Sätt att hålla RAM-användningen låg på Samsung Galaxy S3

Samsung Galaxy S3 var en av de mest kraftfulla smartphones som någonsin släpptes 2012 med fyrkärnig processor och 1 GB RAM. Men faktum är att om specifikationerna hade varit lägre än vad Samsung gav den, kunde enheten ha varit obrukbar.

Frys och fördröjning är bara två av de vanligaste prestandaproblemen som ägarna stöter på och den vanligaste orsaken är RAM-insufficiens. Olyckligtvis är de flesta användare som ofta bugas av prestandaproblem de som använder aktien Android-firmware, särskilt de som är förtjust i att använda telefonens specialfunktioner.

Det här inlägget kommer att besvara följande frågor som skickats av våra läsare:

 • Min GS3 säger att det är lite minne. Vad gör jag?
 • Hur kan jag förbättra mina S3: s prestanda?
 • När jag tittar på min enhets RAM-användning säger den att den bara har cirka 100 MB kvar på 800 + MB. Hur kan jag förbättra det?

Det finns många saker du kan göra för att minimera användningen av RAM. I grund och botten, ju fler appar du använder desto högre RAM-minne som kommer att användas för att de ska kunna fungera korrekt. Så tumregeln är att hålla användning av appar och tjänster på ett minimum. Här kan du göra:

Stäng senaste appar

 1. Håll hemknappen intryckt i hemskärmen i ungefär 2 sekunder.
 2. Fönstret Nya appar dyker upp med en lista över appar som nyligen användes. Dessa appar körs fortfarande i bakgrunden och konsumerar alltså din enhets värdefulla RAM.
 3. Dra var och en åt vänster eller höger för att stänga dem eller stoppa sin tjänst.
 4. Gå till startsidan och håll in Hem-knappen i cirka 2 sekunder tills skärmen Nya appar visas.
 5. Klicka nu på Aktivitetshanteraren.
 6. Klicka på RAM-fliken. (Om telefonen visar "Memory Full" -meddelandet, bör de "använda" / "totala" numren vara mycket nära varandra.)
 7. Klicka på Rensa minne. (Telefonen raderar all data som lagras i dess minne som för närvarande inte används.)
 8. Om det "använda" beloppet inte minskar efter att RAM-sköljen spolats, fortsätt till stegen nedan.

Rensa minne

Stäng appar från tredje part

Genom att rensa de nyligen använda apparna har du faktiskt slutfört en del av den här proceduren. Du bör dock veta att det finns mycket mer av dem som körs i bakgrunden men inte listas i fönstret "Senaste appar". Så här hittar du dem:

 1. På startskärmen trycker du på menyknappen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Application Manager.
 4. Klicka på Kör-fliken. (Allt du kan se i det här fönstret körs för närvarande.)
 5. Hitta tredjepartsappar och tryck på var och en av dem.
 6. Tryck på knappen Force Close för att stoppa var och en.

Lätt på widgets

Du kanske är förtjust i att använda många widgetar på din startsida eftersom dessa små appar gör att din telefon ser bättre ut. Men också de äter enhetens RAM; ju fler widgetar du använder, desto längre tid tar det för din hemskärm att ladda eller att din enhet svarar. Så minimera användningen av widgetar, särskilt de tunga.

Börja leta efter widgetar som uppdateras oftare som vädret och de som abstraherar innehåll från internet som RSS-flöden och liknande.

Använd inte levande bakgrundsbilder

Bakgrunder, så enkla som de är, äter också upp RAM, särskilt tunga och animerade. Försök om möjligt använda statisk tapet eller använd den inte alls. Naturligtvis är det en extra funktion men din enhet kan prestera bättre utan den, men det är ditt samtal.

Avinstallera oanvända appar

Du kan ha några appar eller spel som du inte använder, avinstallera dem för att spara lite utrymme och hindra deras tjänster från att köras. Vissa appar har mer än en tjänst och du vet inte exakt vilken som är vilken. Du kan bara förhindra att dessa tjänster körs när du avinstallerar huvudprogrammet.

Har du problem med din telefon?

Berätta om dem genom att maila oss till [e-postskyddad] Se till att inkludera så mycket information som möjligt så att vi kan förstå problemet väl och hitta de bästa lösningarna för dig. Om du kan dela en skärmdump eller två skulle det vara bättre.

Vi kanske inte kan svara på varje e-postmeddelande vi får, men vi kan vara säker på att vi läser dem ... ja, alla, även om vissa ser ut som skräppost.