Samsung SmartThings mot Wink Hub 2 Bästa Smart Home Hubs 2020

Tillbaka på dagen skulle den genomsnittliga familjen ha ungefär en hink med fjärrkontroller spridda över vardagsrummet. Att hitta den rätta var ett jobb, så många köpte en universalfjärrkontroll för att styra alla elektroniska enheter med en enda fjärrkontroll. Nu går vi snabbt in i den ålder då den genomsnittliga familjen kommer att ha en myriad av smarta hem enheter från olika tillverkare, var och en kontroll från sin egen smartphone-app.

ProduktvarumärkenamnPris

Samsung ElectronicsSamsung SmartThings Smart Home HubKolla pris på Amazon

BlinkningBlink WNKHUB-2US 2 Smart home nav VitKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

De som redan lever det smarta livet vet hur frustrerande det kan vara att ständigt hoppa fram och tillbaka mellan flera appar bara för att slå på och av lamporna eller avväxla larmet. Lyckligtvis erbjuder smarta hem-nav liknande funktioner som universella fjärrkontroller: de låter dig styra alla dina smarta enheter från en app, och de kan till och med göra ditt smarta hem smartare med automatiska rutiner som gör att flera smarta hem-prylar sjunger ihop.

Med ett smarta hemnav kan du konfigurera lamporna i ditt hem så att de tänds när du låser upp ditt smarta lås, eller så att persiennerna stängs automatiskt när den omgivande ljusgivaren utanför ditt hem känner att det blir mörk.

Under 2017 kommer ditt val av smarta hemknutor i huvudsak till andra generationens Samsung SmartThings och Wink Hub 2.

På den officiella webbplatsen för SmartThings listar Samsung nästan 150 produkter som fungerar med navet. Dessa produkter täcker allt från ljus till sensorer till dörrlås till högtalare till kameror till röstassistenter. De omfattar också flera smarta hemkommunikationsprotokoll, inklusive Z-Wave och Zigbee.

Samsung SmartThings Hub själv är en kompakt låda som liknar Apple TV. Den har en enda LED-statuslampa på framsidan och en strömport, en återställningsknapp, två USB-portar för laddning eller strömförsörjning av olika enheter och en Ethernet-port på baksidan. Det nedre locket döljer ett batterifack med fack för fyra AA-batterier, som används för att driva navet under strömavbrott.

Den goda

Även om SmartThings Hub ibland kan vara lite mer teknisk än vi skulle vilja, är det fortfarande snabbt och enkelt att ansluta nya smarta enheter. Vanligtvis är hela processen helautomatiserad, med undantag för enstaka tryck på en parningsknapp.

SmartThings-plattformen är öppen källkod och protokollagnostisk, vilket gör det mycket enkelt för alla att få alla befintliga eller nya smarta enheter att fungera med SmartThings Hub. Trots att Nest-termostaten inte officiellt stöds av navet, har samhället runt SmartThings skapat en SmartApp- och enhetshanterare för att integrera Nest-enheter med SmartThings-ekosystemet med Nests publicerade API. Det är kraften med öppen källkod i praktiken, och Samsung var smart att ta till sig den.

SmartThings Hub kan enkelt förvandlas till ett fullständigt hemsäkerhetssystem med Home Monitoring Kit från Samsung. Liksom alla pålitliga säkerhetssystem har navet en reservkraftkälla (de fyra AA-batterierna dolda under bottenlocket), och det stöder också USB-mobilmodem.

SmartThings-appen erbjuder omfattande anpassningsalternativ, med flera förkonfigurerade scenarier som du enkelt kan finjustera efter dina behov. Appens funktionalitet kan utökas oändligt med SmartApps, till exempel den för Nest-termostaten. SmartApps ger mycket djupare integration med smarta enheter, vilket gör att användare kan komma åt alla funktioner direkt från appen SmartThings.

