DS är mycket billigare.

Nintendo 2DS

Nintendo 2DS har en ganska liten skärm - det finns en 3, 53-tums skärm upptill och en precis något mindre 3, 02-tums skärm på den nedre halvan. Upplösningen på 2DS är ganska avgrund, men spel ser fortfarande anständigt nog att spela - du får faktiskt en upplösning på 400 x 240 pixlar för toppskärmen och sedan en något sämre upplösning på 320 x 240 för den nedre. Som sagt är tydlighet inte den bästa, men det ser inte heller illa ut.

Som namnet på den handhållna konsolen antyder kommer du bara att spela spel på ett 2D-plan - konstruktionen av Nintendo 2DS och upplösningen tillåter bara inte den söta tredimensionella grafiken. Visst, bristen på 3D är en annan faktor som dramatiskt minskar kostnaderna för Nintendo 2DS.

Batteriets livslängd är faktiskt det bästa i Nintendo 2DS - det beror på att det inte skjuter 3D-grafik till konsolen. Som sagt kommer en full laddning att få dig någonstans mellan 3, 5 och 5, 5 timmar. Det tar ett par timmar att juice hela vägen upp också. Så medan batteriets livslängd definitivt inte är så bra, måste du bara se till att du planerar din användning med det på resor.

Återigen - prisskillnaden mellan de två konsolerna är betydande. En Nintendo 2DS kommer bara att sätta dig tillbaka med en liten $ 90, medan 3DS (eller 3DS XL) kan vara var som helst mellan $ 150 och $ 300, beroende på dina konfigurationsval.

Dom

Som ni ser finns det några betydande skillnader mellan Nintendo 2DS och Nintendo 3DS; emellertid kommer någon av dessa handhållna konsoler att göra din älskade lycklig, eftersom alla spel är utbytbara. Till exempel fungerar ett 2DS-spel med 3DS, och ett 3DS-spel fungerar med 2DS. DS-spel fungerar i endera.

Så om du vill spara dig själv lite pengar, plocka upp dig en Nintendo 2DS, men om du vill vara kvar på tekniken kommer 3DS att vara mer i din gränd.

ProduktvarumärkenamnPris

NintendoNintendo New 3DS XL - SvartKolla pris på Amazon

NintendoNintendo 2DS - Legend of Zelda Ocarina of Time 3DKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.