Sex enkla sätt att fixa Galaxy S8-felet "Tyvärr har systemet UI stoppat"

En av de ursprungliga systemapparna som tenderar att stöta på problem i många Samsung-enheter är System UI. Dagens felsökningsartikel ger dig stegen för hur du fixar "UI tyvärr har system UI har stoppat" på Galaxy S8. Vi hoppas att det här inlägget är till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Lösning 1: Starta om din Galaxy S8

Varje mindre eller större Android-felsökning bör börja med en systemuppdatering eller omstart. Det är en enkel procedur, men många buggar fixas av det. Din fråga är inte ett undantag, så se till att starta om enheten för att se om den hjälper.

Lösning 2: Rensa systemcachen

Tillsammans med omstart är nästa bra sak att göra när det står inför "Tyvärr har system UI stoppat" att radera den nuvarande systemcachen. Detta kommer att tvinga enheten att skapa en ny systemcache. Varje Android-enhet använder systemcachen för att snabbt ladda appar, annonser, sidor och få appen att fungera effektivt. Det finns emellertid situationer då denna cache skadas så att du måste uppdatera den regelbundet för att undvika systemproblem.

Att torka av din S8: s systemcache påverkar inte dina data så det finns inget behov av att säkerhetskopiera dem ännu. Det enda som kommer att raderas är tillfälliga filer och din enhet kommer att bygga om dem över tid.

Så här rensar du cacheminnet på din S8:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 3: FORCE STOP System UI-app

Som alla andra kärnsystemappar kan inte System UI-appen inaktiveras men du kan göra ett Force Stop på den. Vad detta gör är att du i princip stoppar den för att sluta springa i bakgrunden. Tvinga att stoppa en app är som att pausa den en sekund för att låta den stoppa vad den gör. Till skillnad från alternativet Inaktivera kommer Force Stop inte riktigt att hålla appen att sluta fungera. Ändå är det ett potentiellt användbart felsökningssteg, särskilt att vi verkligen inte har någon aning om vad som orsakar felet "Tyvärr har UI-systemet stoppat" för att fortsätta dyka upp.

Gör så här för att tvinga stopp av UI: n:

 1. Öppna inställningsmenyn antingen via din aviseringsskärm (rullgardinsmenyn) eller genom appen Inställningar i din applåda.
 2. Navigera ner till Apps . Detta kan döpas om till något som Applications eller Application Manager i OEM-skinnade versioner av Android 6 eller 7.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar ( ikonen med tre punkter) uppe till höger.
 4. Välj Visa systemappar .
 5. När du är där, leta efter systemgränssnittet och tryck på det.
 6. Klicka på Force Stop- knappen.

Lösning 4: Rensa cache för System UI-appen

En annan bra möjlig lösning som du kan göra i det här inlägget är att rensa cache för System UI-appen. Gör så här:

 1. Öppna inställningsmenyn antingen via din aviseringsskärm (rullgardinsmenyn) eller genom appen Inställningar i din applåda.
 2. Navigera ner till Apps . Detta kan döpas om till något som Applications eller Application Manager i OEM-skinnade versioner av Android 6 eller 7.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar ( ikonen med tre punkter) uppe till höger.
 4. Välj Visa systemappar .
 5. När du är där, leta efter systemgränssnittet och tryck på det.
 6. Nu ser du en lista över saker som ger dig information om appen, inklusive lagring, behörigheter, minnesanvändning och mer. Dessa är alla klickbara objekt. Du vill klicka på Storage .
 7. KlickaCLEAR CACHE- knappen.

Lösning 5: Starta till säkert läge

Inte alla appar skapas med samma expertis och resurser (ja, det gör att appar behöver pengar och tid) så vissa kanske inte är i god form när de släpps. Fortfarande kan andra bli inkompatibla om deras utgivare kanske inte har resurser att regelbundet uppdatera dem. För att se om du har installerat en dålig app i telefonen kan du starta om den till säkert läge. Safe mode är ett diagnostiskt läge i Android som blockerar appar från tredje part. När du kör i detta läge får endast förinstallerade appar köras. Så om felet "Tyvärr systemgränssnitt har slutat" inte visar är det en tydlig indikator på att en av apparna är problematiska.

Så här startar du om S8 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Avinstallera appar som orsakar ett problem.

Säker-läget pekar inte på den problematiska appen för dig. Om du tror att en av apparna orsakar felet "Tyvärr har systemet UI har stannat" måste du avinstallera appar individuellt. Se till att du observerar telefonen för felet efter varje avinstallation.

Lösning 6: Fabriksåterställning

Slutligen, om lösningarna ovan inte hjälper dig att lösa problemet alls, måste du göra den drastiska lösningen för att torka av enheten. Det kan finnas ett fel i operativsystemet som orsakar felet så att alla system- och appinställningar till sina standardinställningar bör fixas. Fabriksåterställning kommer att ta bort dina data så se till att säkerhetskopiera viktiga filer som foton, videor osv innan du gör det.

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.