Det dåliga

Kanske den största head-scratcher är frånvaron av Wi-Fi. Även om du inte behöver Wi-Fi för att enkelt ansluta smarta hemenheter till navet eftersom navet är utformat för att ansluta direkt till din hemmarruter, skulle Wi-Fi vara användbart för säkerhetskopiering av internetåtkomst. Många företag betalar två Internetleverantörer för att eliminera driftstopp, och det är tråkigt att SmartThings-navet inte automatiskt kan växla till ett Wi-Fi-nätverk när huvudnätet går ner.

Även om navet är mycket kapabelt, är det fortfarande inte tillräckligt smart på platser. Till exempel gör Samsung det enkelt för dig att konfigurera dina smarta lampor så att de automatiskt tänds på natten, men det finns inget sätt att redogöra för att solen går ner vid en annan tid under sommaren och under vintern.

Wink Hub 2 stöder Z-Wave, Zigbee, Lutron Clear Connect, Alexa, Google Home och Kidde-enheter, har inbyggt stöd för Googles trådgränssnitt och kommer också att ansluta till Bluetooth LE. Du kan se exakt vilka smarta hemenheter som fungerar med navet genom att besöka den officiella webbplatsen. Det finns ljus, dimmare, omkopplare, detektorer, sensorer, lås, termostater, apparater och motoriserade fönsterbehandlingar.

Wink Hub 2 är en elegant enhet designad för att stå upprätt, helst någonstans där du kan beundra dess sexiga kurvor. Framsidan har en hög LED-statuslampa. På baksidan finns en Ethernet-port och ett strömkontakt. Det finns ingen av / på-brytare eftersom Wink Hub 2 slås på automatiskt så snart den är ansluten till ström.

Den goda

Wink Hub 2 är tänkt att vara så lätt att använda som det kan vara. När du ansluter en smart hemanordning visar navet användbara steg-för-steg-instruktioner med bilder och animationer. Vanligtvis skannar du bara streckkoden på den enhet du vill ansluta och går igenom ett eller två ytterligare steg innan allt är klart för användning.

Att skapa komplexa hemmeautomatiseringsrutiner är på samma sätt enkelt. Rutiner kallas robotar, och deras installation liknar IFTTT. Först definierar du triggartillståndet; väljer du vad du vill hända när villkoret är uppfyllt. Med några få kranar på skärmen kan du ha Wink Hub 2 för att automatiskt slå på lamporna när du kommer hem, eller så kan du ställa in ditt smarta lås för att automatiskt låsas när alla familjemedlemmar är hemma och det är efter 20.00. Det är enkelt och det fungerar bara.

Winks smartphone-app är vacker, intuitiv och funktionell. Det låter dig ta emot varningar direkt till din smartphone, utlösa lamporna med ett tryck på skärmen och konfigurera praktiska genvägar för att styra flera smarta produkter med en åtgärd.

Det dåliga

De två huvudsakliga sakerna som Wink Hub 2 saknar är reservbatteri och stöd för mer smarta enheter. Om du ser en smart hemenhet som inte uttryckligen annonseras som Wink-kompatibel fungerar den troligen inte med navet. Det finns en handfull lösningar för vissa enheter, men vi ser inte den genomsnittliga användaren som konsulterar Google för hjälp och följer komplicerade flerstegsinstruktioner bara för att ansluta en glödlampa som inte stöds till navet.

Bristen på reservbatterikraft kan lösas genom att ansluta Wink Hub 2 till en UPS-batteribackup, men det verkar som överdödande med tanke på att ett fåtal AA-batterier skulle hålla navet igång under ett strömavbrott lika bra.

Inget av navet är utan små knepar, men Samsung har övertygat oss om att SmartThings-ekosystemet är den mer framtidssäkra lösningen. Samhället runt det är redan enormt och mycket aktivt, och vi förväntar oss att det bara kommer att växa när smarta hem enheter blir mer populära. Wink Hub 2 är en bra, enkel lösning för någon som inte är redo att gå all-in på hemmeautomation men ändå vill kontrollera alla smarta enheter från en enda app och enkelt skapa användbara automatiseringsrutiner.

ProduktvarumärkenamnPris

Samsung ElectronicsSamsung SmartThings Smart Home HubKolla pris på Amazon

BlinkningBlink WNKHUB-2US 2 Smart home nav VitKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.